SENSHI 22 отличи шестима бойци със специални награди

Събитието се проведе във Варна
9 юли 2024 10:43, Инна Ангелова
0
SENSHI 22 отличи шестима бойци със специални награди
Снимка: Dayana Popova PR specialist

На 6 юли на плажа в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, гр. Варна водещото събитие в света на бойните спортове SENSHI 22 предложи на публиката горещи битки в оспорваните пет финали на Световната купа KWU SENSHI за аматьори, а след това плажната арена беше изпълнена с много екшън, динамика и силни обрати в осемте професионални срещи. В съботната вечер зрителите имаха удоволствието да видят също така и две титанични битки за защита на Европейски титли.

Специалните награди „Нокаут на вечерта“, „Най-добра техника“ и „Боен дух“ на организаторите на SENSHI 22 този път бяха в двоен размер – за трима шампионите от петте теглови категории на световната купa, заедно с традиционните отличия за уменията на трима от професионалните бойци.

Наградата за „Нокаут на вечерта“ на победителите от Световна купа KWU SENSHI за аматьори бе връчена на родния шампион по ММА - Митко Илиев, който доминира в категорията до 80 кг и показа как може успешно да се бие на ринга и по други правила.

Специалният приз „Боен дух“ заслужено отиде при Никита Гарас от Казахстан, който не се отказа до самия край в тежкия си мач с бразилеца Лукей. Отличието за „Най-добра техника“ при аматьорите получи бразилецът Рикардо Лукей, който се наложи с трудно решение над казахстанеца Гарас в категория до 85 кг.

Професионалните атлети на бойното събитие поднесоха много зрелищни моменти на публиката във Варна, обратите в мачовете бяха наистина непредвидими, а с високите си бойни умения до последния мач на галавечерта претендентите за специалните награда се увеличаваха.

С наградата „Нокаут на вечерта“ бе удостоен Едуард Алексанян, който защити европейската си титла на SENSHI в кат. до 90 кг и триумфира в родния си град със забележителен нокаут над Якоб Стюбен. Точният удар на българския боец беше като на филм - тежкият нокаут на Mr. Action дойде в последната секунда на втория рунд и ще се помни години наред.

Почитателите на бойните спортове останаха без думи, когато мачът на Атанас Божилов за защита на Европейската титла на SENSHI в кат. до 75 кг бе прекратен преждевременно от лекарите, а словенецът Само Петче успя да му открадне титлата. Организаторите на бойното шоу връчиха на Божилов отличието за най-висок „Боен дух“, а водещият го определи като „Шампионът на народа“.

Призът „Най-добра техника“ отиде при атрактивния Янис Стофоридис, който загуби мача си срещу изгряващата звезда Ариел Мачадо, но показа колко е голяма мощта на сблъсъците, значението на силата и прецизните бойни умения в най-тежката категория на международната професионална галавечер SENSHI.

Повече информация, ключови моменти и снимки от изключителното издание на международната бойна галавечер SENSHI 22 може да откриете в социалните мрежи на веригата - Facebook и Instagram.

22-ото издание  на SENSHI се организира със съдействието  на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI 22 са порталите за бойни спортове Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, спортния канал MAX Sport 2, американската онлайн телевизия за бойни спортове TrillerTV, информационната медия DIR.bg, YouTube канала КОД Спорт, kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News, както и Novinata.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Спорт
Христо Стоичков пожела успех на Мбапе срещу Испания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари