Джокович победи Руне и продължава напред на "Уимбълдън"

Ноле се наложи с 3-0 (6:3, 6:4, 6:2)
9 юли 2024 08:00, Анисия Иванова
8
Джокович победи Руне и продължава напред на "Уимбълдън"
Снимка: БГНЕС/EPA

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи Холгер Руне (Дания) с 6:3, 6:4, 6:2 за около два часа на корта.

Джокович контролираше мача изцяло. Той направи един пробив в началото по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част взе подаването на съперника си в деветия гейм, за да спечели с 6:4. В третия сет бившият номер 1 в света беше още по-убедителен и даде само два гейма на съперника си.

Достигайки до четвъртфиналите на "Уимбълдън" за 15-и път, Джокович вече еднолично заема второ място в списъка за всички времена за най-много четвъртфинални изяви на турнира на Големия шлем на трева, изпреварвайки Джими Конърс (14). Единствено рекордният осемкратен шампион Роджър Федерер има повече до четвъртфиналите - 18.

Джокович се стреми да изравни титлите си с Федерер и той ще се изправи срещу номер 9 в схемата Алекс де Минор (Австралия) в спор за място на полуфиналите.

37-годишният сърбин пристигна на "Уимбълдън", след като претърпя операция на коляното в началото на юни и спечели първите си четири мача на турнира, припомня Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Спорт
Христо Стоичков пожела успех на Мбапе срещу Испания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
По същество преди 1 седмица
Айде, Джоко, кураж срещу Алекс и после кураж срещу Музети/Фриц. Искаме те на финал срещу Алкарас или Зинер. 8-*** титла от Уимбълдън, вярваме го.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жалко, че Гришо се контузи. Щеше да е потресаваща поредица за българофобите оплюващи българина - Медведев, Синер, Алкараз и Джокович ..
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Алекс се Минор много дръпна в последно време. Ще е голям мач. Очаквах много повече от Руне, но май той премина върха си на 20 години.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който си ги може, сухи може. Истински боец и тенисист. У като човек е велик, а не като хасковското жиголо.
2
7
 
4
 
! Отговори
MonДьо BG President преди 1 седмица
Гришо надува дрегера на Джокович
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ееее, напишете нещо и за Григориета, де