Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?

Тръмп все още води
22 юли 2024 11:36, Нели Христова
296
Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?
Снимка: БГНЕС

Часове след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в Белия дом, излязоха и първите статистики за шансовете неговият евентуален заместник, Камала Харис, да победи Доналд Тръмп.

Засега обаче те не са в полза на демократите, като се отбелязва, че Харис все пак не е провела активна кампания като кандидат за президент. Вицепрезидентът все пак има повече шанс от Байдън да надвие Тръмп.

Още по темата

Според RealClearPolling, ако за Байдън биха гласували 44,7% от американците, а за Тръмп - 47,7%, то за Харис ще гласуват 46,3%, а за Тръмп 48%.

В хипотетичен директен мач Харис и Тръмп бяха изравнени с по 44% подкрепа в анкета на Reuters/Ipsos от 15-16 юли, проведена веднага след опита за убийство на Тръмп на 13 юли. Тръмп водеше Байдън с 43% към 41% в същото проучване, въпреки че разликата от 2 процентни пункта не беше значима, като се има предвид границата на грешка от 3 пункта на анкетата.

Средната стойност на последните докладвани проучвания показва, че Харис изостава от Тръмп с 2 пункта, с 46% към 48%, съобщава и New York Times.

Проучванията, проведени след опита за убийството на Тръмп и преди Байдън да се оттегли, показаха, че Харис хипотетично изостава от Тръмп с една точка в Пенсилвания и спечели с пет точки във Вирджиния. Тя се оказа по-предпочитана от Байдън сред жените, по-младите гласоподаватели и чернокожите, съобщава New York Times.

Нейната преднина сред чернокожите избиратели в сравнение с Тръмп е 64 пункта, според проучване на NBC News. Тръмп води сред белите избиратели с 16 пункта, в сравнение с преднина от 14 точки спрямо Байдън сред белите избиратели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
3
 
8
 
! Отговори
Кралят на Бонго преди 1 месец
Никакъв шанс. В момента, в който куршума одраска ухото на Тръмп и най-вече в момента в който вдигна ръка в юмрук - стана президент. Никой не може да го настигне вече, още повече нестабилната и не-интелигентна Камала.Това го казвам като не-привърженик на оранжевият клоун.
271
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рижия изгоря...
270
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е изкуфял старец. Вече изостава в надпреварата, а Камала още не е започнала.
269
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом изкуфелия Байдън победи рижия клоун на последните избори, значи Камала направо ще го отвее. Камала е от два дни в надпреварата, а вече води на Тръмп.
268
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може,ако яхне камила.
267
1
 
2
 
! Отговори
Може, може, ако е преди 1 месец
върху него!
266
2
 
9
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Нerpo-индийката има харизмата на крастава жаба и Тръмп ще я помете както бабишкерника Хилъри.
265
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
не може една камила да победи един мъжага! тръмп и путин ще направят новия световен ред, а бандита зеленски ще бъде обесен!
264
5
 
12
 
! Отговори
да преди 1 месец
може, като цъфнат на баба ми налъмите!
263
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путкинягите много са се инфектирали тук!
262
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
може да победи Тръмп и още как! Самата мобилизация на демократите стана спонтанна, с изблик на ентусиазъм, което е предвестник на успех! Пожелаваме успех на Харис! Amen!
261
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само може, но със сигурност ще победи този подъл престъпник! Тръмп е *** като Путин, само където не е масов убиец като него.
260
6
 
19
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Освен ако демократите не прибегнат до още по-откровена кражба на изборите от това, което направиха през 2020-а - вероятността Камилата да победи Тръмп е много малка.
259
29
 
10
 
! Отговори
Тръмп е бита карта преди 1 месец
Камала Харис си осигурява достатъчно делегати за номинация от Демократическата партия. Фаворитът обеща да предложи на американците по-светло бъдеще в сравнение с хаоса, страха и омразата, предложени от Доналд Тръмп
258
0
 
22
 
! Отговори
Лошо Седларов преди 1 месец
Точно обратното- липсата на чуство за хумор е признак за психоза. Това ,че усмивката и смеха вече в България госмятат за аномалия е доста смущаващо. Само сериозни , назобени каки и батковци с ботоксова физиономия стана еталона...
257
11
 
6
 
! Отговори
Питър преди 1 месец
До Предстоящо събитиеГовори се за губернатора на Калифорния, който в директен дебат ще направи Тромбона на парцали
256
4
 
4
 
! Отговори
Питър преди 1 месец
До mhmТо пък щото Пена, Станка, Ганка, Кина, Цола и пр. са много човешки имена.... Кой те знае и теб как се казваш
255
4
 
16
 
! Отговори
Много преди преди 1 месец
Тръмп да каже за за Камала "По смеха ще познаете, че е луда" това беше ясно. Но забрави да каже " като мен". Явно управляващите на първа линия в цял свят са марионетки, всяка с индивидуални особености. В САЩ са го усъвършенствали - когато решат да сменят нюансите на управлението, без да го променят по същество, слагат следващия луд или дементен.
254
8
 
20
 
! Отговори
mhm преди 1 месец
Камала, Камила, хахаахах, все животински имена. Бавно се превръщаме във фермата на Оруел! Да ви е сладко...
253
4
 
7
 
! Отговори
Може, може, ако е преди 1 месец
върху него!