Подписка пред парламента, митинг до президентството

Протестите в София започнаха, ромски студенти раздават цветя
Обновена: 1 окт 2011 13:11 | 1 окт 2011 12:49,
211
Подписка пред парламента, митинг до президентството
Протестът на ВМРО пред Народното събрание. Снимка: БТА

В София започнаха протестите, провокирани от събитията в Катуница, където на 23 септември бе убит 19-годишният Ангел Петров. Убийството предизвика недоволството на съселяните му срещу фамилията на Кирил Рашков, който според местните е отговорен за смъртта на момчето. Последваха масови протести в цялата страна.

Днес ВМРО започна подписка против „държавното нехайство срещу циганската престъпност“. Акцията започна пред Народното събрание, където ще бъде внесена след три месеца. Там се събраха под 100 души.

От партията казват, че инициативата им е планирана отдавна и не е провокирана от събитията в Катуница. Според организаторите те са поискали разрешение за днешното събитие още на 12 септември.

ВМРО са категорични, че държавата трябва да върши работата си, а не да бъде пасивен наблюдател. Сред исканията им са държавата да дава помощи за до три деца и ромските гета да бъдат съборени.

Още по темата

Полицейското присъствие пред сградата на Народното събрание е засилено.

Полиция е струпана и при сградата на БНБ, където започна митингът на „Атака“.

Партията настоява датата 23 септември да бъде определена за „ден за жертвите и пострадалите от циганската престъпност“, каза депутатът Десислав Чуколов преди началото на митинга.

Той изтъкна, че проблемите се решават от Народното събрание, Министерския съвет и президентската институция, а не „когато се ходи популистки в Катуница, както го направиха Бойко Борисов и Георги Първанов“.

От „Атака“ искат въвеждане на смъртно наказание за жестоките убийства, строги правила за адресната регистрация, закон за създаване на доброволни отряди, защита на собствеността и селскостопанската продукция, разваляне на незаконните гета и незабавно отнемане на имуществото „на всички цигански барони“.

Повечето от присъстващите носят черни тениски с надпис „Не искам да живея в циганска държава“. С автобуси от провинцията пристигат и симпатизанти на партията от страната.

Непосредствено до парадния вход на президентството пристигна автобус със служители на реда, оборудвани с различни средства за защита при противообществени прояви.

Очаква се митингът на „Атака“ да продължи и по време на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, който започва в 14,00 часа.

На фона на протестите в столицата при НДК се събраха студенти от ромски произход, които раздават карамфили и бележки с различни послания на минувачите. Насроченият за днес ромски парад на гордостта бе отменен, но в няколко града в страната все пак ще се проведат различни инициативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е че много групировки грабят държавата, но само *** грабят от обикновените хорица директно. Само те масово влизат в къщи, крадат, бият, убиват. Затова не ми излизайте с Йосковци и др. като сравнение, много си е справедлив протеста и обществения гняв. Някви *** пишат, че си отивали на вилите... ми един ден като си заварите вилите ошушкани до голи стени от братята *** пак елате и пишете, че не ви дреме. Лицемерчета.
138
1
 
20
 
! Отговори
КОЙ Е ГОЛЯМАТА МУТРА преди 12 години
СТАНИШЕВ?БОРИСОВ?ДОГАН?КОСТОВ?МАЙ ВСИЧКИ ЗАЕДНО!
137
1
 
13
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Горещо се оказва това "*** лято" за българските политици... гледат като слънчасали, и не знаят как да реагират, при все че AMNESTY вече им подсказа какво трябва да правят.
136
1
 
1
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
си и ти сине в рим пролетарии е немало -то там строя е робовладеслки има плебеи ама ти явно разлика не правиш щото ти е толкова акъла -и двете започват с "п"-ами кво да говориме повече обезияни -на руски за да не стават грешки означава маймуни - не ползвам "йй" демек буквата дето я нема в нашата азбука щото пиша на фонетична......
135
1
 
5
 
! Отговори
Do 139 преди 12 години
И три са много, трябва да има формулировка " демографски слаб " както има и социално слаб за *** до 2 деца помощи и то само във вид на храни и памперси!
134
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 136Между другото има пълно информационно затъмнение по случая с мутрата Йоско от Сливен, който уби невинни хора, на пътя за Бояна в началото на годината.
133
2
 
6
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
И за кого ще гласуваш? Всички кандидати /без изключение/ са *** но със статут на нещо си(?) чакащи трохите от трапезата на господарите! Кой е независимият, доминанта с широта на погледа и мъжиство от кандидатите наши ??? Кой е нещо повече от марионетка/кукла на конци на някой от вън? Такъв нема !!! Забрави за гласуването !!!
132
1
 
12
 
! Отговори
Ксеркс преди 12 години
"държавата да дава помощи за до три деца" - това е най-важният закон който трябва да се приеме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, от него зависи съществуването на българската нация. Мисля, че разбирате защо.
131
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 133А ти какво точно искаш? Я се пробвай да се настаниш в общинско жилище, не плащай ток, вода, опитай се да вземеш детски - да видим какво ще ти кажат. На теб да не би да не ти вдигнаха парното и тока днес. А заплатата ти намаля току-що още с не се знае колко. Да не би твоите деца да не са в България?! Проблема не е в ***, а в безхаберието на държавата ни, в неприлагането на закона или по -скоро за избирателното прилагане на закона.За това, че ако остане това правителство- ще се затрием
130
29
 
3
 
! Отговори
ОЩЕ ЕДНА АТАКА преди 12 години
МАЧКАЙ, БОЙКО!МАЧКАЙ ЧЕРВЕНИ И СИНИ КОМУНИСТИ!................. И ТУРЦИ!!!!!!!!!!!!!!!
129
6
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Обичам България не по-малко от вас!Щях да дойда,ако бяхте направили същото,когато пияният Ставийски размаза ДВАМА БЪЛГАРИ.Щях да дойда,ако реагирахте когато Йоската пиян уби с двутонната си машина ДВАМА БЪЛГАРИ.Щях да дойда,ако бяхте се събрали пред съда,когато съдеха Галевите,да искате максимална присъда!СЕГА НЕ ВИ ВЯРВАМ
128
5
 
14
 
! Отговори
;) преди 12 години
Станишев - оставка!Костов - оставка!Доган - оставка!
127
5
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ЗА БЪЛГАРИЯ:СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!ТОЯ ДЕН Е БЪЛГАРСКИЯТ ДЕН!
126
5
 
13
 
! Отговори
:) преди 12 години
Да се изравнят правата на "феновете" с тези на ***:- да имат право на собствено гето - може и на някой стадион- получават същите помощи като ***- да получават дрехи втора употреба- да не ги взимат на работа, по изключение само като чистачи- да крадят кабели и да ги продават само на *** "барони"- да се размножават помежду си колкото си искат - да си изберат собствен "цар" от многото български "кировци"Умоляват се "феновете и фенките" да продължат списъка ! Точно казано!
125
14
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ВЪВ ФОРУМА Е ПЪЛНО С КОМУНИСТИ ,КОИТО ПЛЮЯТ ПО ПАРТИЯ АТАКА!*** КОМУНИСТИЧЕСКИ *** КАКТО УМРЯ МАЙКА ВИ СССР И БАЩА ВИ СТАЛИН!ОТИВАЙТЕ ПРИ СТАЛИН !ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ!ДОЛУ ***!ДОЛУ ЕМИГРАНТИТЕ!
124
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
129 така е -- пролетарий : най-нисък клас на гражданин на древния Рим, който не е имал имот
123
8
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ!ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ!ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ!АТАКА ПОБЕДА!ДА КАЖЕМ ЗАЕДНО:"НЕ" НА *** ТЕРОР!БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!
122
0
 
5
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
грешиш байно - пролетариата висши слоеве нема то за тва е пролетариат - в икономикса демек социално-икономическата теория с лупмен-пролетариат се обозначава работническата класа неосъзната в класовата борба -виж маркс - и отново - платихте ли си вноските по заемите бе -нещастници?....
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ANATEMA
120
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очертава се неприятен ден в София. Задръствания. Полицейски заграждения. Тълпи и неизменния *** по земята, който остава след тях. Недай Боже и насилие да има.Отивам да запаля барбекюто на вилата и ще гледам отдалеч по телевизията (ще пропусна канала бТВ). Пожелавам на всички във Форума приятен ден