БФС пуска специална фланелка за 30 години от САЩ 94

Георги Иванов поздрави четвъртите в света
16 юли 2024 13:25, Красимир Ангелов
27
БФС пуска специална фланелка за 30 години от САЩ 94
Снимка: БФС

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов отправи специално послание към героите от САЩ 94, които записаха една от най – славните страници в историята на спорта у нас, класирайки се на четвърто място на световното първенство преди 30 години. Поводът е 30-годишнината от най-големия успех в историята на българския футбол – 4-ото място в САЩ през 1994-а година.

Преди 30 години на 16 юли се изиграва и срещата за бронзовите медали, която приключва с поражение 0:4 от Швеция. Преди това обаче българските футболисти записват паметни победи над Гърция (4:0), Аржентина (2:0), Мексико (1:1 и дузпи), Германия (2:1). Така след загуба от Италия с 1:2 на полуфинала, на днешния ден през 1994 г. България официално се превърна в четвърта фуболна сила на планетата и завоюва бронзовите медали на Мондиала в САЩ.

"Пожелавам ви да сте здрави. Да запазите шампионския си дух и да ви поздравя за благородната инициатива, която имате – вашата фондация. Честит юбилей", заяви Георги Иванов пред официалната страница на централата.

И за да отбележи 30-ата годишнина от този исторически успех, маркетинг-екипът на Българския футболен съюз създаде специална юбилейна фланелка, която вече може да бъде закупена от официалния фенмагазин на националния отбор: store.teambulgaria.bg.

Ретро дизайнът на юбилейния екип е вдъхновен от емблематичните бели фланелки със зелени ленти, с които Пеневата чета покори терените на Съединените американски щати преди три десетилетия.

Колекционерската тениска съчетава исторически акценти като яката в цветовете на родния трибагреник с модерни елементи, сред които са стилизираното лого на националния отбор и юбилейното лого на БФС, създадено по случай 100-годишнината на организацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за 100 кинта на тениска от БФС не искат да кажат кой им шие тениските . Да ме извиняват , но като ги знаем що за организация са като нищо може да са поръчани от TEMU за стотинки и да кашират едни пари
20
1
 
0
 
! Отговори
none преди 1 месец
30 години си спомняме с умилени как сме били 4ти на световно! Вчера Англия загуби на финала на Европейското и на нкой не му минава през ума да се гордее че са завършили втори. Братя и сестри българи дайте да се стегнем малко и да си оправим самочувствието.
19
4
 
1
 
! Отговори
Ицо Кюрда преди 1 месец
Направи хазартно и наркозависими децата ви
18
1
 
0
 
! Отговори
19,20 и 21 преди 1 месец
Са е един и същи човек който е луд с жълт картон опасен за хората.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички отидоха в чужди отбори, защото социализмът ги дундуркаше от ученическите години. Стоичков хвърляше капитанската лента на земята, правеше истерии заради Ники Илиев. След футбола всички се изложиха с далавери, присъди, скандали
16
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 месец
Костадинов тогава беше в Порто а Балъков в Спортинг :)Тва са 4 човека... а Хубчев, Сираков, Туню, Кременлиев, Боримиров и тн? Само финално да питам...ти 94-та на колко годинки беше...? :)
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
30 години не постигнахме нищо по-добро... плачевно ниво
14
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
До Анонимен.... нигерийците 1994г. бяха Амонике, Амокачи и Йекини. 3-0 Такива неща се помнят.
13
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Айде нема нужда.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия не трябва да се наричат Български, а само футболен съюз, даже с малки букви изписано. Отделно, нямат право да правят пари с Български символи, защото не са Българи! Институциите да се сезират!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
освен за парцали за миене, за друго не може да ги ползване, с изключение тази на Трифон Иванов, той беше най-човечен от всички, но ще пуснат 5-6 бройки толкова заради паметта му. Перукан ще дава пари ли някой да си вземе и Плешо Млечков
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отнов се бърка боя с еб...то. Тогава имаше държавна плитика за спорта и мног пари се даваха за развитие на спорта. Обикаляха по училища за таланти, съответно имахем и мног оуспехи. Не с подкупи и чалготеки, а с мног труд и талант, но и със пари. Така се градеше визитната картичка на НРБ с спортни успехи. Това, че са били добри футбулисти, гимнастици и т.н. не ги прави непремено добри хора, неподкупни, добри мениджъри и т.н. В момента в който се подмениха ценостите от нематериални на материални..
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до милеещите за "светлия" соц да им обясня нещо те естествено са кух-...и лей......ки и няма да ме разберат,тези футболисти стигнаха до полуфинала ,защото играеха в ЗАПАДНИ отбори тъй като "светлия" соц банкрутира, Стоичков-Барселона, Костадинов- Байерн,Пенев-Валенсия,Лечков-Хамбургер,Балъков-Щутгарт да продължавам ли?
8
4
 
1
 
! Отговори
888 Камата Кауфлан преди 1 месец
Тези герои и соц труженици съсипаха футбола в България. Майката на Стоичков е виновна
7
2
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Не знам дали схващаш, че соц отрочетата (Сточков и сие) докараха футбола до дъното като ръководители. Или да обясня?
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във футбола живем в миналото, в държавното управление в соца!
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак благодарение на лошия социализъм, а след това - Джизъса, Джуджи, Джиджи
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как го написахте хубаво, че само от швеция паднахме.... ама имаше и едно 3:0 на старта и един Джей Джей Окоча и един Амукачи.... единия тръскаше мрежата нещо по едно време... :)
3
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
наздраве!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А шорти и калцуни пуска ли пълен комплект :)))