Спор за задръстванията в София, тези на "Черни връх" започват от Околовръстното

Вижте каква бе ситуацията днес през погледа на фотографа Димитър Кьосемарлиев
Обновена: 17 окт 2024 12:42 | 17 окт 2024 12:42, Красимир Ангелов
122

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сериозен спор в Столичния общински съвет се разрази в последните дни, а темата е сякаш вечна – задръстванията в София.

Днес Столичният общинския съвет трябваше да се събере на извънредно заседание по искане на ГЕРБ-СДС, на което ще бъде изслушан Васил Терзиев за трафика и задръстванията в града. Заседанието обаче  не се състоя заради липса на кворум. В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Още по темата
Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници от ГЕРБ-СДС.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян заяви по-рано днес, че от ръководството на Столична община (СО) не строят нищо, защото нищо не са предложили. Общинският съветник отвърна на думите на Борис Бонев, който по-рано нарече съветниците от ГЕРБ „патологични лъжци“, също с диагноза - "диагнозата на управляващия човек Бонев – Терзиев".

"Връчвам ви чек от 5 милиона лева загуби, калкулирани от всекидневни задръствания. Това е един чек, обаче, не за големия победил в комедийното шоу на Бонев и Терзиев, а на големия губещ. Големият губещ са софиянци", каза Хекимян и подчерта, че всеки един ремонт и всяко едно задръстване трябва да бъде контролирано и посочи, че „когато правиш ремонти на града и на големи булеварди, които не са измислени и регулирани добре, ще има задръствания“.

Кметът на София Васил Терзиев отговори на обвиненията като посочи, че "задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили".

"Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите, когато вървим. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива. Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град", каза още Терзиев и обяви, че предстои отваряне на кръстовището на улица "Опълченска" и булевард "Сливница".

Междувременно нашият фотограф Димитър Кьосемралиев провери как е задръстването по един от големите строителни обекти в столицата – разширението на булевард „Филип Кутев“. Оказа се, че заради ремонтът задръстванията на булевард „Черни връх“ започват още от Околовръстното.

Вижте повече в следващата галерия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от София
ИПБ: Транспортът в София е аутсорснат на "Спаси София"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Хубаво си беше при преди 4 часа
бай Тошо - цяла зима няма автомобили и улицата е пързалка за децата а през лятото с два москвича и 1 трабант се игареше мач на по равните улици.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Обяснявам за който още не е разбрал: ремонтите се правят, за да може едни фирми да усвоят едни пари. Не за друго. Те станаха толкова силни, че и без ГЕРБ да е на власт, пак командват в общината. И "Спаси София" стават смешни, опитвайки се да замажат този факт. След това ще има ремонт на ремонта и така до безкрай...или докато на Европа й писне или фалира и спре парите.
15
1
 
7
 
! Отговори
КОКО преди 4 часа
Задръстванията по Черни връх нямат нищо общо с това, че в Лозенец се обособи зона за недъгави първенюта хвърлящи по 4 000 евра на квадрат за да дишат мръсен въздух и да заявяват с гордност, че са именно там. Кой стротиел ще изтърве да вдигне кооперацийка на тия цени, коя гербава калинка няма да се спазари за разрешително Там където през 60 те се раздаваха парцели на партизани от отряда Чавдар. Та задръстванията нямат нищо общо с ГЕРБ и новите първенюта. Повтарям - нищо общо с едни 4000 евра/ кв.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Целият бул Черни връх е един Сървайвър,но от Парадайз до Околовръстното е пистата Дейтона бийч.Сега временно е затапена...
13
1
 
20
 
! Отговори
От провинцията съм преди 4 часа
и пътувам много до софия - не е човешко от Търново до София да ми отнема по-малко време отколкото от Ботевградско до адреса на клиента. на връщане да не говорим. А пък за тези обществени транспорти - нали с мен чака и автобуса заклещен от джигити на аварийки - вътре са като сардини натъпкани, чак ги съжалих като ги гледах половин час как се варят.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Аз мразя Бойко и задръствания и други глупости не ме интересуват. Важното е ГЕРБ че не са на власт.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
По времето на Фандъка хората играеха волейбол на Орлов мост! От там до плиска нямаше нито една кола, само хора с колелета и тротинетки. На орлов мост имаше шатри и хората си пиеха спокойно биричката там. По жълтите павета също нямаше нито една кола, само палатки пред пезидентствот. А сега какво стана?? Някъв ад е!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Има 1 начин да се избегнат задръстванията по бул "Черни връх" и това се получава като този булевард се затвори за автомобилно движение )))
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
а гербаджийския главен архитект преди да сдаде поста е дал за месец 300 разрешителни за строеж, дали и това не е причина за бъдещи задръствания?
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
а нямаше ли същите задръствания докато фандъка беше кмет?...
7
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Промяната дойде и откакто ГЕРБ и Бойко не са на власт, София и България вървят уверено напред към по добър живот с по високи доходи. Слава на президента Радев който откри най качествените управници
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Повечето ги е срам да пътуват с обществен транспорт понеже ще ги помислят за ниска класа.
5
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 часа
ами поканете гн софиянски да каже защо е това задръстване как да се разреширазширението на околовръстния път от пушкин до люлин защо са издадени 350разрешения за нови строежи отменете всичко на всяко свободно място садетедървета климатът се променя идва безводие мислете на изборите
4
6
 
9
 
! Отговори
Koko преди 4 часа
Гербавите искам да питам нещо. Боли ли ? Боли ли, че далаверите в София секнаха ? Боли ли, че лапкането спря ? Скоро ще спре и лупкането. Щото без лапкане, няма и лупкане. И така като свършат пачките и кюлчета ще си ходите хем гладни, хем недотаковани.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
черни връх е леш...до когаааааааааааа?
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Представям се какво ще е преди Коледа - всичкото сеуянин традиционно се изсипва тук, сякаш си нямат магазини. И спрете да ментите, че в София заплатите били в пъти по-високи, защото - първо, не е съвсем вярно и второ, родените тук вече трудно оцеляваме в мишмаша от арабски мигранти, украински опортюнисти, заблудени европейски туристи и прясно довлекли се от паланките околовръст.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Едно време с Москвичите в соца нямаше задръствания щото хората бяха интелигентни и предпочитаха да пътуват с Икарус и Чавдар