Багери изринаха до основи детски кът в "Младост" 4

Според градоустройствения план е зелена площ, но е пуснат строеж
11 сеп 2013 10:35,
32

Снимка: Facebook

Общият устройствен план на София създаде пореден абсурд в столицата – този път в квартал "Младост" 4, където обитателите на блок протестират срещу застрояването на зелена площ.

На мястото, на което доскоро е имало футболно и баскетболно игрище, сега има изкоп и са излети основите на бъдеща сграда.

Освен че децата са лишени от пространството си за игра, достъпът до жилищната сграда също е ограничен от строежа – до него не може да стигне пожарна например, оплакват се живеещите.

Според Общия устройствен план, качен на сайта на Столичната община, мястото е регламентирано като зелена площ.

Управителят на строителната фирма, която работи на обекта – г-н Мирянов, упрекна хората, че определят земята около блока си като частна собственост, а тя не е такава.

"Работим с документи от толкова много години, никъде не открих това да е зелена площ", посочи той пред bTV.

Според представител на район "Младост" въпросният терен е отреден за жилищно строителство само в северната част, като проектът е одобрен от Столичния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
чудейко преди 10 години
Виниги ми е било смешно, да чета/слушам спор за провинциалисти и кореняци. Абе ***, живеете в една от най-нас.аната държава в европа, и някак си успявате да се скарате за нещо идиотско. Двама омазани в л**** спорят и единия се изтъква, че видиш ли по лицето му имало 2 грама по-малко л****??? От къде я взе тая гордост бе братче, я се огледай около себе си!
23
0
 
1
 
! Отговори
men преди 10 години
Niama zna4enie koi e na vlast, korupciata niama spirka
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тихо, тихо, че наблизо / зад багера/ има още едно празно място! Но г-н Мирянов сигурно вече го има предвид. Преди време овце и крави пасяха по тези поляни, сега стана много престижно да живееш тук. Чалга-певачките ще украсят района, ще го озвучат /местните вече забравиха циганские сватби от близкото минало на комплекса/, ще вдигнат рейтинга му. Защо протестирате бе, хора? КОлтурата идва до Околовръстното!
21
4
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 10 години
Голяма част се отправят към София, защото там се концентрира всички. Сумати големи фирми, които имаха главни офиси в други градове и си плащаха там данъците, бяха натиснати от правителството по един или друг начин да се преместят в София. Така че не се сърдете на хората затова как изглежда София.
20
1
 
9
 
! Отговори
с.до 23 преди 10 години
Пич,не знам дали софиянците сме елит,но за разлика от вас провинциалните навлеци не сме се довлекли в родните ви градове на талази носейки със себе си селяния,смрад,чалга,проблеми с паркирането и трафика,дъмпинг на цената на труда,миекане и така нататък!Ясно е,че не сте тук от добро,но това не ви оправдава да плюете из форумите тези,които ви търпят заедно с всичките ви негативи!А относно конкретната ситуация вината е в общината!Редно е било да се разберат с човека и градинката да остане!
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 22 Кореняк:Не виждам за какъв "кореняк" се имаш - все някога и твоите "предци" са дошли от друго място да се заселят в София, та ако ще и преди 100 години да е било. И може и да са се заселили на чужда земя. Да дойде ли сега някой далечен наследник да изсели теб?След като човек е живял цял живот на дадено място, плащал е данъци и сметки там, той е точно толкова "кореняк" колкото и ти - без значение къде е роден.Айде не се изписвайте за големия елит това софиянците. Големи "кореняци"..
18
3
 
4
 
! Отговори
Кореняк преди 10 години
Комунизма свърши, не го ли разбрахте??? Дошли едно време от Село, взели някак си Софииско и сега надават вой. А това че тия земи са взети насилствено на някои??? Човека сега си ги е върнал обратно. И решението е или се заменя парцела за същшия по качество на друго място или тия където 100% и данък не плащат си трайкат и човека си прави каквото иска с парцела. Като не ви изнася обратно на село по полянките да ритате мачлета.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Арменския попИ това твое описание благодарение на това преди "демокрацията". Кой те кара да ядеш ***? Ако си квалифициран работиш взимаш пари и си купуваш хубаво. Ако не може и да си го произведеш. Ти плащаш ли здравни осигуровки? Аз да ама такива дето чакат комунизма едва ли. А учителите по-кое време са учили май пак по комунизма. И дега само лежиме и викаме дайте ни пари пък, че ние не правим нищо от 20 години насам кво толкова! Що в нормалните "демократични" държави няма прощадки ли?
16
1
 
6
 
! Отговори
с.до арменския поп преди 10 години
Абе интересно защо ли в нормалните държави и така наречените стари демокрации хората не работят за смешни пари и нещата са малко по-разлизни от Банустана!Ще ти кажа защо!Защото в Бантустана истинска демокрация няма!Има извратена мутро-червена-олигархична свинщина,която е наречена за благозвучие демокрация и няма нищо общо с истинската такава в белите държави!И цялата тази ситуация е създадена точно от червените другари,за които плачкаш в момента!Жалка платена ***!
15
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На който не му изнася да ходи на село. Там има трева и поляни колкото искате.
14
2
 
14
 
! Отговори
r преди 10 години
Като гледам снимката ясно се виждат незаконните гаражи, поставени именно от хората, които протестират за изкопа. Българска работа.
13
3
 
19
 
! Отговори
Арменския поп преди 10 години
Какви детски площадки, какво футболно игрище, какви 5 лева? Комунизма свърши, не го ли разбрахте? Ще ядете скапана храна, ще си плащате като попове за нормална здравеопазване, въпреки, че си плащате здравни осигуровки, децата ви ще пушат марихуана в мазето вместо да играят футбол , ще ходят на скапано училище, ще плащате за частни уроци, , ще бачкате за смешни пари и ще благославяте "демокрацията".Ако ли не...както каза Vlady, можете да се оплачете на арменския поп.
12
0
 
7
 
! Отговори
Мирянова преди 10 години
Другаря Мирянов и вижте му фирмата са голямата работа. В кооперацийките му построени на добри места живеят доста хм интересни хора, така че и в парк и в борисовата да строи никой копче няма да му каже. Нищо ново под слънцето за съжаление. Сигурно трябват кинти за поредната пластика на госпожата ......
11
0
 
11
 
! Отговори
?! преди 10 години
За пореден път: "Има ли нещо наред в тази държава?"
10
1
 
24
 
! Отговори
!!! преди 10 години
До отновоНяма две мнения по въпроса! Този господин, наречен "главен архитект на София" направи толкова поразии, такива далавери върти...Но, явно е свършил работа на много правилни хора, щом все още заема този пост. А заслужава да го линчуват , заради *** дет е насрал...Нямам думи, вече в тая държава какво да се очаква...Прекрасна земя ни е отредил Господ, но на свестни хора как да случим?...
9
2
 
24
 
! Отговори
отново преди 10 години
Отново казвам : т.нареченият гл.архитект на София - Петър Диков - през всичките тези години къде е ??? Вижте на какво заприлича София !!! И тоя мухъл пак си е непокътнат !!! ОСТАВКА !!!!!!
8
0
 
20
 
! Отговори
. преди 10 години
не е първата градинка която застроява но за съжаление няма и да им е последната
7
0
 
6
 
! Отговори
. преди 10 години
Мирянов - доста позната фамилия
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eee golqma rabota,malko beton pove4e.Nali puk se kompensira,4e ste stoli4ani
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой наш бизнесмян е.