Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото

Моля всички софиянци да ни разберат, поиска столичният кмет
31 авг 2010 18:00, Красимир Ангелов
237
Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото
Снимка: БГНЕС

“Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима, но благодарение на строителството на метрото София се развива”.

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на строителните дейности на метрото в участъка по бул. "Черни връх".

Кметицата прогнозира, че настъпващата есен ще е най-тежкият сезон за движението в София и ще бъде съпътстван с множество задръствания заради строежа на подземната железница.

“В момента се извършва усилена дейност в няколко сфери – изграждането на метрото, на канализационната система по програма ИСПА, както и ремонтите на бул. "Брюксел" и на други улици и мостове в София”, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че през последните 20-30 години София се развива бурно, населението й се увеличава, но инфраструктурата й остава една и съща.

“Затова през последните години целим да наваксаме времето, но за да бъде постигнато това, се налагат някои ограничения. Моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата”, помоли столичната кметица.

Тя отбеляза, че след края на летните отпуски вече има затруднения в движението, но по обектите се работи активно и сроковете се спазват.

Фандъкова пресметна, че около 38 процента от дейностите по изграждане на метрото вече са факт и уточни, че от следващия месец ще започне освобождаване на някои трасета за движение.

Тя посочи, че бул. "Витоша" ще е последният булевард, затворен за движение заради изграждането на метрото, а от октомври ще започне частично освобождаване на улични платна, като едновременно с това ще се прави и цялостно изграждане на пътната настилка, тротоари и благоустрояване на цялата територия.

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев се закани, че бул. "Черни връх" ще е изцяло отворен и благоустроен още през есента на 2011 година.

Братоев съобщи, че още от октомври движението на кръстовището на бул. "Арсеналски" и "Черни връх" ще бъде улеснено чрез освобождаване за движение на още две платна – по посока бул. "Арсеналски" и по посока центъра.

През октомври ще се възстанови и движението по бул. "Ломско шосе", а напролет ще започне цялостната му реконструкция с изграждане на нови тротоари, инфраструктура и шест ленти за движение.

Изграждането на метрото в центъра пред ЦУМ се затруднява от археологическите находки, отчетоха още от "Метрополитен". 

Четири пъти е променян проектът за изграждане на метрото пред ЦУМ, за да се запазят находките и да има свободни ленти за движение по уличното платно.

За да имат гражданите ясна информация за пътното движение в София, от 1 септември на сайта на Столична община ще може да се вижда карта с отбелязани местата със затруднено движение, посочи Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: метро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
6
 
! Отговори
kolekcionera преди 14 години
според мен Станишев е виновен питайте Борисов така ли *** Фъндъкова
48
1
 
5
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
до 55Ама то и по бай Тошово време можеше склучваше се договор с общината ,просто тогава малко хора ходиха в София имаше хляб в прованса!!!Сега шопите ни продадоха заводите и искат да си стоим да мреме от глад!!!!!!
47
7
 
1
 
! Отговори
Koko преди 14 години
No 57-Niki,мн.си зле,момче.Бас държа,че си от Пловдив или региона.Класическа провинциална комплексарщина
46
2
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 14 години
Аз август месец знам само КАВАЛИ да ходят на море. Ще стане страшно ако разберът че може и други месеци да се ходи :D :D :D
45
4
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 14 години
ЗА МЕН НЕЕЕЕ НЯМА ДА Е ТЕЖКА... Ами ходете на почивка. Ако не беше пълно с КАВАЛИ в тая софия които още не им казали тайната че АВГУСТ НЕ Е МЕСЕЦ за ходене на море. По добре да не им отваряме очите. Януари Февруари са месеци за печене на плажа и каране на сърф докато Кавалите ги шлякат в София на работа на улицата в къщи навънка :D :D :D
44
7
 
18
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Алооо софиянцииии,Какво ревете бе?Вече жителство няма и всеки може да си живее където иска.Всеки германец в Берлин,всеки испанец в Мадрид,всеки французин в Париж.Ревахте по площадите за демокрация-НА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ.В прованса няма никакви инвестиции-само тука са и за това идваме.Нотариални актове за София нямате така,че много ви здраве.
43
2
 
3
 
! Отговори
lunchbox преди 14 години
О колко си прав..... Тъжно е но, няма смисъл вече тук .....
42
2
 
16
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Грешката Фандъкова. Тая женица и тя не знае защо е там .Кмет на София си е Борисов -де факто ,а тая е една партийна пионка.
41
2
 
8
 
! Отговори
kolekcionera преди 14 години
БАСИ ПРОСТИТУТКАТА НА ГЕРБЕРИТЕ
40
5
 
7
 
! Отговори
Хmen преди 14 години
Потрайте малко. Много млади хора се готвят да емигрират , така че в София ще стане по-широко.Ще има място за всички .
39
4
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Толкова години вече все трябва да проявяваме разбиране и да извиняваме някой пореден кмет или кметица за неудобствата. Все строят, мерят, режат и все София не става за живеене. Кога ще ни извинят нас и ще проявят разбиране към жителите на тоя град? Риторичен въпрос, разбира се. Ще стане, когато се свършат всички проекти по ИСПА и Миспа, и вече хептен, окончателно няма от къде да се точат едни пари за едни проекти за едни ремонти.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не само тежка есен ами и зима,пролет,лято,и въобще много тежки гербаджийски сезони !
37
9
 
7
 
! Отговори
tulski преди 14 години
Не знам кой е миечещ, ама в моето село не викаме : млеко, бяли и оти.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абсолютно си права.искам да се махнааааааааааааааааааааа от София
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Фандъкова,не те извинявам!!!!!когато дойдеш с мен да чакаме ,,88,, в неделя по 40мин и да се возим заедно в 8ч. в,,604,, или,,204,, -тогава ще ме разбереш и ще те извиня,***
34
6
 
22
 
! Отговори
Провинциалистка преди 14 години
София е най- голямото, грозно и мръсно село в ЕС. Кореняците софиянци избягаха в "прогнилия" запад, а в сло София останаха само провинциалисти, някои от които се изживяват като софиянци.
33
3
 
6
 
! Отговори
ъ преди 14 години
Поне още 20 години няма да се оправи тоя град (държавата никога няма да се оправи тва е ясно и на малките, подрастващи бъдещи ***). Когато нацията съвсем изчезне и има само клошари-***, тогава ще има място!
32
1
 
2
 
! Отговори
54564 преди 14 години
OPV
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ,*** си намират лесно работа,защото са готови да работят за 300лв,а ние-софиянците си знаем цената,драги селяндурино.не обиждай истинските селяни-те са гръбнакът на тази скапана държава,*** са това племе което е готово да лиже *** и да мачка хора за да бъде пръв в София
30
3
 
7
 
! Отговори
Колт преди 14 години
Лелче, ами то не само тежка есен, ами ни чака и тежка зима, тежка пролет, тежко лято и т.н. до безкрайност докато разни подобни на теб и Тиквата недоразумения управляват този град.