Правят център за бежанци от Украйна на Централна гара

В Елхово ще има транзитен център
101
Правят център за бежанци от Украйна на Централна гара
Снимка: БГНЕС

Правителството прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. в размер на 269 500 лв.

Средствата са за функционирането на Център за подпомагане на лица, потърсили закрила от военните действия в Украйна на територията на България, ситуиран на втория етаж на Централна жп гара в София и за функционирането на Транзитен приемателен център в Елхово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от София
Зам.-кметът на София: На мястото на отсечените 39 дървета ще засадим 50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
47
 
! Отговори
Крайно време е преди 2 седмици
НАП да ги погне. Получават помощи, возят се в скъпи автомобили, пътуват безплатно в градски транспорт и по БДЖ, купуват си жилища в София. За български гражданин НАП му разгонват фамилията, а за тях, като царчета ги дондуркаме. Работят в техни или други фирми, получава заплати, но използват всичко безплатно у нас. Държавата е крайно време да гледа на народа си като на хора,а не на ***.
45
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Понятно е. От там на влака и направо на фронта.
44
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе..., тия за 2,5 години не си ли намериха място..., кво скитат по Европата от държава в държава кът "ч::::ергари"!? Бах тез далавери със соц. помощите!!! Само за миналата година Германия е изплатила 5,7 Милиарда Евро соц. помощи за укро "ч::::::ергарите"!!!
43
3
 
42
 
! Отговори
Риторично : преди 2 седмици
И какво ще е заглавието на петзвездния хотел...пардон, "център за укробежанци" и ще има ли всички екстри и висок стандарт, подходящ за ВИП гостите от държава 404?Да продължаваме ли да събираме капачки и да даряваме по една заплата за туристите,пардон "бежанците"?Върховната СойФийска Рада ще вземе ли нов заем за колония БългЕрия,за да задоволите всички нужди и високи изисквания на скъпите ни гости?Не се притеснявайте да увеличите данъците на местните команчи в резервата,така е демократично!
42
5
 
57
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Няма невинни украйнци, запомнете те си мъчаха докато Украйна убиваше Донбас и избраха касапина Зеленски.
41
2
 
36
 
! Отговори
Ужас преди 2 седмици
Сега и там ще се напълни с фашисти.
40
2
 
27
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Яко замезва!
39
2
 
44
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
туристите нямат работа в българия да заминават на запад там търсят работнасила ние имаме безводие и опожарени гори
38
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
укрокурортистите ще лапат още!
37
4
 
26
 
! Отговори
Идеалист преди 2 седмици
Тези бягат от Зеленски и хунтата му!
36
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А паркинги за лексусите и инфинититата ще има ли?Че тези бежанци друго не карат.
35
2
 
39
 
! Отговори
Филиал на лудницата преди 2 седмици
Моето впечатление е, че има украинки които добре работят в кухни или като камериерки, но 95% от тях са само скандалджийки с увреден съзнания. При украинците този % е и по-голям.........
34
4
 
49
 
! Отговори
Чудничко! преди 2 седмици
Удобно е! От там на влаковете и айде на обратно на фронта. А за украинките... ей го де е Лъвов мост, нали се славят със своята непорочност!
33
2
 
42
 
! Отговори
pepe преди 2 седмици
Ще има конкуренция на *** около Лъвов мост. Тук таме някое нападение с нож, скромна престрелка, докато се преразпределят териториите
32
2
 
31
 
! Отговори
най-тежките криминал преди 2 седмици
и битови издевателства са от украинските мигранти . карала пяна украунка . мъж украинец стреля по друг - мафията , украинка паркира на дюни , 3 украинци нощес били някакъв . Да не стане като във ФРГ . С сирииците . демокр сирия, а с ножове правят кримита . тея мешани бежанци със смесени бракове .
31
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До кога с тия украинци, депутатите да си ги приемат у тях и на тяхни разноски да бъдат! Щом могат и в Германия и другаде да карат скъпарски коли и да си живеят безплатно, нямаме за народа нищо само за избори ги търсите! Мой познат се запознал по интернет с украинка на която плати билета да дойде да тука живя няколко месеца не и хареса нещо, и обратно и купи билет и си замина, значи тя може да си живее там в Украйна, а другите със скъпите коли не могат1
30
1
 
50
 
! Отговори
Точен преди 2 седмици
От украинките - само болести и харчове. От украинците - само престъпления и скандали.
29
2
 
53
 
! Отговори
Каква преди 2 седмици
Централна гара - те искат да бъдат настанени в 4- звездни хотели по морето.
28
4
 
21
 
! Отговори
да социализират тези преди 2 седмици
хора . то пари дават за сграда, одеала, пижами, ядене - 400 милиона . а след 5 години мигранта неработи, обикаля с регистрация без поданство и само се отчита дейност . дори украинските мигранти и те да полуат поданство и да работят е най-добре . а дали са бежанци - щом има сво , значи може .
27
2
 
66
 
! Отговори
Зевс преди 2 седмици
Я да попитам какво направи нашата държава за бесарабските българи или не ни дават дума да обелим, а зеления наркоман първо тях праща на фронта?