Гейовете – вкъщи, а не на улицата!

Младоженци и свещеник предвождаха контра шествие на гей парада
Обновена: 30 юни 2012 13:52 | 30 юни 2012 13:24,
767

Снимка: Impact Press Group

Стотици души се събраха в контра шествие на гей парада, организирано от националистически формации.

Протестът е срещу това чужди посланици да минават по улиците на София и да налагат някакъв модел, обявиха националистите. Те са срещу еднополовите бракове и осиновяване на деца от еднополови двойки На голям плакат се виждаше надпис: „Протест на патриотите против педерастката агресия”.

Други пък носиха плакати със: „Стига чужд диктат, не желаем гей парад”, „Който иска гейове, да ги взима в държавата си”.

„Намираме, че поведението на американския посланик Уорлик е недопустимо. Не ни интересува кой какво си прави вкъщи, интересува ни – да не ни налагат политика. Ние имаме своите ценности и се опитваме да ги пазим”, заяви Ангел Джамбазки, общински съветник в Столичен общински съвет, заместник-председател на ВМРО.

„Протестираме против това някой да ни натрапва своя избор. Изборът е избор, но вкъщи, а не – на улицата. Личният избор е свобода на всеки, но дотогава, докато не пречи на другия. Искаме държавата да се грижи за всички български граждани. Тези, които ще излязат на парада в 16.00 часа, имат всички права”, отсече Джамбазки.

Три двойки младоженци пристигнаха на контра шествието преди началото му. Една от двойките се целуна пред събралите се хора, за да покажат своята хетеросексуалност. В шествието се включи и свещеникът Евгени Янакиев, който с крайните си изказвания си навлече гневът на правозащитните организации.

С патриотични песни  и с български знамена протестното шествие тръгна от пилоните на НДК и продължи до църквата "Света Неделя". То беше охранявано от полицията, но до инциденти не се стигна.

Следобед започва „София прайд”, на който се очаква да участват около 2000 души. Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че са взети всички мерки за сигурност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


767
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
15
 
10
 
! Отговори
Томас преди 12 години
600Обществата от западната част на континента са известни с разврата си. Ние не трябва да се съгласяваме с всичките им извращения - би ли посочил някаква полза от мъжеложничеството, че трябва да го натрапват на останлите хора да го приемат за нормално. Да виждаме билборди от рода на "трябва ли да криете сексуалния си избор при кандидатстване за работа" или трябва ли да криете сексуалния си избор ако искате повишение.
370
10
 
7
 
! Отговори
Томас преди 12 години
600Няма какво да мислим - разврата не трябва да се поощрява
369
9
 
9
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Много ми харесват плакатите "Как ще пази държавата този, който не може да пази си?" и "Още един Содом ли искате"Новия световен ред иска точно такива хора - наркомани, крадци, мъжеложници - хора без здрави семейства - слаби държави.
368
12
 
21
 
! Отговори
Да помислим преди 12 години
Гей парад се организира веднъж в годината за час два. В София я събере 1000-2000 души я не. В цивилизованите столици като Лондон,Париж,Берлин,Мадрид,Рим и други участниците са в порядъка на 100-200 000.Та така, с какво толкова този парад е накърнил самочувствието на истинският мъж?В истинска Европа истинските мъже празнуват заедно с гейовете,маршируват с тях,пият и танцуват. Виждал съм и цели семейства които се включват в парадите да ги подкрепят. Нима тези общетства от западната част на континента са психично болни или изостанали в мисленето?НЕ. Това са здраво мислещи хора които са осъзнали че хетеро,хомо и бисексуални хора е имало и ще има докато светът съществува. Никoй които е хомосексуалист може да стане хетеросексуалист и обратното. Само в дивият недоразвит свят мислят че е възможно.
367
14
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Лошото е ,че и България стана "модерна и демократична" ! Де да видим къде ще му излизи краят на този театър с "нарушените права" на обратните !
366
16
 
13
 
! Отговори
До педер@стите преди 12 години
Нищо лично срещу вас, но много моля, не ни навирайте под носа окичените си в рози разцъфтели ***.НЕОБХОДИМО ВИ Е ЛЕЧЕНИЕ, А НЕ РАЗБИРАНЕ.А и с този грозен и натрапчиво отблъскващ нормалните хора начин на парадиране, няма как да очаквате съчувствие.Грозно е това което правите, отвратително и неприемливо, и освен насилие, едва ли може да провокира нещо друго, а и вие едва ли заслужавате друго.
365
0
 
9
 
! Отговори
тими преди 12 години
до 586 когато започнеме да се интересуваме от собствената си съдба тогава ще се върнат и морала и ценостите и поведението на отговорни граждани като несме се научили да си остояваме правата затова няма и морал и цености и поведение на зрели хора
364
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Джон,каква е тази врява навън?- пита лорд Чарлз,пиейки си чая..- Гей парад,сър - отговаря слугата.- А какво искат?- Еднополова любов.- А някой забранява ли им да я правят?- Не,сър,никой не им забранява.- Тогава защо протестират?- Ами ,сър...
363
1
 
14
 
! Отговори
тими преди 12 години
да започнеме да си остояваме правата за референдоми по важните въпроси защото вижадате ток 13 процента газ 5 процента вода 5 процента за горивата да не говориме нагоре затова ако искаме да плащаме както в европа да се поставят въпросите за заплащането за труд да се направи така че да не могат разни работодатели да бавят заплатите с месеци дори години ето това са важни въпроси да кажеме искамели 2 ра атомна централа закона за горите как да се развива бизнес средата и такива неща
362
7
 
16
 
! Отговори
homo преди 12 години
ох гейовете вкъщи, абе стойте вие бе хетерота в къщи, откъде накъде ние вкъщи а вие навън???
361
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Джон,каква е тази врява навън?- пита лорд Чарлз,пиейки си чая..- Гей парад,сър - отговаря слугата.- А какво искат?- Еднополова любов.- А някой забранява ли им да я правят?- Не,сър,никой не им забранява.- Тогава защо протестират?- Ами,,сър...
360
1
 
9
 
! Отговори
тими преди 12 години
не знам защо се занимаваме с глупости а не седнеме като общество да решаваме много наболелите проблеми а имено как да се оправиме икономически зада излеземе от дъното на бедняците в света и в европа защото сме наи бедни в европа и почти в света как да започнеме да си защитаваме националните интереси как да помогнем на младите да живеят по добре и да не заминават да работят на запад а не да се продаваме на американци и на евро саюза
359
12
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Те полека, полека ще се намърдат и в политиката , тогава ви е е.... майката ! В училищата ще има часове ,в които ще се манипулират учениците ,че да си обратен е нещо нормално ,а не неправилна сексуална ориентация причинена от някакви психически или генетични проблеми !
358
3
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Мисля ,че никой не им пречи да си се събират и ч.... ! Дори има много сайтове за запознанства за хора с всякаква секс. ориентация вкл. и обратни ! Какво им пречи по нета да си организират събирания на закрити места ,да си беседват там ,да обсъждат теми ,които ги вълнуват и пр. ?! Защо трябва да го правят на улицата ?!
357
0
 
3
 
! Отговори
До 572 преди 12 години
Там е въпросът- има или няма проблем! Според мен проблем няма, защото бг. закони- в основните си принципи - отразяват традициите на БЪЛГАРСКИЯТ народ, а не на американският народ и в българското обичайно право нямаме традиция на еднополови съюзи, еднополово фактическо съжителство или еднополови бракове. ЕС е оставил този въпрос на дискрецията на националните законодателства и това не е случайно.
356
0
 
2
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
сега спокоино може да си тругне от българия зада дойде американката тя пък е лубителка на шпионството и на геополитиката и на воените деиствия тя ще се пробва маи окончателно да ни постави на колене и да станеме зависми изцяли от сащ и запада както икономически така и геополитически както казват хората безплатен обяд няма
355
0
 
0
 
! Отговори
220volta преди 12 години
gozpodin DJAMBASKI E G O L E M, tochka. OTDAVNA GO NABLUDAVAM I VINAGI E TOCHEN, ne -MNOGO TOCHEN.GORDEIA SE OT TAKIVA BALGARI.
354
2
 
1
 
! Отговори
ГЕЙ преди 12 години
Нелегнала ме е финансова кризаклати ме бюрокрациятаизреждат ми се и инкасаторитеяхват ме с всяка възможностдал съм си г*за на работодателя .....Ася кажете че не сте гейове
353
0
 
2
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
и аз това се чудя като гледам и американския посланик доволен за него е разбираемо уреди американските компании за електронергия от утре ще има по скъп ток доволен е човека че си е свършил работата достоино прибрал си е хонорара развали сделкта за белене зада можеме да си купуваме американски ток от гълабово и другите два тец марица 1 и 3 на по висока цена
352
0
 
4
 
! Отговори
Доколенков преди 12 години
Евтино обръщам лезбийски резби. Доживотна гаранция