Симеоновският лифт отива в историята: Къде е истината и защо се стигна до това?

Той се оказа ябълката на раздора в Столичната община, има ли шанс да тръгне?
19 май 2024 20:12, Красимир Ангелов
88

Собственикът на Симеоновския лифт уведоми Столичната община, че съоръженото затваря окончателно. Последва мигновена реакция.  Председателят на СОС съобщи, че съоръжението било продадено на "Витоша ски" през 2007 година и поиска обяснение защо.

"Не мога да си представя, че за отиването в историята на Симеоновския лифт няма виновни. Конкретни имена - кой го е продал? Кой е следил за изпълнението на следприватизационния договор, кой е позволил да не се прекрати сделката? Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и компетентните органи", гласи позицията на Цветомир Петров.

Още по темата
Според договора за приватизацията на лифта обаче, до 2032 година столичните общинари имат право на контрол върху функционирането му.
 
"Кметът и председателят на СОС освен, че бездействат, те говорят неистина. Срокът за приватизация не е изтекъл, той е в рамките на 25 години след решението и от ПП-ДБ-СС лъжат", коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев.

Контраатаката не закъсня.

"Днес сутринта чухме доста художествени измислици на тема Витоша и поредната порция от страна на ГЕРБ да пробват да хвърлят вината за нещо, което те са сътворили на друг и как за 6 месеца не сме успели да се справим, и  че ГЕРБ са продали лифтовете с един безумен договор", контрира кметът Васил Терзиев.

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС настояват за извънредно заседание по темата.

"Проблемът е на първо място в бездействието, на второ място в незнанието, казахме, че София не може да има Facebook кмет", каза Георгиев.

А на интернет страницата на "Витоша ски" е публикувано съобщение, в което се посочва, че "лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон".

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз не се притеснявам защото знам че ромското общество ще се грижи за мен на старини.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Даваха по телевизията, че този лифт в момента преминава през дворовете на къщи. Кой им е дал право да строят къщи там? Каква реституция е това, бащите им овчари ли са били? Лифтът не работи, защото някой си е строил необезпокоявано и хората не трябва да гледат това. Няма гражданско общество, което яростно да осъди строежите във Витоша
26
9
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
ЕХ КЛЕТИ БАЙ ТОШО , ДЕМОКРАЦИЯТА И НАТООВЦЕТЕ НЕ МОГАТ ДА БОЯДИСАТ ПОСТРОЕНОТО !!!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
***.
24
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде сега защо. Защото не се ползва? Защото хората предпочитат да ходят на мол и спа уикенда и да фърлят по един таблет на децата. Очаквам идеите за спасението на планинския туризъм от Копейкин хахах Дайте му хляб за предизборното лаене.
23
3
 
10
 
! Отговори
София Деженейро преди 3 месеца
София се превръща в едно село.Честито на всички които се набутаха да си купят панел в най голямото село в българия
22
7
 
9
 
! Отговори
Аха ок преди 3 месеца
Сигурно и затова, че София е като след бомбандировка са виновни ГЕРБ. При Фандъкова по това време на годината вече беше позакърпено. Не казвам, че е имало перфектна инфраструктура, разбира се. Каквото обещават от промяната. Но такива трапове, където сме принудени сами да запълваме с големи камъни за да не се убием не е имало. Чакам отговор как Бойко е виновен пак.
21
7
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
2007 година ГЕРБ не съществуваха. ГЕРБ се появиха на хоризонта 2009 година за сефте. От 17 август 2005 г. до 27 юли 2009 г. начело на държавата беше Тройната Коалиция, начело със Сергей Станишев, Цаpвyля от НДСВ и Местан от ДПС. Тези от "Спаси София" и ПП/ДБ са най-неадекватните политици, влизали някога на власт. Прости факти, които всеки по-нормален помни, а всеки склеротиk може да си ги провери в нета :)))
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предлагам да пуснат каруци по велоалиите за да не стоят празни! Пък и господата от етноса на б.бонев ще са доволни
19
2
 
12
 
! Отговори
Гала от пасьолството преди 3 месеца
Гнилите ябълки и изцвъко минев караха Мата Хари да тъпче шкафчинциту на пражкия пандизчия с евраци и това е резултатът. Жалка шайка крадци и некадърници и адашката от ембазито ви го каза
18
3
 
12
 
! Отговори
Посърнал преди 3 месеца
Внучето много посърнало. Не е същият. Бяха едни холивудски усмивки, концепции и визии, а се оказа, че не знае елементарни факти за града. Сега имат опозиция? Ами на нея това й е работата. Но ти си свикнал да вървиш навсякъде с имената на дядо, татко и чичо и една торба пари. Сега трудно ти се вижда.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще има велоалейка за да може некъпания и неработил никога б.бонев да си масажира задните части карайки велосипед без седалка и рамка
16
9
 
16
 
! Отговори
ЗА 12 ГОДИНИ ВЛАСТ преди 3 месеца
БАНКЯНСКИЯ РОМ И ГРЕБ СТОПИХА БГ С 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ
15
4
 
19
 
! Отговори
Айляк преди 3 месеца
Тя България отива в историята, те за един лифт се кахърят, хъ-хъ...
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са си безобразия от гербаджийската ера, сега говорят глупости по адрес на кмета. Типично непочтен гербаджийски стил.
13
6
 
12
 
! Отговори
Браво преди 3 месеца
Затварят по наредба на глобалистите Като объект подлежащ на де-коммунизация. Нищо не трябва да напомня на бившето величие на соца.
12
2
 
9
 
! Отговори
цеко минев преди 3 месеца
Много ми е чудно някоя медия ще се престрашили да каже забраненото име?
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Неадекватният кмет и командващия го мис бони ще правят велоалея до копитото
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Далаверите с тоя лифт започнаха още при ГЕРБерската върхушка. Единствено и само тая партия има вина за разрухата на България! За 12 години управление, прокуди 1 милион българи.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лесно им е на всички промянаджии дето фигуранта нарои, ще кажат ГЕРБ са виновни и всичко е точно