Протест за справедлива присъда за убиеца на Ани и Явор

Двамата младежи бяха прегазени на пешеходна пътека
19 юни 2024 07:40, Александър Попов
18
Протест за справедлива присъда за убиеца на Ани и Явор
Снимка: БГНЕС

Днес от 13:30 ч. в сградата на СГС в гр. София на ул. „Черковна“ №90 ще се гледа делото за причиняване смъртта на Ани и Явор, чийто живот беше отнет, пресичайки пешеходната пътека на бул. „Сливница“. Час по-рано ще започне и протест с искане за справедлива присъда на убиеца на младежите.

"Ние, гражданите от Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ ще бъдем пред сградата на Софийския градски съд, за да отправим следните послания:

- Апел за справедлива присъда за причиняване смъртта на Анна-Мария Малчева и Явор Стоянов на 08.05.2023 г. вследствие на извършено пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ в град София;

- За справедливи и ефективни присъди: присъдите са основен фактор за превенция, те са сигнал към цялото общество да се извлече поука от трагедиите така, че да не се повтарят;

- За подкрепа към родителите и близките на Ани и Явор;

- За изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали“.

Призоваваме всеки, за когото човешкият живот е ценност и всеки, който е непримирим към грубото нарушаване на правилата, да се присъедини към нас, защото България няма деца за убиване, съобщават организаторите на протеста в памет на Явор и Ани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Ани и Явор
Още от София
Къде в София спират водата на 19 юни, сряда?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 1 седмица
А какво стана с онова келешче дето уби Милен Цветков след поглъщането на сума ти дрога? Оправдаха ли го вече. Процедурни трикове, експертизи, експерименти, и така докато се измъкне.
14
0
 
1
 
! Отговори
Закон преди 1 седмица
Тук права нямаме във държавата права има само олигарсите и Мафията
13
0
 
1
 
! Отговори
има едно опианение преди 1 седмица
при шофиране . в този момент на върха на екстаза умът се замъглява леко и господ му се явява . като полусън . нали е било късно . непречи на никой , носи се , светия дух го води . и слушайки теб няма да сгреша ... по пътя свят .... води ме ти .... чардарашите и кардарашите когато са на шосето си имат техни ритуали .
12
0
 
3
 
! Отговори
ако беше кола на преди 1 седмица
несеотата щеше да е същото . нощем на тътя не се седи . с 130 в малка кола е като с 200 . влюбени загубени .
11
2
 
2
 
! Отговори
Джунглата преди 1 седмица
Като чуя някой да форсира и да лети с 200 се оглеждам за стълбове или дървета зад които да се скрия ако тоя загуби управление и реши да ме помете на тротоара. Очите винаги са ми на 8 не само като шофьор ами и като пешеходец. Миналата седмица ми изскочи една жена на пешеходна пътека. Спрях, пропуснах хората и тръгнах. Само дето една кoкошка реши да претича между другата кола от ляво и автобуса и я видях точно как ми се удря в лявата врата. Карах с 5, точно тръгвах. И не я видях. Няма гаранция.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Пазете сеТи може и 100 пъти да се огледаш и да пресичаш съвсем плавилно, ама едно е колата да се движи с 40 и да имаш време да пресечеш, друго е да ти излети някой с 150 и да те помете. А и какво ще кажеш за момичетата убити на Черни връх? До колкото знам те са вървели на тротоара. И те ли са виновни, че те са се оглеждали? Или излезеш ли от вас, трябва да си като газела в лъвска територия, че не знаеш на кой шофьор какво ще му хрумне. Току виж реши да мине по тротоара.
9
11
 
1
 
! Отговори
Пазете се преди 1 седмица
Ако Явор и Ани бяха научени от Мама и Тате да се оглеждат за убийци и да внимават вместо да са набучили слушалките и да си гледат в телефоните - сега щяха да са живи а тоя с 200 да се е забил в някой стълб и да е умрял. За всяко ПТП трябват 2 страни. Когато едната е слаба и беззащитна - плаща с живота си. Когато kpeтeна с 200 се забие в дърво - той плаща. Законите на джунглата. Всеки сам избира дали да се мисли за безсмъртен или да си пази живота. Лош късмет.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Болно ОбществоКакво предлагаш, да си летим по уличките с 200 и като блъснем някой, ама той си е виновен? Ани и Явор НЕ са пресичали неправилно! И хиляди други жертви не са, просто някой бърза и кара като "арабин в пустиня" и после пешеходецът бил виновен, че не го видял?! А той, милият, бил превишил разрешената скорост "само" с някакви си 50 км... и бил изпил 1-2 "чайчета". И как не го е срам тоя пешеходец да му излезе така внезапно пред колата!
7
4
 
3
 
! Отговори
До селянина преди 1 седмица
Отиди в Истамбул и тогава виж как се пресича. В горно нанадолнище дето имате 2 каруци и 1 куц кон е друго.
6
3
 
1
 
! Отговори
Болно Общество преди 1 седмица
Всеки ден правя забележки на майки и баби с малки деца които пресичат на червено или на 10 метра от пешеходната пътека без да се огледат. И като ги питам защо така учат децата започват да ме псуват. Те били с деца и затова били с предимство. Навират си бебешката количка нарочно пред тебе без да мислят дали можеш или не можеш да спреш. Ако си учите децата, че трябва да се уверят, че са ги видели преди да пресекат - това ще им спаси живота. Не затвор за пиян, дрогиран или мало умен водач.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да знаете. Карайте си със 150 км - 200 км. градско. После като блъснете някой казвате, че ви е станало лошо и всичко е ок! Да не дава господ ама такъв го коля на място, после нека го лежа и на мен ми прилошало
4
0
 
10
 
! Отговори
Селянина преди 1 седмица
В гората си карай ако искаш и с 600 км. Отиди в цивилизация Лондон, Париж и карай в центъра със 150 км да видим колко ще ти се зарадват. Детето дето го убиха самия център със скорост 100 км в час по малките улички и то ли беше виновно. Още 100 случая поне има. Виновни били пешеходците!!!!! Чакай... верно ти си от ония сърдитите дето изпреварват на пешеходни пътеки на фона на някакви чалги, не спазват предимство и "си знаят колата".
3
9
 
1
 
! Отговори
До 2 MaHгAлA преди 1 седмица
150 м/с са 540 км/ч. Някой друг не е ходил в час по математика в 7 клас. А 150 км/ч са 42 м/с - там има видимост поне 300 мета в двете посоки.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пожелавам ти да се огледаш, да няма никой после да пресечеш и да те блъснат с 200 км/ч. Щото с тая скорост ще минат повече от 150 м за секунда Гло Пак. Проста физика ама навремето като си бягал от часовете няма как да си го разбрал. Айде бегом обратно в склада
1
22
 
3
 
! Отговори
Глу Паци преди 1 седмица
Ама другари, къде бяхте когато Ани и Явор бяха малки и трябваше да ги научите да си пазят живота. Сега пак прехвърляте отговорността. Ама присъди, ама закони. ЗДВП противоречи на законите на физиката. Дали е бил пиян, прилошало му е, направил го е нарочно - няма значение. Той е с 1.5 тона желязо а те са с нищо. Той от затвора ще излезе а те от гpобищата няма. Просто си научете децата, че не са безсмъртни. Да пресичат когато се уверят, че шофьора ги е видял. Може да е заспал или припаднал.