Подписка пред парламента, митинг до президентството

Протестите в София започнаха, ромски студенти раздават цветя
Обновена: 1 окт 2011 13:11 | 1 окт 2011 12:49,
211
Подписка пред парламента, митинг до президентството
Протестът на ВМРО пред Народното събрание. Снимка: БТА

В София започнаха протестите, провокирани от събитията в Катуница, където на 23 септември бе убит 19-годишният Ангел Петров. Убийството предизвика недоволството на съселяните му срещу фамилията на Кирил Рашков, който според местните е отговорен за смъртта на момчето. Последваха масови протести в цялата страна.

Днес ВМРО започна подписка против „държавното нехайство срещу циганската престъпност“. Акцията започна пред Народното събрание, където ще бъде внесена след три месеца. Там се събраха под 100 души.

От партията казват, че инициативата им е планирана отдавна и не е провокирана от събитията в Катуница. Според организаторите те са поискали разрешение за днешното събитие още на 12 септември.

ВМРО са категорични, че държавата трябва да върши работата си, а не да бъде пасивен наблюдател. Сред исканията им са държавата да дава помощи за до три деца и ромските гета да бъдат съборени.

Още по темата

Полицейското присъствие пред сградата на Народното събрание е засилено.

Полиция е струпана и при сградата на БНБ, където започна митингът на „Атака“.

Партията настоява датата 23 септември да бъде определена за „ден за жертвите и пострадалите от циганската престъпност“, каза депутатът Десислав Чуколов преди началото на митинга.

Той изтъкна, че проблемите се решават от Народното събрание, Министерския съвет и президентската институция, а не „когато се ходи популистки в Катуница, както го направиха Бойко Борисов и Георги Първанов“.

От „Атака“ искат въвеждане на смъртно наказание за жестоките убийства, строги правила за адресната регистрация, закон за създаване на доброволни отряди, защита на собствеността и селскостопанската продукция, разваляне на незаконните гета и незабавно отнемане на имуществото „на всички цигански барони“.

Повечето от присъстващите носят черни тениски с надпис „Не искам да живея в циганска държава“. С автобуси от провинцията пристигат и симпатизанти на партията от страната.

Непосредствено до парадния вход на президентството пристигна автобус със служители на реда, оборудвани с различни средства за защита при противообществени прояви.

Очаква се митингът на „Атака“ да продължи и по време на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, който започва в 14,00 часа.

На фона на протестите в столицата при НДК се събраха студенти от ромски произход, които раздават карамфили и бележки с различни послания на минувачите. Насроченият за днес ромски парад на гордостта бе отменен, но в няколко града в страната все пак ще се проведат различни инициативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
32
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
Има ли свободни медии в тази страна?Ако имаше,щяхме да се доближим поне 2-3 стъпки до демократичното общество с гражданска съвест.А то всичко е фалшиво.Не знаеш кой е купен,кой е кукла на конци или кой просто си е *** по рождение.Гоце свали най-гледаното предаване "Всяка неделя",защото там си позволяваха да говорят за *** престъпност и двойния стандарт.Ами Иво Инджев,Михнева....Миролюбчето нали е "топрепортерка",що не иде да поразрови този "случай" ?
158
4
 
33
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА 153..... преди 12 години
ЛУСТРАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА------ТОТАЛНА ЧИСТКА В ИНСТИТУЦИИТЕ И ДЪРЖАВНИТЕ УЧЕРЕЖДЕНИЯ И КМЕТСТВАТА!НЕ МОЖЕ ХОРА БЕЗ ЦЕНЗ, ЗНАНИЯ И ПОДГОТОВКА .....ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА.НЕОБХОДИМА Е И МОТИВАЦИЯ ЗА РАБОТА НА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ---КАКТО И ЯКИ САНКЦИИ!
157
3
 
18
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА 153..... преди 12 години
ЛУСТРАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА------ТОТАЛНА ЧИСТКА В ИНСТИТУЦИИТЕ И ДЪРЖАВНИТЕ УЧЕРЕЖДЕНИЯ И КМЕТСТВАТА!НЕ МОЖЕ ХОРА БЕЗ ЦЕНЗ, ЗНАНИЯ И ПОДГОТОВКА .....ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА.НЕОБХОДИМА Е И МОТИВАЦИЯ ЗА РАБОТА НА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ---КАКТО И ЯКИ САНКЦИИ!
156
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето от присъстващите носят черни тениски с надпис Не искам да живея в *** държава. С автобуси от провинцията пристигат и симпатизанти на партията от страната."Непосредствено до парадния вход на президентството пристигна автобус със служители на реда, оборудвани с различни средства за защита при противообществени прояви.eОчаква се митингът на Атакада продължи и по време на заседанието на Консултативния съвет "е те нали са коалиция със сегашното правителство , защо правят митинг
155
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
излизаме на улиците както обикновено в 25 часа.....
154
19
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА!ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ!
153
13
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ХОРА РАЗБЕРЕТЕ СЕ ОТ ДУМА !ПАРТИЯ АТАКА ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТА НА МЛАДЕЖИТЕ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ *** БЕЗНАКАЗАНОСТ!А ПРОУМЕЙТЕ ОТ ДУМА?ЗАЩО ПИШЕТЕ ЧЕ ВОЛЕН БИЛ ТАКЪВ ,ЧЕ ВОЛЕН Е БИЛ ОНАКЪВ ,А ВСЪЩНОСТ СЕ ОКАЗА НАЙ-ПРАВИЯТ ЧОВЕК!ТУКА ВЪВ ФОРУМА СЪМ УБЕДЕН ЧЕ ИМА КОМУНИСТИЧЕСКИ *** КОИТО ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТА !СМЪРТ ЗА ТАЯ *** !АТАКА ПОБЕДА!
152
6
 
6
 
! Отговори
ВАРНА преди 12 години
ПИЧОВЕ НИЕ КОГА ЩЕ ИЗЛИЗАМЕ ? РАЗБРАХ ЗА 19:00 ?
151
0
 
4
 
! Отговори
до 141 преди 12 години
До колкото знам,той се е договорил с роднините на жертвите да не го съдят,най-вероятно ще им плати кръвнина,а държавата знаем как съди такива хора.Той е бизнес партньор на Лечков,чакълът по сливенските улици ги доставя той.
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
shturotii
149
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
до 141Медийното затъмнение по този случай(а и много други) е просто тотално.Как не сети някоя телевизийка да прати репортерка да се срещне с близките на убитите и ранените при тази адска катастрофа,да ги попита как живеят,очакват ли справедливост?
148
2
 
6
 
! Отговори
Елементарно...149... преди 12 години
...и ВМРО и АТАКА са ....."АУТСАЙДЕРИ"....едва ли ще наберат гласове за влизане в Парламента!ОСТАВА ИМ ЕДИНСТВЕНО ПЛОЩАДНАТА ИЗЯВА----И ПОЛИТИЧЕСКАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА СЛУЧАЯ В с.КАТУНИЦА И......КАТУНАРИТЕ В НЕГО!
147
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Написали на фланелките "Не искаме *** държава", а същите защо правят *** неща, като плюьт по улиците, седят на облегалката на пейките с обувки на седалката, защо чоплят семки и плюят по улиците? (да се забрани продажбата на семки!! - това да скандират)Защо сега пред блока си чувам думкане на тъпани и свиленена клаксони?...и мнооого, много други неща - *** му работакога най-сетне бълг. народ ще се култивира?
146
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 12 години
добре се случват нещата,,,като 20г, оставиха мутрите и *** барони да пьлнят партиините касички краино време беше чашата да прелее и може да е кьсно но да се сложи йраи на анархията в тая страна,,,стига са трупали милиони разни бандити и политици а народа да се чуди как да свьрже двата края,,,,,,,,,ЧИСТКА <<ТОТАЛНА И НАВСИЧКИ НИВА ...ИНАЧЕ ГРАЖДАНСКА СВАТБА
145
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 12 години
Някой много сладко и удобно иска да яхне протеста на младите хора за справедливост!Пита се кой е той?Млади хора,четете им биографиите на "водачите" си,и си правете изводите!Да няма пак леко излъгани и внезапно изненадани след време.
144
0
 
0
 
! Отговори
:))) преди 12 години
ти ме уби първия абзац въобще нема да го коментирам тва е очевидно невежество - пролетарий като термин идва с капитализма - втория абзац потвърждава първия -*** си сине- идиотията е писхическо заболяване има и степенуване 1.*** 2.*** 3.*** - *** е най-тежкото -виж и нк-наказателния кодекс - там определението което е взето от медецината се използва за категоризиране на тези които не осъзнават постъпките си и не подлежат на наказание за това....
143
2
 
7
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА .... преди 12 години
БЪЛГАРСКА ГЛУПОСТ И ПРОСТОТИЯ...!ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В *** СВАДА,...И ДА ПРАВИШ ПОЛИТИКА ОТ ТОВА!!!!ТОВА МОГАТ ДА БЪДАТ САМО ПОЛИТИЧЕСКИ "АУТСАЙДЕРИ".........БЕЗ ЛИЦА,БЕЗ ИДЕИ И........ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКИ ПЛАТФОРМИ!"НИЩО-ГОВОРЕНЕ".....САМО В ИМЕТО НА БОРБАТА ЗА ВЛАСТТА!
142
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента вмро и атака организират митинги в София - никой ли не си задава въпроса защо ги организират по същото време по което се организират и младежите в интернет??????? В момента действа максимата - разделяй и владей!!!! Според мене това са двете партии които се опитват да яхнат протестите и да извлекат партийна и съответно лична изгода!!!! Възмутен съм!!!
141
0
 
3
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
До 131Невежеството ти е очевидно. Иначе пролетарий идва от древен Рим. Най-общо така е определяна утайката на обществото: хора неграмотни, социално неангажирани, без занятие (квалификация), често от други етноси, често говорещи друг език. Стояли са по-ниско от плебеите, които все пак са имали занаят и са били социално активни.А колкото до употребената от теб дума *** - така в Древна Атина са наричали хората които са имали право да гласуват в Агората, но не са се възползвали от това си право
140
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
как ще си завариме вилите ошушкани бе охъл..... то там за охрана давам по 1к на месец - *** - *** знае на кой е тази вила -да не е луд?