Спор за задръстванията в София, тези на "Черни връх" започват от Околовръстното

Вижте каква бе ситуацията днес през погледа на фотографа Димитър Кьосемарлиев
Обновена: 17 окт 2024 12:42 | 17 окт 2024 12:42, Красимир Ангелов
122

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сериозен спор в Столичния общински съвет се разрази в последните дни, а темата е сякаш вечна – задръстванията в София.

Днес Столичният общинския съвет трябваше да се събере на извънредно заседание по искане на ГЕРБ-СДС, на което ще бъде изслушан Васил Терзиев за трафика и задръстванията в града. Заседанието обаче  не се състоя заради липса на кворум. В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Още по темата
Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници от ГЕРБ-СДС.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян заяви по-рано днес, че от ръководството на Столична община (СО) не строят нищо, защото нищо не са предложили. Общинският съветник отвърна на думите на Борис Бонев, който по-рано нарече съветниците от ГЕРБ „патологични лъжци“, също с диагноза - "диагнозата на управляващия човек Бонев – Терзиев".

"Връчвам ви чек от 5 милиона лева загуби, калкулирани от всекидневни задръствания. Това е един чек, обаче, не за големия победил в комедийното шоу на Бонев и Терзиев, а на големия губещ. Големият губещ са софиянци", каза Хекимян и подчерта, че всеки един ремонт и всяко едно задръстване трябва да бъде контролирано и посочи, че „когато правиш ремонти на града и на големи булеварди, които не са измислени и регулирани добре, ще има задръствания“.

Кметът на София Васил Терзиев отговори на обвиненията като посочи, че "задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили".

"Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите, когато вървим. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива. Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град", каза още Терзиев и обяви, че предстои отваряне на кръстовището на улица "Опълченска" и булевард "Сливница".

Междувременно нашият фотограф Димитър Кьосемралиев провери как е задръстването по един от големите строителни обекти в столицата – разширението на булевард „Филип Кутев“. Оказа се, че заради ремонтът задръстванията на булевард „Черни връх“ започват още от Околовръстното.

Вижте повече в следващата галерия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от София
ИПБ: Транспортът в София е аутсорснат на "Спаси София"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
Пфф преди 8 минути
В София има метро, и не хапе. Всеки да си преценява дали иска да стои в задръствания или да пътува бързо с метрото. Спокойно, отдавна колата не е признак за това колко сте успели в живота, освен ако не карата Ламборгини или Бугати.
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 19 минути
Преди как си мълчаха. А сега лаят за всичко. Щото не могат да крадъд.
115
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 21 минути
Софията си е едно противноГЕТО !!!!...Никой и нищо не може да я съживи и направи ЦИВИЛИЗОВАН град !!!..Защото ЛАМТЯЩИТЕ да притежават и командерат всичко КОНЦЕНТРИРАХА ВСИЧКИЯ активен живот единствено в София...Превърнаха всичко останало в пустиня..И резултата е на лице.../ "Простнарод-слаба държава" !!!/..
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
Освен това в момента на Каблешков и България има 2 км. опашка от Бояна, на Каблешков има по 3-4 коли на светофар, ето колко са некадърни едни светофари не могат да регулират и баламите си висят в задръстването!
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 35 минути
Построяването на гета като М. Ливади, Кръстова вада,М.Долина и премахване на софийско жителство и резултатите са на лице. Като се прибави и управлението на некадърни кметове които почват ремонт на ключови булеварди в края на лятото картинката става още по плачевна.
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 35 минути
Стига сте философствали, ако сте от София изобщо и сте карали кола последните 5-6 месеца ви е ясно къде е проблема - влачене на няколко ремонта, колко пъти да ви ги изброявам, влачене, протакане и прехвърляне на топката, това никога не е било и всеки софиянец го знае, така че на изборите ще ви занулим ППДБерасти!
111
3
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 39 минути
До 101 : Смисъла е, че автомобила не е за бедняци. Работническата класа ще се вози в градски транспорт, и автомобилите на пътя ще са с 2/3 по-малко. Останалото са бедняшки разсъждения за високото грозде.
110
0
 
1
 
! Отговори
До мен -107 преди 46 минути
Явно не си в час кога и как започна презастрояването в София и от кога такива като теб са петимни да са ,,софиянци",ама плюят по кореняците.Мнооого преди тези 15 години се втурнахте към Софето,юнако неинформиран !
109
1
 
1
 
! Отговори
до 108 преди 49 минути
До софиянецтака е у СФ - и аз съм от Лозенец - това е болгадорение на кадърното упралвение на ВСИЧКИ КМЕТОВЕ на София след 1990-та досега !
108
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 52 минути
Вчера от кръговото на Горубляне по околовръстното до кръговото с Драгалевци пълзяхме в задръстване 1/един/ час и 20 минути.Тръгни -спри на всеки 10 метра.Ужас това беше най голямото задръстване в което съм попадал.....А нямаше нито .След това ПТП нито друга причина ,освен хилядите един до друг автомобили.След това надолу по Черни връх същата тапа .Докато се прибера до нас в Лозенец ми отне два часа От Голубляне до бул.Арсеналски!
107
3
 
6
 
! Отговори
мен преди 59 минути
Собствениците на парцелите на които се строи са коренях софиянци, стига сте търсили други виновни. Ако искаха да направят градинки с ниски сгради щяха да го направят, но те са решили да строят 20 етажни блокове. Така че КОРЕНЯЦИ търсете вината в себе си и ГЕРБ, които пък 15 години ви разрешиха много удобно да строите както ви падне.
106
1
 
4
 
! Отговори
ДО -103 преди 1 час
И много преди ГЕРБ още в средата на 90те се започна мощно строителство отМототехника към планината. До тогава там бяха къщички и улички без имена а с номер...А по нагоре ислед околовръстното започна безумно строителство в нищото без да се съобразяват с инфраструктурата и всъщност,,Витоша"и ,,Ман.ливади " са един нов град,без нормални улици.,тротоари,и т.н..А 90% от ,,софийските" им жители не са софиянци!
105
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 час
Няма страшно.До "Воденицата" има още много място.
104
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 час
Причините са множество, но се свеждат до три основни: 1. Не може да се очаква София да побере цяла България като население2. Липса на култура за градски транспорт, както и нередовен такъв - в метрото не се диша а уж идват влакове на всеки 5 минути3. Частните фирми масово забраниха хоум офиса, въпреки че много хора могат да извършват същата дейност вкъщи вместо да губят по 2 часа в пътувания всеки ден. Тези фирми защо никой не ги контролира?
103
3
 
9
 
! Отговори
Стоян И. преди 1 час
Всички разрешения за строеж в Кръстова вада и по Черни връх са давани по времето на предишния кмет от ГЕРБ !Има издадени разрешения за следващите 4-5 години.Ако някой си мисли че този или който и да е ,и от която партия и да е кмет може нещо да направи дълбоко се лъже.Освен това до края на месеца се пуска и платното на Филип Кутев до мола.Най-лесно е да се обвинява.
102
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Смях: Много смешно!? Ела една сутрин към 8 ч.по околовръстния,завий към "Черни връх" и тогава се смей,коментирай,брой колко и по колко пътуват ! И тогава ще се увериш,че това безумие може да се случи само при безумните променкаджии ! Призовавам и Терзиев да мине оттам, за да усети колко е обичайно да има задръствания ! НАГЛИ,НАГЛИ,много НАГЛИ и НЕКАДЪРНИ управници ни съсипват !
101
3
 
3
 
! Отговори
До програмист преди 1 час
Смееешник какво значение на колко години е колата, забележи че чисто нови коли като завиват им свирят спирачните апарати и рейките щот не са минали реглаж. Има коли на 30 години със чисто ново окачване и в по добро състояние от 3 годишната ти раздрънкана Шкода.
100
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Васко Терзиев в пълния му блясък. То в София вече почти не остана незадръстeн Булевард
99
9
 
11
 
! Отговори
Чекмеджан от Банкя преди 2 часа
Аз съм виновен за задръстването по Черни връх, защото взех едни милиони за да помоля Здравко и Данчето да одобрят призрачния "квартал" Кръстова вада вместо да има зелени коридори с чист въздух към София, планирани и изградени по времето на комунизма. Който виси в задръстване да гласува за герб!
98
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Оставка! Неможач кмет!