Правят център за бежанци от Украйна на Централна гара

В Елхово ще има транзитен център
101
Правят център за бежанци от Украйна на Централна гара
Снимка: БГНЕС

Правителството прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. в размер на 269 500 лв.

Средствата са за функционирането на Център за подпомагане на лица, потърсили закрила от военните действия в Украйна на територията на България, ситуиран на втория етаж на Централна жп гара в София и за функционирането на Транзитен приемателен център в Елхово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от София
Зам.-кметът на София: На мястото на отсечените 39 дървета ще засадим 50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само вчера бяха 6бити 50 млади украинци,а тук русофобите пищят,че им е нарушен комфорта и нямало пари за тях.Молете се да не ви споходи същата съдба,че не знам тогава къде ще се криете.И си спомнете през 1878 година кои са се били заедно с нашите деди за свободата ни!
65
0
 
60
 
! Отговори
Пипо преди 2 седмици
Еееех сега ако имаше кой да вложи 269 500 лв във водоснабдителната мрежа на България, или в енергийния сектор...
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само хора от областите на военните действия Донецк Луганск Запорожие Херсон Харков но и Курск и Белгород !
63
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Би трябвало да приемат хора от Курска Брянска , Ростовска и Белгородска област в РФ , които са повече или по малко нападани от украйна. Особено от Курска.
62
3
 
50
 
! Отговори
Лъжат ни, братя!!! преди 2 седмици
Войната в Украйна ще свърши още тази зима, най-късно средата на следващата година, после познайте кого ще настанят там, Централна гара ще се превърне в АФРИКА и в Клоаката на Балканския полуостров
61
2
 
37
 
! Отговори
Ади преди 2 седмици
До Анонимен ами да си вземат западните държави "работливи, възпитани, с език, образование, бели, руси ". Ти взвми такива у вас и ги храни, а да видим? Аз не искам с моите данъци да се хранят хрантутници, само защото тъй са свикнали. Не са русофили тези, които мислят родителите си - без пенсия и децата си студетнти - това са хора - българи, които не искат да плащат нито за украинци, нито за всяка друга пасмина, решила да живее на помощи и за наша сметка. Нашият народ загива.. Идете при тях
60
23
 
5
 
! Отговори
Ivanoff преди 2 седмици
При нас взехме няколко жени на работа в офис администрацията. Имаме вече и в sales екипа и се справят много добре. Поне малка глътка въздух в жестоката липса на работна ръка. Имаме позиции, отворени през 2022 и все още свободни.
59
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 45 - никой не е избивал, положението си беше военно в Донбас и Луганск, заради навлезлите от Русия диверсанти, които превзеха обласите
58
3
 
41
 
! Отговори
Ленко преди 2 седмици
Пак разходи и пак за наша сметка! Докога!От Централна гара,с еднопосочен билет за безплатна снимка със Зеления плевел! И 10% ще са много,като избиратели на 27.10 !!! Направете и център за палестинци, пак на гарата!
57
45
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Западните държави се избиват за украинскитеите бежанци - работливи, възпитани, с език, образование, бели, руси.А нашите русофили се опитват да ги очернят.
56
12
 
10
 
! Отговори
Таня преди 2 седмици
"Макак" така? Нали само в 5 звездни топ хотели на морето ги настаняват и им давали по 3000лв дневни и по два чисто нови джипа на калпак? Как в автогара? Да не искате да кажете, че путиновите огризки си измислят?
55
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Арабелите на центъра или в собствени сгради, а украинците ги забиват на най-гнусното място в България. Голяма глупост!
54
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е само това ни липсваше - център за украинци??? Всичкото Мара втасала, само център за украинци ни липсваше, след като запълниха всички хотели и им плащат "помощи" по-високи от заплатите на повечето българи. А нашите хора след наводнения и пожари мечтаят за "фургончета" поне. Ами поне направете център за закъсали българи, че една трета от населението сме го закъсали тотално.
53
4
 
49
 
! Отговори
Нов преди 2 седмици
Стига сте пьлнили дьржавата с тази *** помислете и за нашите пенсионери
52
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че видите кви са нахални че започнят да паркират колите си на хората по местата им ,така е в варна и слънчев бряг ,много са нахални това само бой по тиквите на фашистите
51
2
 
42
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 2 седмици
Само тия ни липсват
50
8
 
11
 
! Отговори
Путин преди 2 седмици
В България украинците са малко, 10 000 ли, колко беха. Смятам да ги направа 100 000;))) Вижте, пращам ви бели ора, езика им е много близък до българският, решавам ви, демографската криза! Нима искате да напълна Бълагрия с африканци или с азиатци от моите?:))) Аз мога! Но, аз са грижа за вашият комфорт и вашето израстване. Украинците ще ви научат на много неща, ще ви направат сурови и безмилостни мъжаги, а сега сте едни,,, мале, мале... мамини пуцита;)))
49
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хе,тия що не ги връщат на Зеленски ,къв център строят нашите предатели явно ПП са Ко почнали да строят 2023 г софиянци ще им пусни от тия фашисти че започнат да им забиват кирки в скъпите джипове
48
2
 
47
 
! Отговори
Мари преди 2 седмици
Те живеят оголени живот, а вие ще им правите център за бежанци. Те искат по морето , а зимата на Боровец. Престанете да ощетявате народа, това са наши пари. Наглите урки....
47
2
 
34
 
! Отговори
Ади преди 2 седмици
До Идеалист а защо не са място там и да се борят за себе си и семействата си, а са дошли тук нагли и арофгантни - ние защо да ги издържаме???