Петима души са били нападнати след София Прайд

Пострадали са три момчета и две момичета
19 юни 2011 17:06,
821
Петима души са били нападнати след София Прайд
Снимка: Архив Булфото

Петима души, сред които  активисти на младежката организация "ЛГБТ Действие", са били нападнати на 18 юни вечерта след София Прайд, съобщиха от организацията. Нападението е станало  малко след 20 ч., близо до Музикалната академия в София.

"Нападнаха ни в гръб. Бяха четири-пет момчета. Ритаха ни и ни блъскаха с юмруци, един от нас е със сцепена вежда. Явно са ни следили дълго време и са изчакали да стигнем до по-тиха улица, за да атакуват", разказа Димитър Димитров от "ЛГБТ Действие". Нападнатите са три момчета и две момичета. Един от нападнатите е Калоян Станев от Български хелзинкски комитет.

Нападателите са избягали, но минути по-късно минават през същото място с кола, крещейки обиди към останалите на улицата момичета. Номерът и марката на автомобила са записани и предадени на полцията, която издирва нападателите.

"Това е недопустим акт на насилие. Да нападнеш хора в гръб само заради това, че са били на Прайд, е престъпно, долно и страхливо. Случаи като този са поредното доказателство както зa размера на хомофобията в България, така и за нуждата от прайд шествия", заявиха организаторите от фондация "София Прайд". Те и жертвите на нападението обсъждат съвместни действия, за да се гарантира, че това деяние няма да остане безнаказано.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583
"Това е ярък пример на престъпление от омраза. За съжаление, тъй като сексуалната ориентация не е един от защитените от престъпления от омраза признаци в Наказателния кодекс, това ще бъде третирано в най-добрия случай като хулиганство. Това е абсурдно. Има нужда от спешна промяна на Наказателния кодекс в тази посока", казаха още от "София Прайд".

Четвъртият София  Прайд се проведе на 18 юни, събота. Началният час беше 16 ч., на Моста на влюбените до НДК. На събитието  дойдоха над 1200 души  което е  с над 50% повече участници от миналата година, и над осем пъти повече от участниците в първия прайд (около 150 души).
 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още по темата: София прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
677
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
пак си прекалил с захарта в 3 ин 1 .. къде го муцаш на смяна :) само тоалетни и селски прояви са ти у главата :) бягай .. си вземай разхладителното..не, че щи помогне за пърхота и омазняването на косата :)
676
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 13 години
702не е лошо да не говориш глупости - убиване с камъни в новия завет няма - убиването с камъни е останало във времето преди 2000 години - не говори лъжи
675
2
 
2
 
! Отговори
tiurk DO TOMAS преди 13 години
TI 4EL LI SI KORANA ILI SI 4UVAL SAMO
674
3
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
V Biblijata pishe 4e Gospod 4e spasi po 12 000 evrei ot vseko izraelevo pleme(12 na broi).A nad ostanalite nema da ima milost.Gospod e razjaren na 99% ot evreite,zashtoto sa sataninski maimuni.
673
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 13 години
700Антихрист - идва от Христос - анти Христос - Християни - Християнство - идва от Христос - Антихрист - антихристияни - ти си помисли срещу кой наистина ще е антихрист
672
1
 
1
 
! Отговори
tiurk преди 13 години
" ПИДРАЗ" VIJTE GI SAMO KAK GO PI6AT SELENDURITE
671
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 13 години
700Лъжеш не знам от незнание или нарочно, но корана отрича БиблиятаБиблията казва, че Христос е Господ, че е дошъл в човешко тяло и се е жертвал за хората на кръста, защото няма друг начин за спасението на хората освен тази жертва и вяра в Христос корана твърди, че не бил Господ и че не бил разпънат а бил уподобен което е груба лъжа корана учи, че рая се печели чрез убийства предимно на неверници. Корана учи на отмъщение и омраза Библията учи на любов на много места в стария завет се говори за идването на Христос Божия Син над 300 пророчества има, защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син за да не погине нито един, който вярва в Него исляма казва, че Бог Син нямал и много и много други неща са грубо изопачени а иначе се твърди, че исляма не отричал Библията и в корана пише, че в Библията пишело, че тия които се сражават за Господ печелели рая което е пълна лъжа Библията не насърчава убийствата. Има още много и много заблуди в корана пише да четат мюсюлманите инджила ама как да четат Библията като е забранена в повечето ислямски страни защото има голяма разлика между корана и Библията и някои хора не искат тя да се знае.
670
1
 
3
 
! Отговори
Надареният преди 13 години
Калин ме забавлява. Пише по форумите разни глупости и се прави на мъж. Но веднъж като дойде тука при мене е като котенце. Винаги съм го предупреждавал да е внимателен тъй като ми е много голям. А *** не,той е ненаситно животно-иска го целият.
669
3
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
кои сте това ВАС? кого имаш предвид..доколкото ми е извесно, към стадо не съм се числял.. :)
668
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
do 696-4e se opomnat samo 144 000 ot teh.A ostanalite 13 000 000?
667
0
 
3
 
! Отговори
Големият,Сладура и П преди 13 години
Калине, гледахме те как прекара повече от час в тази обществена тоалетна в градската градина. Хайде стига с тези компенсации тука. Ако мислиш че ще те вземат за "нормален",помисли си отново. Хайде знаем че си един от нас.
666
3
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
do 687-Opul4encite na Shipka kakvo sa pravili-ubivali li sa neverni4eskata turska gnusna papla4,lazeshta otdolu,ili sa im govorili smireno i kulturno?
665
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
айде пак *** .. щото не сте гей :) .. развиват тези религията им била виновна :)
664
4
 
2
 
! Отговори
tiurk do699 преди 13 години
I TI LI SI IZNASILEN
663
2
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
тва от подготвените .. сводки .. за противодействие ли е, къде ги разпространявате, че ми ги копваш?.. . ей тоя кутев .. ахаха, верно имате нужда някой да ви набива у главите, че сте смотани и празни от към собствени мисли.. та и маса народ напрайхте такива!
662
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
do 687-v Biblijata pishe takiva gnusni pederastki bokluci kato muslemskijo provokator da budat ubivani s kamuni po nai-burzija na4in,a ne da im se objasnjava,zashtoto e bezsmisleno i zaguba na vreme.
661
2
 
2
 
! Отговори
tiurk do bg преди 13 години
TI MAI SI IZNASILEN
660
3
 
3
 
! Отговори
до Томас преди 13 години
Корана не отрича Библията. Мюсюлманите също са аврамови чеда във вярата. Антихрист ще воюва еднакво срещу християни и мюсюлмани...
659
3
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гей се става не се ражда .. тиурке .. ясно, че ти е удобно така да приказваш .. а *** кого лъжеш.. себе си :) не си признавате .. имате го за срам.. пък се правите на отворени и разкрепостени по форуми и тиливизииии.. :)
658
3
 
2
 
! Отговори
Томас преди 13 години
много е жалко да четеш глупости от комунистическа пасмина