Режим на тока, ако спре парното

Засега износът на електричество не е спрян, вечерта ще е критична за потреблението на ток
6 яну 2009 17:06,
101
Режим на тока, ако спре парното
Това ни чака, ако спре парното в цялата страна. Снимка: Dnes.bg

"До режим на тока може да се стигне, ако спре работата на всички топлофикации", обяви изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Иван Айолов.

"Много е сериозно положението, сериозно е натоварването на електропреносната система, но смятаме, че ще удържим положението", каза Айолов.

Той информира, че днес потреблението на електроенергия е повишено в рамките на около 80-100 мегавата и това все още не е тревожно.

"Показателно ще е потреблението на електричество тази вечер, тъй като преминаването на топлофикационните дружества към работа на алтернативни горива - най вече мазут, изисква технологично време, а дотогава топлоносителните тела ще имат по-ниска от обичайната температура", обясни Айолов.

В момента обаче износът на електричество не е спрян и това засега не се налага, допълни той.

Айолов заяви, че до крайната мярка - режим на тока, ЕСО ще направи всичко възможно да не се стига.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Външни причини, все някой друг ни е виновен, че не сме помислили на време. Ами зима е, къде бяхте цяло лято, че не се подсигурихте? Снощи се изтрепаха да ни обясняват как нямало да има проблем и всичко е нормално, а днес вече сме в енергийна криза. Е как става тая криза през нощта? Вчера добре, отлично, днес честито -- криза. ... Няма ли кой да ги освободи от длъжност?
39
0
 
1
 
! Отговори
Pe6o преди 15 години
"Евро-атлантическата принадлежност ще ни стопли през зимата, САЩ ни пращат отопление!"
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
savsem se osrahte tozi pat ne e li vreme za ostavka be hrantutnici rodni
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
овце, събудете се вече! крайно време е! социалистите вън от властта завинаги! забранете я тази партия -- само глупости правят. не знаят къде се намират. некадърници алчни!
36
0
 
1
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Имаме 2 напълно изправни реактора на обща мощност 880 MW.Какви ми ги обяснявате за някакви си 80-100?Нещо подигравате ли се вече?
35
0
 
1
 
! Отговори
до 28 преди 15 години
Как пък сметна, че Владиславово и Трошево са 2-3 % от Варна да не си изтървал нуличките.Електропреносната мрежа нищо и няма виж на мрежата ниско напрежение положението е доста по зле.
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
da,shte go duhame v sofia ama kato doidat izbori shte se izduhame ot sofia mamka im komunisticheska
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
оставка! никаква мисъл в перспектива. затворихме АЕЦ и сега енергийна криза. къде са политиците и кой е виновен за сегашната ситуация? няма ли някой, който да вижда по-далеч от носа си? за какво изобщо сме парламентарна република? всички са за бой -- може ли в последния момент да се мисли? как може да няма план за такива ситуации? вместо да се карат кой крив и кой прав да вземат да помислят как да се реши проблема.
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
za novogodishnij podarak !!!
31
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН преди 15 години
КАТО СПРЯХМЕ 3 И 4 НА АЕЦ ТАКА ЩЕ Е...
30
0
 
1
 
! Отговори
mun4o преди 15 години
ДА го духа ***!Ние шопите сме на ***!
29
0
 
1
 
! Отговори
14.01.09 преди 15 години
трябва революция, а не еволюция всичкина улицата и да стъпчеме крадците
28
0
 
1
 
! Отговори
ММ преди 15 години
Какви са тея глуспоти бе? От какво ще спре тока във Варна, като парно имат 2-3% от града (владиславово и трошево). Виж в София сигурно ще го духат
27
0
 
1
 
! Отговори
БАЙ ШИЛЕ преди 15 години
В РУСИЯ СЪМ,В РУСИЯ СЪМ
26
0
 
1
 
! Отговори
Someone преди 15 години
Много сте странни...Хората ни спряха газта, а вие си мислите че Доган е виновен.Четете повече....
25
0
 
1
 
! Отговори
ицака преди 15 години
и ето на-възникна спор-Доганчо го желае цял отбор!Вазелинче в джеба той приготви,баклавичка вкусна сготви.Та ако вазелина свърши,с баклавичка дупенцето да прибърше!
24
0
 
1
 
! Отговори
BSFC преди 15 години
NA DOGAN !!! VUN OT PARLAMENTANA MAIKAVI V DA GO DAM KOMUNISTI4ESKA, TURSKA I KAKVATO IMA O6TE SGAN!GLAS NARODEN, GLAS BOJI!
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
поне изкарахме Коледа и нова година на топло и светло-другото ще го изживеем някак си.
22
0
 
1
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
както винаги руснаците се опитват да ни убедят , че без тях светът ще спре да се върти. но по-странното е,че българските управници никак не изглеждат изненадани от случката. странно е също така и как така се получава че страната ни ,където енергетиката е може би най-развития отрасъл,зависи само и единствено от руския газ...
21
0
 
1
 
! Отговори
[14] Slavi преди 15 години
Масов протест срещу властта тръгва от интернет Блогъри и чатъри зоват за бунт срещу корупцията и политическата некадърност. Серия от мащабни национални протести срещу правителството планират студенти, еколози, фермери и други граждански организации до седмица. Първите шествия са предвидени за 14 януари датата, на която депутатите се връщат от коледната си ваканция. Точно в 10.00 часа студенти ще тръгнат от зала Христо Ботев в Студентски град към Народното събрание, където към митинга ще се присъединят и други недоволни от управлението граждани. Призоваваме всички, които стачкуваха под различни форми поотделно, да се обединят, пишат в съобщението си организаторите. Постави [14] пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11.00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си абонати. Подобни текстове се разпространяват от няколко дни между потребителите на Skype, Facebook, както и в повечето български форуми. По този своеобразен начин общуващите в интернет показват своята съпричастност и гражданска позиция. Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим, пише още в текста на протестиращите. към клип в сайта за видеообмен VBOX7.com пък припомня за абсурдите на изминалата година - убийства, катастрофи, бедствия и други, на които правителството не реагира адекватно.