$40 млн. струва откриването на Олимпиадата

Церемонията тази нощ ще бъде най-скъпата в историята на зимните форуми
12 фев 2010 15:13, Красимир Ангелов
20
$40 млн. струва откриването на Олимпиадата
Снимка: БГНЕС

Около 40 милиона долара ще струва церемонията по откриването на зимните олимпийски игри във Ванкувър.

Сумата е рекордна в историята на зимните форуми. Единствено организаторите на лятната олимпиада в Пекин през 2008 г. са похарчили повече.

Церемонията по откриването ще се проведе на стадион BC Place, който е с капацитет 55 000 зрители и може да се превръща в зала чрез най-големия подвижен покрив в Северна Америка.

Предполага се, че покривът ще остане спуснат по време на откриването.

В празненството ще вземат участие дори и зрителите, които трябва да са на стадиона четири часа преди началото на церемонията за финална репетиция.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A mojeha parite da otidat za Haiti,a na otkrivaneto prosto da se zapali OLIMPIISKIQ OGAN.Pak ne sa v chas,a loshoto e che mnogo hora vzimat primer tochno ot tqh.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tова няма да е първият,и последен инцидент на тази писта,най-бързата и най опасната в светът!!!!А за милионите дадени,и в Калгари 1988,и Ванкувър,2010 организаторите разчитат предимно на доброволци!!!!!Едва ли има държава която може да се похвали с такава бройка
18
1
 
1
 
! Отговори
rainbou1 преди 14 години
Преди малко прочетох, че грузинския състезател, който пострада на тренировки, е починал. Едва ли ако бяха похарчени 50-100 хил. канадски долара за обезопасяване, това щеше да се случи. Така че откриването и 100 милиона да струва, един човешки живот си отиде заради безхаберност сигурно. От този момент нататък думите са излишни.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Успех на нашите и на руснаците в хокея, Alex Ovechkin - N1
16
3
 
2
 
! Отговори
Desi преди 14 години
Kolko glad ima po sveta , i kolko darjavi se nujdaiat ot speshna pomosht sled prirodni bedstvia i voini a grupa oligofreni har4at 40 mil dolara za edna ceremonia.Po goliama prostotia ot tova ne sam 4ela.Haiti prejiviava nai tejkite vreme v istoriata si ve4e edin mesec i ONGta se 4udiat ot kade da sabirat pari za da dariat dori i malka nadejda na ot4aianoto naselenie tam.Da ne govorim 4e hiliadi hora s amputirani krainici shte ostanat bez protezi zashtoto takiva libsvat.BEZ DUMI
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
USPEH NA BULGARSKITE SPORTISTI!
14
0
 
4
 
! Отговори
Дея преди 14 години
Светът е в криза!А 40млн. са си 40 млн.!
13
1
 
7
 
! Отговори
Yana преди 14 години
Невероятно как гледате в чуждата паничка, къде сме ние, а къде е Канада - и 100 милиона да бяха дадени = е, и? Не разбирам, Вас това какво Ви касае. Сега пък за Хаити, но като правеха и нашите (вярно, малко поизхабени и вяли концерти за Хаити), Вие ревахте - 'Ама що за тях, а не за нас', като има некаква благотворителна акция за нашите деца - ревем 'Ама те парите не отиват там' - Е НЯМА УГОДИЯ ЗА ТОЯ НАРОД!'Около 40 милиона долара ще струва церемонията по откриването на зимните ...' - тва е!!!
12
3
 
9
 
! Отговори
Tоронто преди 14 години
Канада е държава от 32 млн. хора, а не благотворителна организация. И кагото Европейската общност даде толкова пари на Хаити, колкото Канада , пак ела да даваш акъл , как Канада да си харчи парите.
11
11
 
4
 
! Отговори
уффф преди 14 години
абе тия не са ок.. да бяха дали тия 40 млн. на таити по щеше да има файда отколкото да ги пръскат чрез фойерверки !
10
0
 
7
 
! Отговори
олимпи преди 14 години
някои си мислят, че като има олимпиада, и колкото и пари да похарчат, няма значение, инвестицията си струва. А всъщност за 2 седмици състезания се натрупват дългове, които се плащат с години. Монреал 76 го доказва, едва миналата година правителството на Квебек изплати всички заеми свързани с игрите тогава. Бюджетната криза в момента в Гърция е частично и заради огромните, невъзвръщаеми, разходи около Атина 2004. Олимпиадата е страхотна възможност, но трябва да се използва разумно (пример-Сидни)
9
2
 
12
 
! Отговори
Vancouver преди 14 години
jiveia vuv Vancouver i shte vi kaja che emotsiata e goliama za vsichki!!!stiskame paltsi na Bulgarskite olimpiitsi!!!!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Канадците признават, че предварително заделените за сигурността 175 милиона са нарастнали до 900 милиона щатски долара. Но ако това е цената за спокойното протичане на най-голямото спортно събитие за сезона, тя си струва.
7
0
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Канадците са богати и за тях са нищо тези пари! Дори вчера казаха по телевизията че охраната на игрите надминала 900 милиона долара - което пак не е много за страна като Канада!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Имат бол пари - правят олимпиада
5
1
 
7
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
ето ти помощ за хаити
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е. Ако България беше получила домакинството за олимпиадата в началото на 90-те доста полза щеше да има. За съжаление останахме само на 2 гласа...
3
15
 
1
 
! Отговори
mmm преди 14 години
истинските олимпийски игри са летните, зимните са някаква *** измислица и според мен са безинтересни и абсолютно излишни. но някои се облажват от тях...
2
0
 
6
 
! Отговори
gledasht преди 14 години
Добър начин да стимулират местната икономика :) Тези пари отиват в бизнесите наоколо, а по време на криза си е нещо за което трябва да се мисли...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Скъпи ми, бедняци, продължавайте да пращате СМС-и за всякакви каузи! Следвацият път ще направят фойерверки за 80 милиона...