Великолепна Цвети Пиронкова с първа титла от WTA

Българката спечели турнира в Сидни след победа над Анджелик Кербер
Обновена: 10 яну 2014 14:00 | 10 яну 2014 12:17, Друми Георгиев
136
Великолепна Цвети Пиронкова с първа титла от WTA
Цвети Пиронкова с купата от Сидни. Снимка: Reuters

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова спечели своя първи трофей от WTA турнир.

Цвети победи във финала в Сидни германката Анджелик Кербер с 2:0 сета, в отделните части 6:4, 6:4!

Кербер първа стигна до пробив, но веднага след това Цвети не само осъществи рибрейк, но влезе в поредица от цели три поредни гейма.

Пловдивчанката изпусна две възможности да дръпне с три гейма и нейната съперничка я проби, а малко след това изравни резултата. В заключителната част на първия сет обаче вдъхновената българка се разигра, показа характер и спечели сета.

В началото на втория сет Пиронкова удържа подаването си, но във втория гейм, продължил близо четвърт час, пропусна цели 9 брейкбола. Тя все пак дръпна напред с 3:1, но нейната противничка осъществи пълен обрат, спечелвайки три поредни гейма.

Цвети спря пропадането си в мача, стигайки до важен пробив и на свой ред удържа подаването си. При 5:4 в своя полза българката стигна до нов пробив, като спечели сета с 6:4, а с това и мача.

Още подробности за триумфа на Цвети четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
7
 
! Отговори
тиква преди 10 години
важното е да не се задоволява само с това.Иначе само който не се е занимавал със спорт говори бисери.
65
4
 
19
 
! Отговори
КИКИ преди 10 години
Само да вметна, че тук коментираме спортното постижение на Цвети.Келепири, политика, други постижения в астрономията например нямат място за обсъждане.
64
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 66 Как няма да ми е на езика "Келепир" като говоря на твоя език, ***! Чел си и си гледал "Бай ***", знаеш! К'во се правиш на ***? Иначе защо да не се радваме и на малките неща от живота? Точно това е смисъла на ЖИВОТА- да се радваш и на най-малките и необлагодетелстващи теб неща! Пример: Какъв ти е келепира, ако видиш красива природа? *** въпрос ти задавам, ***!Защото много Хора дават луди мангизи да отидат да видят красиво място някъде си по света. ХОРА обаче. Не говорим за ***
63
4
 
14
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Браво !! Заслужен успех :)
62
5
 
18
 
! Отговори
8791 преди 10 години
Бравооо Цветииии!Ти буквално ни даде парче щастие и лъч надежда в тези трудни за Родината ни времена!Продължавай само така и въобще да не ти пука от злобари и завистници.Благодаря ти,Цвети!Благодаря!
61
4
 
15
 
! Отговори
699 преди 10 години
Браво момиче!Страхотна победа.Дано да имаш още титли.
60
12
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 10 години
Все келепир ти е на езика, не знам що така. Иначе това, което исках да кажа е, че излишно се превъзбуждаме покрай спорта, може би от липса на други сфери, в които да сме постигнали нещо.
59
4
 
14
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Браво Цвети! Бъди горда със себе си - заслужаваш го!
58
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 62Значи хората по света се кефят и гордеят със своите спортисти заради титлите им в сегашно време, но ние не можем, защото знаем че спортът бил И политика??? Ние сме най-умните и проницателните, казваш? Ние келепир като не виждаме за себе си що да се радваме, нали???!!!!*** ще си умреш!
57
12
 
5
 
! Отговори
до 53 и 52 преди 10 години
Спортът отдавна е и политика, от която умните нации извличат реална полза. Останалите се държат за сърцата и пеят национални дитирамби.
56
4
 
7
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Ако Цветито прави такива страшни мачове срещу 9-та в света, то срещу тези от първаат 20- тица и 30-ица трябав да ги минава с по 6-0.
55
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Цвети, да си жива и здрава и семейството ти. Евала на баща ти, който не се предаде тези 20 години. БРАВО
54
6
 
11
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
освен сестрите Малееви пиронкова е единственаат тенисистка, донесла титла на България от WTA. как да не я обича човек. жалко, че тази титал идв за нея токова късно (Пиронкоав е на 26 години а на 30 в тениса започавш да мислиш за отказване) но по-добер късно отколкото никога.
53
8
 
27
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Браво! Показа характер и психическа издръжливост. Накара ме да се чувствам горд, че съм българин. С такива успехи се говори и за нашата малка България. Спортисти като теб ни дават надежда, че най после може и да излезем от блатото и си помогнем сами чрез обединени и вяра в собствените си възможности.
52
3
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Господ забавя, ала не забравя! Така е и за хубавите неща!Много се кефя и се радвам за Цвети, вярвах, че скоро ще се отпуши с пълна сила, след лошаия и период от година и нещо. Надявам се сега устите на разни злобни форумни *** да са задънени с мръсен ***...Напред, Цвети, обичаме те!
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 49То ако разсъждаваха хората по сверта като теб- то тогава не трябваше да има фенове, да има публика. А като няма фенове и публика, няма и спорт. Това ясно ли ти е, балък Ганьовски?Гледаш да има келепир за теб от всяка една ситуация, а? Ганьооо, Ганьооооо.....
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
49И що да си харчи парите в Бг?????За да хрантути такива осраняци като теб ли??
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 46Мистър х, човека сигурно има предвид, че Пиронкова не я е поздравила в изказването си след мача. Иначе аз досега не съм виждал някой тенисист да не здрависа друг на мрежата колкото й да го мрази.
48
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Пироня!Няма само онзи Одришо да има титла я.Сега ако бие и Мара Шепова (Шърапа) я признавам.
47
19
 
9
 
! Отговори
Тенкю преди 10 години
Е убуу де, спечелила. Ама кво от това- да не си мислите, че заради нейната победа от утре светът ще започне да таксува българите за живи? Не се заблуждавайте, успехите на спортистите са си само за тях. Иначе да е жива и здрава Цвети, и да печели още много турнири! Надявам се някой ден да се завърне в Бг и да си харчи честно заработените пари у нас.