Терзиев: Задръстванията ще продължават, докато София се развива

Целта ни е столицата да стане европейски град
17 окт 2024 10:56, Анисия Иванова
176
Терзиев: Задръстванията ще продължават, докато София се развива
Снимка: БГНЕС

От една страна чувам, че заради многото ремонти и строителство имало огромно задръстване, от друга страна се казва, че няма никакви ремонти и строителство. Не знам каква е причината да бъде свикано това извънредно заседание на Столичния общински съвет. Такива заседания се свикват, когато има нещо извънредно. Това заяви кметът на Столична община (СО) Васил Терзиев на брифинг преди извънредното заседание на местния парламент, на което ще бъде изслушан за трафика в града.

„Задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили. Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите, когато вървим. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива. Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град“, каза още Терзиев. Той обяви, че предстои отваряне на кръстовището на улица „Опълченска“ и булевард „Сливница“.

„Софиянци трябва да знаят, че докато се подобрява транспортната инфраструктура, докато се строи метро, няма как да не изживеят тези неудобства“, каза още Терзиев, цитиран от БГНЕС.

От своя страна председателят на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)“ Борис Бонев съобщи, че са положили изключително сериозни усилия и много внимание на подготовката на днешния брифинг и сесия на СОС със специалисти в областта на психиатрията.

„Поставяме на ГЕРБ диагнозата на патологичните лъжци“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от София
Иван Таков: Общината плаща половин милион хонорари на адвокати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Защо не се поддържат велоалеите в центъра? По Раковска е постоянно с паркирали коли по нея! Къде е КАТ? От паметника на Патриарха къде отива велоалеята?!
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
София не се развива! София се презастроява заради алчи и безхаберни управници.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Нищо общо няма терзийката. Строи се безразборно. Големи сгради в малки квартали, после се чудят всички ама какво стана, хайде да слагаме зона. районите кметове са за затвора.
69
0
 
1
 
! Отговори
ааа 2 преди 5 часа
Столичани нищо не правят !
68
0
 
14
 
! Отговори
THE BEST преди 5 часа
Задръствания ще има, докато в България не започнат да се развиват и другите градове и области... Стига само с тази София... Вижте Силистра примерно - какво хубаво разположение, има и река, ако се направи един мост с Румъния ...... Ако се построи и някой завод, да има работни места... Макар, че и тук трафика не е малък от към коли..... НО време е вече да погледнем и другите области в България......
67
2
 
7
 
! Отговори
1950 преди 5 часа
ИСКАХ ТЕ ПРОМЕНКИ Е ПОЛУЧИХТЕ ГИ !!!! 18 Е СПАСЕНИЕТО !!!!!!
66
1
 
2
 
! Отговори
до Столичанин преди 5 часа
До Столичанина столичани защо нищо не правят по цял ден ?!?!?! седят и гледат !
65
0
 
10
 
! Отговори
Неразбрал преди 5 часа
Аз мислех, че задръстванията ще продължават, докато вдигате небостъргачи върху старата инфраструктура от времето на бай Тошо. И докато сечете и бетонирате зелените площи. Пък то какво било? Брееей, пак не съм разбрал нещата явно.
64
1
 
8
 
! Отговори
а бе, дебили преди 5 часа
Кой го избра тоя бе, а?
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Задръствания винаги ще има, но трябва да се оптимира движението, има начини. Но на запад правят точно обратното - затварят платната за автомобили и правят велоалеи, навсякъде на запад градовете са задръстени с трарик, за да могат да карат тротинетките и колелата, които не спазват никакви правила за движение и създават още по толям хаос.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Оставка, ДС синче и внуче, видяхме че не ставаш.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До 52 . Стой си само в София на чист въздух. Умник.
60
3
 
4
 
! Отговори
asefw преди 5 часа
ози абсолютно неадекватен управЕтел трябва да бъде линчуван от ИСТИНСКИТЕ софиянци (не говоря за придошлите в последните 10-15 години *** от прованса, които всъщност го избраха на местните избори) заради разноцветната картина от огромни проблеми, които успя да натвори само за по-малко от година!! Пак казвам-истински СОФИЯНЦИ-трябва да му потърсят сметка на този *** смотан!!! По-слабоумно, неграмотно, просташко, лъжливо и нагло управление на Софийска голяма софийска община не е имало!!!
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Задръстванията ще продължат, докато София се управлява от некадърници и клиентелисти, чието единствено "постижение" е разглобяването на паметник. Отгледаното в саксия ембриажче, няма как да направи нещо, което е в противоречие на добрите чичковци, които са го отгледали. Иначе София не е Ню Йорк, а и в доста по-големи и гъстонаселени градове от Ню Йорк задръствания няма. Вярно - само китайски, но София е джудже до тях.
58
3
 
17
 
! Отговори
соФИЯ СЕ РАЗВИВА преди 5 часа
САМО в мозъка на някой психично болен. Иначе - това което реално се случва е - сгромолясва се. И за тези, които защитават кмета - дори и всички да слезем от колите - нито има транспорт подходящ, навременен и чист, нито има тротоари къде да се движим като пешеходци. Някаква гадна антиутопия е София в момента.
57
8
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 5 часа
Ами направете си вашите градове да станат по-хубави от София и си стойте там,а не само да се оплаквате.
56
13
 
3
 
! Отговори
eeeeeee преди 5 часа
Прав е, няма развит град бе задръствания
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Васил Терзиев: "Важно е българите да се придвижват с колела".
54
0
 
12
 
! Отговори
Европедал преди 5 часа
Васка, и велоалеи, и велоалеи навсякъде, за тротинетки и велосипеди да има, улиците да се затворат и да минеме на велоалеи, софиянци да карата колела и тротинетки карбан фри.
53
3
 
17
 
! Отговори
Умрял ми е джигерът преди 5 часа
До СофиянецЗащо си мислиш, че някой доброволно иска да ходи в смръдливата София? Ако в останалата част на държавата имаше нормални условия за живот като работа и нормални болници, повярвай никой нямаше да се бута там. Само че политиката София е България води до това - борба за всеки милиметър в този така претъпкан град. То и на "софианци" им личи петък вечер колко си обичат града, висейки пред тунелите по Тракия :)