Подписка пред парламента, митинг до президентството

Протестите в София започнаха, ромски студенти раздават цветя
Обновена: 1 окт 2011 13:11 | 1 окт 2011 12:49,
211
Подписка пред парламента, митинг до президентството
Протестът на ВМРО пред Народното събрание. Снимка: БТА

В София започнаха протестите, провокирани от събитията в Катуница, където на 23 септември бе убит 19-годишният Ангел Петров. Убийството предизвика недоволството на съселяните му срещу фамилията на Кирил Рашков, който според местните е отговорен за смъртта на момчето. Последваха масови протести в цялата страна.

Днес ВМРО започна подписка против „държавното нехайство срещу циганската престъпност“. Акцията започна пред Народното събрание, където ще бъде внесена след три месеца. Там се събраха под 100 души.

От партията казват, че инициативата им е планирана отдавна и не е провокирана от събитията в Катуница. Според организаторите те са поискали разрешение за днешното събитие още на 12 септември.

ВМРО са категорични, че държавата трябва да върши работата си, а не да бъде пасивен наблюдател. Сред исканията им са държавата да дава помощи за до три деца и ромските гета да бъдат съборени.

Още по темата

Полицейското присъствие пред сградата на Народното събрание е засилено.

Полиция е струпана и при сградата на БНБ, където започна митингът на „Атака“.

Партията настоява датата 23 септември да бъде определена за „ден за жертвите и пострадалите от циганската престъпност“, каза депутатът Десислав Чуколов преди началото на митинга.

Той изтъкна, че проблемите се решават от Народното събрание, Министерския съвет и президентската институция, а не „когато се ходи популистки в Катуница, както го направиха Бойко Борисов и Георги Първанов“.

От „Атака“ искат въвеждане на смъртно наказание за жестоките убийства, строги правила за адресната регистрация, закон за създаване на доброволни отряди, защита на собствеността и селскостопанската продукция, разваляне на незаконните гета и незабавно отнемане на имуществото „на всички цигански барони“.

Повечето от присъстващите носят черни тениски с надпис „Не искам да живея в циганска държава“. С автобуси от провинцията пристигат и симпатизанти на партията от страната.

Непосредствено до парадния вход на президентството пристигна автобус със служители на реда, оборудвани с различни средства за защита при противообществени прояви.

Очаква се митингът на „Атака“ да продължи и по време на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, който започва в 14,00 часа.

На фона на протестите в столицата при НДК се събраха студенти от ромски произход, които раздават карамфили и бележки с различни послания на минувачите. Насроченият за днес ромски парад на гордостта бе отменен, но в няколко града в страната все пак ще се проведат различни инициативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
12
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
Волен Сидеров - Президент!
118
3
 
5
 
! Отговори
ТОЛЕРАСТИЯ преди 12 години
ТОВА НАЩО Е ТОЛЕРАСТИЯ!
117
10
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА,АТАКА ПОБЕДА!ЗА БЪЛГАРИЯ:СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
:)
115
8
 
7
 
! Отговори
Подписка преди 12 години
Да се изравнят правата на "феновете" с тези на ***:- да имат право на собствено гето - може и на някой стадион- получават същите помощи като ***- да получават дрехи втора употреба- да не ги взимат на работа, по изключение само като чистачи- да крадят кабели и да ги продават само на *** "барони"- да се размножават помежду си колкото си искат - да си изберат собствен "цар" от многото български "кировци"Умоляват се "феновете и фенките" да продължат списъка !
114
14
 
5
 
! Отговори
Тия протести... преди 12 години
...са пълна глупост!НА ИЗБОРИТЕ СЕ РЕШАВАТ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ!ТАМ Е МЯСТОТО И НАЧИНА!МИНА ВРЕМЕ НА ПЛОЩАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ----ТОВА НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ГО ПРАВИ!
113
8
 
5
 
! Отговори
Тия протести... преди 12 години
...са пълна глупост!НА ИЗБОРИТЕ СЕ РЕШАВАТ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ!ТАМ Е МЯСТОТО И НАЧИНА!МИНА ВРЕМЕ НА ПЛОЩАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ----ТОВА НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ГО ПРАВИ!
112
6
 
7
 
! Отговори
БСП преди 12 години
Ако не успеят протестите, БСП ще организира и славно партизанско движение. Победа другари!!!
111
1
 
5
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
Найвече на 4ти км!!!!!
110
3
 
4
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Да продължа мисълта ти:дао се възстанови СССР и Бг да стане пръв сателит на руснаците, да си назначиме някой "Бай Тошо" /а найдобре да си спретнем една "Диктатура на пролетариата", 45 години да се редим на опошки за банани, да чакаме 15 г. за руска "трошка" /претенциозно наречена "лек автомобил"/, да имаме право само на по 1 жилище, да работиме всички на държаван, да нямаме право да пътуваме на Запад, да ни гони милицияята за къси поли и дълги коси, да ходима есен и пролет да помагаме в селско
109
4
 
7
 
! Отговори
БСП преди 12 години
Протести до дупка. Победа на всяка цена. Ние сме на всеки километър
108
9
 
9
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
Не вярвам в протеста. И на този анонимен форум също не вярвам.Умиращите от страх, осъзнават, че безнадежно ще изгубят изборите сега посягат към скритото оръжие -слухове, провокации и накрая - "площадна демокрация". Не благодаря!На 23ти ще отида да гласувам!PS Това е лично мнение. Не събирам "плюсове" и "минуси", и в дебат онлайн няма да участвам -така че не се хабете...
107
2
 
1
 
! Отговори
крум преди 12 години
нека пропагандират враговете и ние ще го правим постоянно -смърт на *** и децата им смърт на политиците и децата им да живее България и великия ни народ и пребъде защото някой от нас знаят какво е да си българин -нещо велико и недокоснато, колко велики народи са ни завиждали в миналото и сега защото те знаят кой е избрания народ *** никога няма да са от нас можеше добре да живеят с нас но те избраха друг път и отново смърт за наследниците на *** и политиците =-жестока
106
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не излизам никъде на протест. Децата ми ще останат също на безопасно място в къщи. Тъщата ако ще - да ходи
105
4
 
12
 
! Отговори
Sapienti sat преди 12 години
Българинът трябва първа да се излекува от несподелената си и перверзна любов към вавилонската блудница Европа, от която се разбоаля след 1990 г. От там идват главните директиви за свръх-толерантност към ***, за прикрит геноцид над пенсионери, бедни, болни и инакомислещи.Българските "политици" са марионетки на Брюксел и Вашингтон, и докато не се промени външната политика, нищо добро не очаква и народа. Защото вътрешната политика е фунция на външната. Така е при глобализма...
104
0
 
7
 
! Отговори
Кандидатром преди 12 години
А бе знае ли някой как може да се придобие статут на ром?какво поготино от това?Не плащаш нито данъци, нито вода, ток, парно и т.н.!Крадеш, а като те хванат се обаждаш на някоя евротолерастка, циганозащитна фонздация и те се разкрещяват, че си арестуван само защото си ***, че те зискриминират, и че ще сизират Брюксел, НАТО, ООН, Папатаы Арменския поп и Далай Лама! Съответния полицейски началник се подсира от страх да не му изстине мястото и .....те пускат по липса на доказателства!!
103
10
 
6
 
! Отговори
UFO преди 12 години
Вместо да протестирате, отидете не 23ти и гласувайте.Това е демокрация. Другото е анархия, но по-лошото е че не се знае кой стои зад това.Never underestimate the power of stupid people in large groups
102
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ромски парад на гордостта", какво е тва нещо, бе???По скоро "*** парад на беззаконието" !
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** (от на немски: *** - парцали, дрипи) е лице, което не притежава собственост и преживява от случайни доходи.Терминът ***-пролетариат е въведен от Карл Маркс за обозначаването на низшите слоеве на пролетариата. По-късно като *** започват да се означават всички декласирани слоеве на обществото - бездомници, престъпници и други.Като лумпенизация на обществото се означава провеждането на политика, която води до увеличаване на дела на тези слоеве от населението, както и разпространението на техния модел на поведение, и светоглед, в условията на обществена криза.
100
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми пука за протестите. Само където ще ми е по-трудно да се измъкна от София, с колата за уикенда