Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с визите за САЩ? Българите могат ли вече свободно да пътуват в САЩ без визи?
186
8
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
До Анонимен 193 Проповядването на фашистки идеологии е забранено в Германия и това е едно от констатираните за това списание неща. Систематичната измама също се преследва и наказва. Свободата на словото не гарантира вечна протекция на хронични лъжци. Освен в тоталитаризма, разбира се.
185
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
" а заради систематични лъжи и проповядване на забранени идеологии" Ако лъжата е забранена, нима ще остане и 1 политик на свобода. Коя е забранената идеология?
184
12
 
8
 
! Отговори
Не позна преди 2 месеца
До Анонимен 191 "Хубавото е, че природата си вътши работата, като убива мършата." Така е, затова и всеки фашистки режим е последвал тази участ. Путиновият няма да е изключение.
183
6
 
10
 
! Отговори
Споко преди 2 месеца
Рано или късно хладилникът побеждава телевизора. независимо какво ви говорят атлантиците. Дори и в държави като Германия и САЩ, пак основен е хладилникът. Такаче, споко!
182
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Не позна" Ти си пример за това, че абсолютна тирания не е възможна. Защо? Защото винаги ще се намерят хора да са съгласни с тирана. Ако са затъпели достатъчно може и да са мнозинство, както е сега в западна Европа. Хубавото е, че природата си вътши работата, като убива мършата.
181
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нацистка Финландия уби близо 1 милион души с глад при обсадата на Ленинград.
180
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до демократ Списанието не е спряно "заради интервю" а заради систематични лъжи и проповядване на забранени идеологии.
179
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 180 Не са още, за сега смилат към 20-30 хиляди руснака на месец в едно с цялата им техника. Но на стреснатите русофили можем да кажем, че към фронта летят композиции с т-54/55 извадени от полетата и на бърже боядисани с китайска боя. Сигурен съм, че ще спрат настъплението и опазят Крим ! А мужици с лопата да ги ринеш и копаш.
178
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен - Финландия е създадена от Ленин. Преди това е нямало такава държава.
177
3
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 месеца
До Анонимен 183 Ама верно ли? :))) Я разкажи и некой друг готин виц.
176
6
 
12
 
! Отговори
до демократ преди 2 месеца
Абе ***,дъвчите една дума като "демокарция" без да се опитвате да вникнете в смисъла й.Какво демократично намира промитият ти мозък в това държавата да спира списание заради интервю?От 2 години слушаме само американска пропаганда,колко те са добри и колко руснаците са лоши,Но за твоят болен мозък това е нормално,не е пропаганда.Когато другата страна на колфликта се опита да обясни тяхната гледна точка-било е пропаганда.Поне си направи труда да вникнеш в смисъла на думата "демокрация"...
175
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с помощта която независимат държава Украйна поиска? Върна ли си вече териториите от 1991г и Крим с помощта която независимата държава Украйна поиска?
174
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дам, вече в демократична Германия след 22 часа е опасно да се разхожда човек,защото се е превърнала в гето на емигранти,жадни да отмъщават на европейците,които са длъжни да им дават помощи.
173
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Финландия е била държава завладяна от Руската Империя! След като Русия е победена през Първата СВ,правителството на Ленин е принудено да подпише позорния Брест-Литовски мир,с който признава Полша,Финландия, Украйна и трите балтийски републики! Впоследствие СССР си ги връща изцяло или отчасти, първо напада и превзема Украйна, след това част от Финландия, балтийските републики и накрая заедно с авера си Хитлер нападат и поделят Полша!
172
9
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
До Анонимен 173 "Истината забранена идеология ли е?" Фашизмът е. Списанието не е забранено, защото пише факти, а точно за обратното - защото пише лъжи противоречащи на фактите.
171
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
170
4
 
8
 
! Отговори
Споко преди 2 месеца
Споко, сега Украйна като победи Русия, и НАТО ще я приеме.
169
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излизане от ненормалния тоталитарен 4-ти Райх.
168
13
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
За нас българите най-важното сега е са сапортваме Украйна с всички средства, на всяка цена каквото и да ни струва това, дори да се напрагяме до краен предел за да пръвайднеме сапорт на Украйна която мирно и тихо си седеше и нищо не правеще когато без абсолютно никакъв повод и без апсолютно никаква причина беше инвейдната от диктатора Путин.