Режим на тока, ако спре парното

Засега износът на електричество не е спрян, вечерта ще е критична за потреблението на ток
6 яну 2009 17:06,
101
Режим на тока, ако спре парното
Това ни чака, ако спре парното в цялата страна. Снимка: Dnes.bg

"До режим на тока може да се стигне, ако спре работата на всички топлофикации", обяви изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Иван Айолов.

"Много е сериозно положението, сериозно е натоварването на електропреносната система, но смятаме, че ще удържим положението", каза Айолов.

Той информира, че днес потреблението на електроенергия е повишено в рамките на около 80-100 мегавата и това все още не е тревожно.

"Показателно ще е потреблението на електричество тази вечер, тъй като преминаването на топлофикационните дружества към работа на алтернативни горива - най вече мазут, изисква технологично време, а дотогава топлоносителните тела ще имат по-ниска от обичайната температура", обясни Айолов.

В момента обаче износът на електричество не е спрян и това засега не се налага, допълни той.

Айолов заяви, че до крайната мярка - режим на тока, ЕСО ще направи всичко възможно да не се стига.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Ламбо преди 15 години
Ицак, насълзиха ми очите. Много въздействаща лирика!
19
0
 
1
 
! Отговори
ицака преди 15 години
А Станишев, Бойко и Доган,гушкат се под опърдян юрган.
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Е докога ше тъпиме да ни правят на пу*ки бе... В кой век сме, че ще имаме режим? Дай направо да излезнеме да живеем по горите и да ходим голи, за кво ни е ток??
17
0
 
1
 
! Отговори
Петков преди 15 години
Абе Джони, всички ли от Атака сте толкова неграмотни? Тръгнал да прави забележка на редакторите. Ти май си проспал и часовете по родна реч. Думата газ в смисъл на гориво си е точно в мъжки род, ама то в Атака трябва да има мъже, за да го разберете, а не педофили и други !
16
0
 
1
 
! Отговори
ицака преди 15 години
фабрика за свещи имам аз,светло и уютно винаги е в нас.гратис пъркам с автобуса славно,избивам сметките за парно!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Eхе, да не мислиш, че в червените бастиони и тези на Доган ще има режим?
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Е верно ше ни е*ат мамата. А после ги благословете тия червените. Като поседите месец-два без ток ше ви дойде акъла. Само да не стане така че за едни да има режим, а за други - не :D
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
как най лесно???се сваля комунист от дърво?Като прережещ въжето разбира се
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
природЕН газ или природНА газ? има газ в женски род и газ в мъжки, в случая е точно газА, газЪТ - та май ти си спал.
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
До 9 - и да ги пуснеш, което ще отнеме време, няма да ти свърши работа. Проблемът е в преносната мрежа, която ще се претовари, а не в претоварване на самият АЕЦ.
10
0
 
1
 
! Отговори
Vlado преди 15 години
naroda ne mo6e ve4no da e tarpeliv. e..ha ni mamata.
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Изключително подходящ момент да пуснем 3 и4 блок на Козлодуй,без да "бръснем" евр.съюз.
8
0
 
1
 
! Отговори
Johnny ATAKISTA преди 15 години
Редакторчетата? Проспали сте часовете по български език май.Думата "газ" се членува "газта", а не газъ, газа, , ***, и така нататък.
7
0
 
1
 
! Отговори
4ervena sgan преди 15 години
mamka vi 4erveni gadini , pak se usrahte
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не забравяйте, че предишния път, когато бяхте единни спасявахте престъпнички! Сигурни ли сте, че сега ще се обедините за благородна кауза?
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
аз бях на протеста и пак ще дойда докато има протести , докато изметем чумата от нС
4
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Масов протест срещу властта тръгва от интернет Блогъри и чатъри зоват за бунт срещу корупцията и политическата некадърност. Серия от мащабни национални протести срещу правителството планират студенти, еколози, фермери и други граждански организации до седмица. Първите шествия са предвидени за 14 януари датата, на която депутатите се връщат от коледната си ваканция. Точно в 10.00 часа студенти ще тръгнат от зала Христо Ботев в Студентски град към Народното събрание, където към митинга ще се присъединят и други недоволни от управлението граждани. Призоваваме всички, които стачкуваха под различни форми поотделно, да се обединят, пишат в съобщението си организаторите. Постави [14] пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11.00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си абонати. Подобни текстове се разпространяват от няколко дни между потребителите на Skype, Facebook, както и в повечето български форуми. По този своеобразен начин общуващите в интернет показват своята съпричастност и гражданска позиция. Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим, пише още в текста на протестиращите. към клип в сайта за видеообмен VBOX7.com пък припомня за абсурдите на изминалата година - убийства, катастрофи, бедствия и други, на които правителството не реагира адекватно.
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Приготвили сме си ги. Режимът на тока не ни изненада.
2
0
 
1
 
! Отговори
expert преди 15 години
Да приготвим и газените ламби, стрелите и лъковете.
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Nali komunistite sa na vlast. Sviknali sme s regimi na tok i na vsi4ko ostanalo. Prigotvete si sve6ti4kite i toplite iurgani, narode ! ! !