Петима души са били нападнати след София Прайд

Пострадали са три момчета и две момичета
19 юни 2011 17:06,
821
Петима души са били нападнати след София Прайд
Снимка: Архив Булфото

Петима души, сред които  активисти на младежката организация "ЛГБТ Действие", са били нападнати на 18 юни вечерта след София Прайд, съобщиха от организацията. Нападението е станало  малко след 20 ч., близо до Музикалната академия в София.

"Нападнаха ни в гръб. Бяха четири-пет момчета. Ритаха ни и ни блъскаха с юмруци, един от нас е със сцепена вежда. Явно са ни следили дълго време и са изчакали да стигнем до по-тиха улица, за да атакуват", разказа Димитър Димитров от "ЛГБТ Действие". Нападнатите са три момчета и две момичета. Един от нападнатите е Калоян Станев от Български хелзинкски комитет.

Нападателите са избягали, но минути по-късно минават през същото място с кола, крещейки обиди към останалите на улицата момичета. Номерът и марката на автомобила са записани и предадени на полцията, която издирва нападателите.

"Това е недопустим акт на насилие. Да нападнеш хора в гръб само заради това, че са били на Прайд, е престъпно, долно и страхливо. Случаи като този са поредното доказателство както зa размера на хомофобията в България, така и за нуждата от прайд шествия", заявиха организаторите от фондация "София Прайд". Те и жертвите на нападението обсъждат съвместни действия, за да се гарантира, че това деяние няма да остане безнаказано.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583
"Това е ярък пример на престъпление от омраза. За съжаление, тъй като сексуалната ориентация не е един от защитените от престъпления от омраза признаци в Наказателния кодекс, това ще бъде третирано в най-добрия случай като хулиганство. Това е абсурдно. Има нужда от спешна промяна на Наказателния кодекс в тази посока", казаха още от "София Прайд".

Четвъртият София  Прайд се проведе на 18 юни, събота. Началният час беше 16 ч., на Моста на влюбените до НДК. На събитието  дойдоха над 1200 души  което е  с над 50% повече участници от миналата година, и над осем пъти повече от участниците в първия прайд (около 150 души).
 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още по темата: София прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
697
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 13 години
tiurk помисли над тия неща
696
1
 
4
 
! Отговори
Томас преди 13 години
Днес исляма води открита война против всички и против всичко, което не е ислям. Удивен съм, че хора, които имат огромна територия, петрол, пари и незнам още какво, имат претенции да владеят целия свят. Няма ли да се задавят докато се опитват да го преглътнат? Особено им харесва западния свят и това не е за първи път. Арабския халифат, Отоманската империя -вие мюсюлманите умирате от желание да владеете Европа и САЩ. Нека да ви кажа, че когато Бог дава различните места за заселване на различните племена, на арабите дава място на исток, сред пясъците, но им дава петрол, за да си направят страните по-красиви. Вас хора ви мързи да строите и да садите, да копаете и да поливате. Където и да отидете със вашата идеология след вас е само мизерия, както става и с комунизма - бедност, корупция, алчност. Богът на луната нещо има проблеми със вашите характери и не може да ви накара да се трудите. Да държиш пушка и бомба е далеч по-лесно, отколкото да се трудиш. За разлика от вашия, нашия Бог Бащата и неговия Син Иисус ни променят отвътре и премахват егоизма, мързела, похотта, прелюбодейството,убийството и всяко зло. Затова се будате да живеете с християните, понеже около тях е мирно и тихо. Вие си мислите, че ако завладеете християнския свят ще имате техния мирен живот, но ви казвам, че дълбоко се заблуждавате. Вие рушите всичко около себе си. Затова, ако ви се отдаде да завладеете някоя страна, вие я съсипвате. Вашия бог няма сила да ви направи по-добри нито към себе си, нито към останалите народи, дори напротив, ставате по-зли, по-алчни, по-агресивни. Ако искате и се стремите към западния свят, ако го завладеете ще намерите една пустиня от злоба и омраза поради вас самите. Защото единствено християните имат мир от небето и с небето. Вие искате да воювате с нашия Бог, но той е прекалено силен за вас. Ще ви победи преди да сте мигнали с око. Моята препоръка към вас е да оставите този никому ненужен бог и да се обърнете към единствения истински Бог и неговия Син, когото очакваме от небесата, Иисус, който ни избавя от идващия гняв на Бога върху целия свят.
695
3
 
6
 
! Отговори
Томас преди 13 години
има ли държава, която да е воювала повече - която да е причинила повече зло от турция????
694
3
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
Tomas,prav si kato kazvash 4e vsi4ki sme greshnici.Ama ja popitai tija gubreta na snimkata dali sa greshnici.4e ti kajat 4e ne sa greshnici i 4e nema Gospod(te pishat Gospod s malka bukva).
693
4
 
2
 
! Отговори
tiurk DO TOMAS преди 13 години
95% от германците смятат исляма за нетолерантна религия - Като цяло повечето германци не могат да посочат нито една добра страна на исляма, става ясно още от изследването. AMI GERMANCITE OT 1939 DO 1945 KAKVO NAPRAVIHA? MNOGO DOBRI STATISTIKI MI PODADE MERSI
692
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
Tezi sataninski gubreta,podkrepjani ot sataninskite USA,ne se borat za pove4e 4oveshki prava,a se borat za degradacii na naciite.
691
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 13 години
729това, че живеем в края на дните няма абсолютно никакво значение - за нас трябва да са валидни думите на Христос - Откровение 12:11А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелствуване; защото не обичаха живота си до толкоз, щото да бягат от смърт.така можем ние да победим дявола - не с камъни - с Христовото Слово и Христовия начин на живот
690
0
 
5
 
! Отговори
Томас преди 13 години
няма човек без грехове - всеки един от нас е грешен - чел съм какво пише - виждам какви са мюсюлманите - агресивни, злобни - по цял свят 1400 години само кланета и насилие - и неслучайно 95% от германците смятат исляма за нетолерантна религия - Като цяло повечето германци не могат да посочат нито една добра страна на исляма, става ясно още от изследването.Това не е случайно - такова е мисленето на света.
689
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
Tomas,ti si prekrasen,umen i dobur po dusha.Taka e,nashite bashti,dedovci,pradedovci,pra-pra dedovci ne sa ubivali s kamuni.No sega jiveeme v kraja na vremenata i neshtata stavat vse po-loshi i po-loshi.Satanata e v poslednite si dni i e stanal mnogo kovaren i agresiven.Pederastkite shestvija i Novija Svetoven Red sa negovi dela.
688
5
 
4
 
! Отговори
ПСИХОЛОГ преди 13 години
Много социологически проучвания показват че хетеросексуалните мъже нямат никакви проблеми с хомосексуалните мъже. Тези които се нахвърлят срещу гейовете обикновено крият собствен проблем. Или самите те се борят със сексуалната си ориентация или имат много провалени връзки в резултат на малък или нефункционален полов орган.
687
0
 
1
 
! Отговори
tiurk DO TOMAS преди 13 години
4E OTKADE ZNAE6 4E IMAM GREHOVE,,I OTKADE ZNAE6 KAKVO PI6E V KORANA
686
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 13 години
: tiurkдано някой ден да ти стане ясно - защото милостта на Бог е голяма - но трябва да се обърнеш към Него да ти прости греховете
685
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 13 години
724ти наясно ли си, че убиването с камъни не важи отдавна? Иначе е вярно, че страдаме защото не спазваме Библейските препоръки - погледни добре новия завет и по-специално думите на Христос - Христос не е убил нито един човек - мислиш ли, че по негово време не е имало ***? Или по време на апостолите - и те не са убили нито един човек ?
684
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
do Tomas-Bibliata se sustoi ot Star Zavet i Nov Zavet.V Bibliata pishe pederasite da se ubivat s kamuni,a ne da stavat tsare i da upravljavat masite(Helzingski Komiteti).Nie stradame zashtoto ne spazvame Bibleiskite preporuki.
683
1
 
1
 
! Отговори
tiurk DO TOMAS преди 13 години
IASNA E RABOTATA IEHOVA,,,,
682
1
 
0
 
! Отговори
Томас преди 13 години
714не пише такова нещо
681
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
нидейте *** .. образованите :) образовано *** .. си е като теле в космос :).. кой прави филации на богобойко .. се знае .. ревете .. само и само да сипва у копанка:)надарени .. сте според ваща пропаганда .. крастави прасета с звънчета :)
680
2
 
0
 
! Отговори
Томас преди 13 години
708няма да са 144000 - това са избрани, които ще бъдат грабнати - ще има Евреи които ще влязат в милениума - 1000 годишно царство - и вероятно тогава ще се обърнат масово - или когато разберат, че антихрист е мошенник
679
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 13 години
Римляни 11:25-2625 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;Амос 9:8-158 Ето, очите на Господа Иеова са върху грешното царство, И ще го погубя от лицето на света; Само че няма да погубя съвсем Якововия дом, казва Господ. 9 Защото, ето, Аз ще заповядам, И ще пресея Израилевия дом между всичките народи, Както се пресява житото в решетото; Обаче ни най-малко зърно няма да падне на земята. 10 От Мене ще измрат всичките грешници между людете Ми, Които казват - Това зло няма да стигне до нас, Нито ще ни предвари. 11 В оня ден ще въздигна падналата Давидова скиния, И ще заградя проломите й; Ще въздигна развалините й, И ще я съградя пак както в древните дни, 12 За да завладеят останалите от Едом И всичките народи, които се наричаха с името Ми, Казва Господ, Който прави това. 13 Ето, идват дни, казва Господ, Когато орачът ще стигне жетваря, И линотъпкачът сеятеля, От планините ще капе мъст, И всичките хълми ще се стопят. 14 И аз ще върна от плен людете Си Израиля; Те ще съградят запустелите градове и ще ги населят, Ще насадят лозя и ще пият виното им, И ще направят градини и ядат плода им. 15 И те няма вече да се изтръгнат от земята, Която им дадох, казва Господ твоя Бог.Езекиил 28:25-2625 Така казва Господ Иеова: Когато събера Израилевия дом от племената, между които са разпръснати, и се осветя чрез тях пред очите на народите, тогава ще живеят в своята земя, която дадох на слугата Си Якова. 26 Ще живеят в нея безопасно, да! ще построят къщи и ще насадят лозя; и ще живеят безопасно, когато извърша съдби върху всичките около тях, които са им напакостили; и ще познаят, че Аз съм Господ техният Бог.Езекиил 36:33-3633 Така казва Господ Иеова: В деня, когато ви очистя от всичките ви беззакония, ще направя и да се населят градовете, и запустелите места ще се съградят. 34 Опустошената земя ще се обработи, макар че е била пуста пред очите на всекиго, който минаваше. 35 И ще казват: Тая земя, която бе запустяла, стана като Едемската градина, и запустелите, опустошените и разорените градове се укрепиха и населиха. 36 Тогава народите останали около вас ще познаят, че Аз Господ съградих разореното и насадих запустялото. Аз Господ изговорих това и ще го извърша.Захария 12:3 В оня ден ще направя Ерусалим Утегчителен камък на всичките племена; Всички, които се натоварят с него, ще се смажат; И против него ще се съберат всичките народи на света.Захария 12:9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим;
678
0
 
2
 
! Отговори
До 710 преди 13 години
И ти ли? Аз го оправих отдавна. Нали знаеш те герберчетата са с основно образование, Не трябва да му обясняваш много. Отваряш му устата и го завираш. Те са свикнали на това. Бойко ги тренира всеки ден.