Терзиев: Отвореното кръстовище "Черни връх" - "Каблешков" намалява задръстванията

Искаме София не просто да се движи, а да лети, пише кметът
18 окт 2024 10:10, Елка Василева
25
Терзиев: Отвореното кръстовище "Черни връх" - "Каблешков" намалява задръстванията
Снимка: архив, БГНЕС

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

Още по темата
На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет.

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

"В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук няма място за бързи предизборни обещания и временни решения", коментира кметът.

До края на месеца отваряме още няколко ключови булеварди, защото искаме София не просто да се движи, а да лети. По-лесно, по-бързо, по-гладко, пише още столичният кмет. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Страната
Жилищата в страната поскъпват по-бързо от софийските
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
назначен преди 9 минути
кмет с прякор Васко маслото с тежко ДС наследство . Какво може да се очаква?
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
Той е кмет от по-малко от година.До сега не е виждан подобен саботаж на обшина София от страна на ГЕРБ,ДПС,ИТН и Възраждане.Никой освен тях, до сега не е блокирал съгражданите. Дано от ПП-ДБ се справят.Че срещу тези мафиоти е трудно.Спряха кражбите и се строи активно в София.До сега нямамхе тротоари на много места я София.Сега почти навсякъде с построени илк се стеоят тротоари.За 4 години София може да заприлича на град.Трябва да се помисли и за гетата.Че там нищо не правено освен кеш за избори
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
Терзиев предизборно реже лентички. Каблешков-Филип Кутев е започнат преди него, ама като няма с какво да се похвали освен простотията по Патриарха и Витошка
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 45 минути
19, ама в Париж и Инстамбул, ще побереш цяла БГ, и ще остане място за още толкова. Да не би в час пик, в София да се кара по бързо? Сутрини вечер Цариградско е задръстено от орлите до разклона за летището, а Малиинов от Цариградско до Бизнес парка (и в двете посоки)
21
0
 
6
 
! Отговори
ГогУ преди 45 минути
Какво общо има новия кмет с този проект-нищо. Всичко това беше започнато и финансирано преди няколко години. Аааа може би да го поздравим, че не го е спрял ли!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
Каблешков нали е затворен частично и сега го правят бухахахаха
19
1
 
1
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 50 минути
Вижте , проблеми с трафика има във всички столици и голями градове . За пример в Париж средната скорост в час пик е 8 км.в час . В Истамбул е 6 км. в час ! При наличието на метрото странно защо всички се качват на колите ?!
18
1
 
9
 
! Отговори
Абсолютен нещастник! преди 53 минути
Пълна управленска нула! То с парите на ДС и осигурен пазар е лесно и въпреки това избяга от там! Обаче истинското управление разкри пълната управленска немощ несамо на Терзиев, но и на тези, които го подкрепиха ПП-ДБ и СС!
17
12
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 час
Васил Терзиев е най-добрия и кадърен кмет който София е имала от както е станала столица на България. Дулбог поклон и сърдечно Благодарим от всички Софиянци!
16
11
 
3
 
! Отговори
Браво преди 1 час
За година направи толкова,колкото фандъка не направи за десетилетия.Опълченска се разширява,сменя се цялата инсталация,за да не се прави ремонт на ремонта.Каблешков също се изражда успешно,но не става от днес за утре.Ще свързва бул.България със Студентски град..Фандъкова сложи 3 светофара на Каблешков,където се отклонява за дома си,за да си ходи бързо...
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Браво Васко! Отвори кръстовището! Сега остана само да докараш и бул. Каблешков до него.
14
4
 
13
 
! Отговори
ще те запишат преди 1 час
Ще те запишат, като най-зле управлявал кмет на София. Не мога да повярвам, как нищо не се случва, поредно доказателство, че успех в биензеса не означава, че си кадърен политик.
13
3
 
4
 
! Отговори
Уау... преди 1 час
С по едно-две кръстовища на година ще ги стигнем... а и това са заварени проекти... всеки ден и час направо "летя" по софийски улици и булеварди, но нищо ще дойдат Ентелигентните решения и всичко ще се оправи ;-)
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
На Софиянци това им е най-лошия избор за кмет. До сега все в Пловдив сме с най-лошия избор, но явно и те избраха да се прецакват.
11
3
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 1 час
Хахах Васко Ухото във Фейсбук е сложил снимка на кръстовището на Бул. Филип Кутев и Черни връх и гордо се хвали че са отворили кръстовище на Тодор Каблешков и Черни връх. А в действителност бул. Тодор Каблешков е на 2 километра от там.
10
1
 
2
 
! Отговори
Друг софиЯнец преди 1 час
До СофианецТи си безнадежден случай! Сектант!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Това което реално са направили е да махнат паркинга които беше в едната лента и да я отворят за движение. Тази част е изградена от години и е дълга около 100 метра. До самия булевард Тодор Каблешков има километър и половина още и трябва да се мине по Хенри Ибсен както си е било винаги
8
2
 
12
 
! Отговори
Абе преди 1 час
Цяла София е в дупки не кратери. Скрийте го тоя. На Ботевградско посока тангентата можеш да фръкнеш с 30. Много много по зле и от Фандъка
7
12
 
3
 
! Отговори
Софианец преди 1 час
Нищо няма да върви докато не изкорените и последния корумпиран гербер. Това е трудна задача, но този мандат трябва да се поставят основите, за да може София да върви напред.
6
11
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 час
Терзиев, с наследството от последните 16 години нямам как София даже да върви! Презастроена, нагъчкана, без никаква инфраструктура, съзнателно и методично съсипвана с бутафорни ремонти на х5 цени, които 6 месеца след това се разпадат. Дори да успеете да оправите ремонтираното пак ще е постижение. Бъдете честни пред избирателите си! На нас ни е ясно че следващите 50години ще оправяме щетите на герб, които ще ви саботират по всички възможни начини.