Стотици "наши хора" са паркирали безплатно в София, щетата е за 500 хил. лв.

Били им раздадени карти за платените зони, разкриха от ПП-ДБ-СС
166
Стотици "наши хора" са паркирали безплатно в София, щетата е за 500 хил. лв.
Снимка: БГНЕС

Стотици карти за безплатно паркиране в София е издала СО при Йорданка Фандъкова на нейни близки и приятели. Картата предлагала услуга "паркирай безплатно" в синя и зелена зона за определени хора, вероятно приятели и близки, обяви на брифинг председателят на СОС Цветомир Петров.

"Пита се, обаче, кои са тези привилегировани граждани, тъй като картите се издавали без даже да се иска регистрация на автомобилите. Открити над 130 такива карти с привилегии за 2022 г. Издадените карти са само с номер, и могат да се ползват от цялото семейство, а по принцип такива карти се издават с регистрационен номер на автомобила. Установено е, че 6-7 автомобила с привилегии са на КТ "Подкрепа", обяви Борис Бонев на брифинга.

Само на базата на тези привилегировани безименни ползватели загубите на Столична община са в размер на над половин милион лева, обяви председателят на СОС Цветомир Петров. И се възмути, че в "София няма места за паркиране, а на някои хора дори се раздават безплатни такива".

"Има ли известни журналисти, получили това право, има ли социолози, има ли мастити бизнесмени, които са получили карти за безплатно паркиране?", попита Борис Бонев. И допълни, че "тази практика е прекратена след встъпването в длъжност на кмета Васил Терзиев, но от ПП-ДБ-СС няма да спрат да ровят за такива далавери"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
при огромната корупция на цялата сглобка, тия си разиграват циркове ако мине да излъжат избирателите, че едните крадат по-малко от другите. ППДБ ако бяхте на власт колкото ГЕРБ щяхте да сте строшили цялата държава от корупция. вие сте най-алчни и най-нагли. това е един дребен кьорфишек. Жалки сте. загробихте и разсипахте държавата с милиарди.
126
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало, спестовните от ППДБ, за колко милиарда загробихте България с двата подарени реактора на Украйна, при възможност за западни доставки на гориво, а после започнахте строежа на един западен за 60 милиарда според Овчаров. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ. ТОЧНО ТОВА ВАШАТА ИЗСМУКАНА ОТ ПРЪСТИТЕ НОВИНА Е ПРИМЕР, КАКВИ ПОПУЛСТИ СТЕ. СКЪПИ НА ТРИЦИТЕ ЕВТИНИ НА БРАШНОТО, НАРОДНА ПОГОВОРКА ЗА СГЛОБКАТА ВИ.
125
1
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
Наш човек - роднина - милисионер - наш човек с карта, прим!
124
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пратете сметката на Хикимян и начальника му!
123
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това си е самата истина. Никой не си въобразява, че не е така. При гербаджийницата винаги е така. Всичко е на принципа - мой човек.
122
6
 
8
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Тоя левия няма ли да спре да реве.
121
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова се оляхте с тези незаконни велоалеи на Патриарха, че каквото и да напишете в момента никой няма да ви повярва. Бонев, а ти що мълча досега бе? Нали беше общински съветник в миналия СОС, защо не си отвори устата тогава? Зор ти беше да се кандидатираш за кмет, ама ти се размина ли?
120
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва на поредната политическа еднодневка да му уври в дъбавата бъчва вместо глава, че София е на тоя хал от поредното "иновативно" и т.н. безобразие. Над 130 карти открили... 130 ХИЛЯДИ такива са. ЦъpByлe нема - гайда иска. Обясни му на тоя какво означава "пътникопоток". Или не е виждал оня номер с полицейската фуражка на задното стъкло?? И не съм виджал някой джиБ с номера като 2233, 4444 и т.н. да го прибират с репатрак. То и нормален политик не съм виждал. После защо хората ги е гнус от тях
119
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оправи движението около НДК да не ядеш дървото заедно с твоите вело терористи! Търпението ни се изчерпва!
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не се окаже като минат изборите, че не били компютри, а компоти?
117
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо само за това се хванаха, а мълчат за всички други злоупотреби на Фъндъка? А щото минават през общински фирми и сега те лапат по същия начин. Единственото което не могат да променят е тия някакви си карти. 130 карти на година това за колко там години към 10 са 1300-1500 карти. Голям праз в София живеят 2 млн души. Това не е никаква драма, кажете за сделките с обществени поръчки, метрото итн , ама мълчите щото сега вие цоцате от тая ци ца!
116
13
 
10
 
! Отговори
Този път преди 1 месец
Не познахте.Да беше при някой друг,а то при Фандъкова.За толкова години намерихте ли и някакъв компромис с принципите и?Ако всички управници бяха честни като нея знаете ли къде щяхме да сме?Сигурно сте ровили до девето коляно - намерихте ли откраднат и един лев?Свалете шапка ,а не търсете под вола теле.
115
5
 
11
 
! Отговори
Аман преди 1 месец
А пренареждането на мрамора пред НДК за 20 милиона лева как Ви се струва? А таксите смет?
114
9
 
14
 
! Отговори
Аман преди 1 месец
Това е най-малката злоупотреба на Фъндъкова.Пейките за 10000 лв. помните ли ги?
113
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добро утро Пено, а за "инвалиди" да не говорим, там кво чудо е...
112
5
 
11
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Аз познавах един който издаваше преди години такива "карти"! Направи си къща в Горна баня "със заплатата"! Така че, коментарите - "не е вярно", "груба предизборна манипулация" и т.н. са ми малко неуместни! Имоло е със сигурност такива "карти", или както се казват там. Лично съм вадил на баровец, преди 15 години срещу съответната сума!
111
2
 
14
 
! Отговори
Повърхностно преди 1 месец
математик - умножава две неизвестни за него числа и получава някаква стойност, която обявява за достоверна.Безкрайно повърхностен и твърде нагъл случайник-поредното недоразумение в СО
110
13
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
ГРУБА ПРЕДИЗБОРНА ЛЪЖА.
109
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
в мом започва строежа на нов втори блок до бл 204 в люлин2 собственост надвама братя собственици на пицария соле мио спрете го навреме защото нямамевъздух и светлина и няма нужда от това застрояване люлин е застроен 1975 по плани няма нужда да се строи на всяко свободно място там трябва да се садят дърветазащото климатът се променя катастрофално
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се разбере каква е истината, но тези от са изпечени л..ци