Румъния разби Украйна, тръгна с класика на Евро 2024

Вратар провали украинците
Обновена: 17 юни 2024 18:00 | 17 юни 2024 17:56, Александър Попов
100
Румъния разби Украйна, тръгна с класика на Евро 2024
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Румъния надви Украйна с класическото 3:0 на старта на група Е на Европейското първенство по футбол в Германия.

Във втория двубой тази вечер от 19:00 българско време ще се срещнат Словакия и фаворитът за първото място Белгия.

Румъния получи подарък за първото положение в мача и откри резултата в 29-ата минута. Вратарят на Реал (Мадрид) Андрий Лунин изчисти ниско топката и тя бе пресечена от Денис Ман, който подаде за Николае Станчу на дъгата на наказателното поле. Халфът на саудитския Дамак стреля с първото докосване и изпрати топката в горния ляв ъгъл на украинската врата.

Румънците продължиха да играят много стабилно в защита след попадението и дори бяха близо до втори гол. Станчу изпълни корнер в 39-та минута и топката се завъртя към вратата, но се отклони от напречната греда на съперника.

Румъния вкара втори гол в 53-та минута и отново стражът на украинците носеше вина. Разван Марин стигна до свободна топка на около 22 метра от вратата и стреля моментално, а тя премина покрай защитник и под ръката на Лунин, попадайки в долния десен ъгъл.

Само три минути по-късно шут на Станчу от близко разстояние бе блокиран и Андрей Рациу не успя на добавка, но от последвалия корнер Румъния вкара за 3:0. Денис Ман пое топката след късо изпълнение и дриблира покрай двама защитници на Украйна, след което пусна пас успоредно на голлинията и Денис Драгуш вкара на празна врата.

Украйна трудно се отърси от шока и стигна до положение в 65-та минута. Михайло Мудрик центрира в наказателното поле на румънците и отбитата топка попадна на волето на непокрития Андрий Ярмоленко, който обаче стреля над напречната греда.

В следващите минути украинците организираха няколко добри атаки и ги завършиха с удари, но Флорин Ница спря два шута, а Мудрик бе неточен. Така резултатът остана непроменен и Румъния записа историческа победа, вкарвайки три гола на еврофинали за първи път от 2000-а насам. Тогава те надвиха с 3:2 Англия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: РумънияУкрайнаЕвро 2024
Още от НОТИФИКАЦИИ
Гришо започна сезона на трева с категорична победа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
10
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 2 седмици
Аз съм в тежък шок .......Румъния трябва да бъде изгонена от НАТО и ЕС и незабавно да бъде нападната от всички братя на Украйна ! Как си позволяват такова нахалство !? Предатели !
30
2
 
14
 
! Отговори
Ха ха хаааааа преди 2 седмици
Браво Румъния,велики сте! Не пуснахте и грам аванта на тази измислена нация с президент наркоман! БРАВОООоооооо
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как смеете, комшии? Другият мач две дузпи за Украйна!
28
0
 
10
 
! Отговори
Зеленски преди 2 седмици
Така ...сега всички дезертьори директно на фронта ! Барабар с вратаря ! Аз тука се бия с Русия , а те отишли мач да гледат !?
27
2
 
11
 
! Отговори
aZ-ът преди 2 седмици
Военен съд за румънците. Санкции! Изхвърляне от НАТО. Как си позволят такова неевроатлантическо поведение.
26
2
 
14
 
! Отговори
Тц, тц... преди 2 седмици
Тъжен ден за всички евроатлантици.
25
0
 
13
 
! Отговори
Троян преди 2 седмици
Комшиите ни не цепят басма на никого, не случайно националният им герой е Влад Цепеш. Де да бяхме като тях.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 15 - Изобщо не си прав. В спорта побеждава по-силният. И точно затова не трябва да намесват политиката в спорта и курлтурата и да забраняват участия на руски спортисти, а да толерират някакви мърляви украински изпълнения по културни форуми. Е, затова реагират хората, а не по твоята феноменална логика за русофили/русофоби.
23
4
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 2 седмици
менците биха шотландците като шкембе у плет, гладния реактор сашейко мълчи. украинците с некв горедоле отбор падат - есе 300 думи. да се обзаложиме, сашейко от леефскалар ли е или е ефрейтор?
22
9
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 2 седмици
Лично ще ти откъсна главата руска.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По едно време коментатора каза Ребров изважда тежката артилерия. Хахахахаха През цялото време казваше Украинците нападат Румъния.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
11, вратарят на Реал Мадрид Андрей Лунин е руски агент.
19
2
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 2 седмици
Като ти гледам правописа и изказа, нямаш 30 години, не те знам кого ще ликвидираш, като въшлеци като теб не са помирисвали оръжие. Вие мишлета, дето мислите, че войната е като игрите на xbox сте първите трупове при война!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украинците всички футболни отбори могат да ги бият, само Българския национален отбор не може, но ние никого не можем да бием. Само по простотия бием света.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А наш Плевннню току-що рече, че Тръмп е сигурно, че ще го изберат, щял да иде до Русия и после да каже това не е наша война, мен ме интересува Америка. Но, Европа, Европа от сега се готвмела и щяла да защитава Украйна до победа. С коя Европа си говори тоя човек, един господ знае. И румънците не го слушат, ами взели да бият украинцитИ. Аааа, ни мой тъй!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така и руската армия не ги е била.
15
2
 
14
 
! Отговори
Правоверен атлантик преди 2 седмици
Тези румънски футболисти са платени путинисти. Това е руският интерес. Можеха преспокойно да загубят достойно и да помогнат на "изстрадалата Украйна". Не ги е срам. Вън от НАТО, предатели!!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зельо утре ще ръгне по света да оревава орталъка и помощ да иска и за футбола. Путин е виновен, не ги оставя на мира да си развеят футбалерата.
13
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тва русофилите в БГ са изключителен феномен поради абсолютната липса на интелект. Ако украинците бяха били, представете си каква помия щеше да се изсипе колко е нагласено всичко. Сега като не биха, изсипват лаконично, че санкции за Румънците трябвало да има и било недемократично да победят. Дай Боже да стане гражданска война и да мога поне 5-6 от вас да ликвидирам.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
румънците ги почнаха - путин ще ги довърши!