Багери изринаха до основи детски кът в "Младост" 4

Според градоустройствения план е зелена площ, но е пуснат строеж
11 сеп 2013 10:35,
32

Снимка: Facebook

Общият устройствен план на София създаде пореден абсурд в столицата – този път в квартал "Младост" 4, където обитателите на блок протестират срещу застрояването на зелена площ.

На мястото, на което доскоро е имало футболно и баскетболно игрище, сега има изкоп и са излети основите на бъдеща сграда.

Освен че децата са лишени от пространството си за игра, достъпът до жилищната сграда също е ограничен от строежа – до него не може да стигне пожарна например, оплакват се живеещите.

Според Общия устройствен план, качен на сайта на Столичната община, мястото е регламентирано като зелена площ.

Управителят на строителната фирма, която работи на обекта – г-н Мирянов, упрекна хората, че определят земята около блока си като частна собственост, а тя не е такава.

"Работим с документи от толкова много години, никъде не открих това да е зелена площ", посочи той пред bTV.

Според представител на район "Младост" въпросният терен е отреден за жилищно строителство само в северната част, като проектът е одобрен от Столичния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЦициИ кои са тези блокове, в които никой не иска да живее? Пишеш глупости, в този район цените на апартаментите са високи.
3
3
 
24
 
! Отговори
Цици преди 10 години
Не стига, че наоколо за сума ти блокове няма една нормална приспособена за спорт пощадка, ами сега ще пльоснат пореднното бетонно нещо там....на двеста метра от там има блокове в които никои не ще да живее!Стига вече!
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живущите там не са демонстрирали достатъчна решителност. Няма сила, която да спре човешката воля. Явно такава е липсвала или е била твърде слаба.
1
1
 
40
 
! Отговори
Az преди 10 години
познайте защо "не са намерили" тези документи - защото инвеститора е Митко Пайнера :)