Таксита чакат напразно за метан, някои вече помпат сметки

И нов, негласен регламент - тарифата на км е същата, но сметката в края на пътуването е с 2 лв. отгоре
8 яну 2009 13:00,
93
Таксита чакат напразно за метан, някои вече помпат сметки
Снимка: БГНЕС

Стотици таксиметрови автомобили чакат пред метанстанциите в столицата с надеждата горивото да бъде пуснато, за да напълнят резервоарите на колите си.

Повече от половината таксита в София карат на метан, а таксиджиите се заканват, че ще превключат автомобилите си на бензин и тарифите им ще скочат двойно.

В една от най-големите такси компании в столицата е въведен негласен регламент - цената на километър остава същата, но в края на пътуването шофьорът увеличава сметката с 2 лв. отгоре, съобщиха източници на  Dnes.bg.

От цялата страна съобщават, че никъде няма работещи метанстанции в големите градове.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
ddd преди 15 години
А бе като вдигнаха горивата нали вдигахте цените , после горивата паднаха - ДРАСТИЧНО, ама цените НЕ.Какво ревете сега ви и обирджиите гадни.Никой да не ползва таксита за да мирнат малко тия ***, и без това са само безобразни типове дето гледат само да те метнат със сметката.
71
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
Като дигнаха цената на горивата, бакшишите реваха и качиха цените. Като паднаха цените обаче, що нищо не казаха?! И хайде сега пак сгоден момент напипаха.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре бе хора вие в какви таксита се качвате. Аз като се кача и шафьорът ако пуши винаги ме пита "Удобно ли е с цигара?" Съответно зависи от настроението ми или ги оставям да си пушат или ги моля да я изгасят. До сега не се е случвало някой да откаже да си изгаси цигарата. А относно мизерните таксита - ами не се качвайте в такива. Веднъж се качих и помолих шофьора да ме спре след 100м, платих му и казах да обърне внимание на хигиената на колата си тъй като тя му носи пари. Иначе основно си ползвам услугата на една компания и горе долу на едни и същи коли, така че нямам проблем. П.С. И за музиката е същото като с цигарите. Понякога ги питам може ли да намалят, увеличат музиката, да сменят станцията и т.н. и никога не ми отказват.
69
0
 
0
 
! Отговори
Pehota преди 15 години
Според мен проблемът в бакшишите е не, че искат много пари. Също нека си протестират.Проблемът е, че срещу парите, които им давам, аз не получавам нищо освен яко надута чалга, цигарен дим, отворен прозорец носещ дима директно в лицето ми, миризмица (90% от такситата са така).Протестите - нека ги правят - само да не ми пречат. А няма да отида да ги подкрепя на протеста им точно заради това, което писах по-горе.
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По-леко с обвиненията и определенията, ако обичаш! Моето образование теб не те интересува, но само да вметна че Бил Гейтс до преди 3, 4 години нямаше висше образование...Въпросът не е в образованието, а солидарността. Когато някой поиска по-добър живот всички в България скачат и го дърпат надолу. Когато някой в някоя "бяла" страна поиска по-добър живот съгражданите му го подкрепят, а не стъпкват.Вместо да ревете по форуми пак ви казвам отстояваите си правата, не се оставяйте да ви газят и тъпчат. И да заплата под 2000лв е подигравка. Когато учителите стачкуват - подкрепете ги!Когато полицайте стачкуват - подкрепете ги!Когато шофьорите стачкуват - подкрепете ги!Когато земевладелци и фермери стачкуват - подкрепете ги!Когато Вие стачкувате - те вас да подкрепят!Ако искате по-добър живот отстоявайте го! Никой няма да ви го подари! И не завиждайте на по-оправните от вас, независимо от тяхното образование или социален статус!
67
0
 
0
 
! Отговори
ГБЦ преди 15 години
Абе ***, всеки печели толкова за колкото е учил - ти с твоето нисше образование на бакшиш за ква заплата от над 2 бона плачеш бе!
66
0
 
0
 
! Отговори
гбц преди 15 години
Да ви *** в мизерниците -тва че слагате бомби за да имате по голяма печалба не значи че трябва да мрънкате секи път като нещо не сте на кеф.. пускайте си бензина - аз как карам само на бензин бе?!? И с бензин пак имате огромна печалба стига се правихте на луди!!! Кво ме *** че нямате метан за бомбите... Все едно аз да мрънкам на децата си че няма свещи и ще трябва да се топлим с печки...
65
0
 
0
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 15 години
Таксита чакат напразно за метан, някои вече помпат сметки========================================== ==...а някои вече и *** въртят...за по 2 лв.
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хаха в тази ситуация добре, но такива като теб са малко. Не всеки е работодател, пък и голяма част от хората работят в сектори където неможе просто така като таксетата да кажат от днес за утре, вече ще взима еди колко си пари.ПП. Дори и при работодателите не стоят така нещата, и те трябва да се съобразяват с много неща, неможе просто така да си определиш заплатата, поне не в голям диапазон
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами разберете се с колегите от твоя бранш, организирайте се и си отстоявайте правата. Всяка заплата под 2000лв е подигравка в България. Така че отстоявайте си правата, а не гледайте в купичката на съседчето!И да аз сам си определям заплатата(сам съм си работодател)
62
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
she pompame zdravo tva da ne vi e avtobusВече съм решил един от вас да му напомпам , ама как искам да ми се паднеш ти, *** мръсен. Всички долни,мръсни и гадни бакшиши дано измрете от глад съвсем скоро.Скъп бил дизела, скъпа била газтта, скъпи частите, няма пари,клиентите не дават бакшиш....***, ми минавайте на вода бе! Най-долната ***.....и говоря за наглите софийски ***,да е ясно!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе човек, какво значи всеки сам решава как да работи ? Ти къде живееш в Африка ? Ти можеш ли сам да си определиш заплатата ? Аз мога ли ? Ти вдигаш ли цените за щяло и не щяло ? аз правя ли го ?
60
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Хайде да видим кого ще товарите, ако никой не ви се качи във миризливите коли напук? Спор няма - има и свестни таксита, но поне половината са адски мизерни и мръсни, да не говорим лятото как смърди на пот и кисело. Като добавим и тея дето са на газ и им смърди вътре яко от бутилките (явно щото са в неизправност) и картината е супер.Та, за кое точно казахте от всичко споменато до тук, че искате повече пари!?Аман от алчни хора!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако са били като мене, сега нямаше да можеш да си седиш на г*за. ХАахахахха *** you asshole
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не съм таксиметров шофьор(в туризма работя), но не мислите ли, че всеки сам решава как да работи. Като не ви изнася няма да се кавате в таксито. Никой на сила не ви бута вътре. И браво на шофьорите - единствените единни и солидарни, отсояващи си правата. Другите все гледаме другарчето да е прецакано, а те единни. Браво още веднъж.
57
0
 
0
 
! Отговори
bakshish преди 15 години
do52 dnes napompah osem tarikata kato tebe
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Die you taxi drive bitchezzzzz
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Просто повече няма да се кача на такси. Да видим тогава, кого ще товарят. Тези хора са толкова ограничени, че не си дават сметка, че предоставят услуга и бизнесът им зависи от клиентите им, а не от желанието на дядо Боже. По начина, по който се държат, че си изгонят клиентите, и ще умрат от глад. С техните камъни - по тяхната глава. И кой ги заблуди тези полуграмотни и нискокултурни хорица, че са държава в държавата?? Име проблем в държавата, има проблем с болниците, училищата, големите индустриални предприятия, но кой ги заблуди, че има "проблем на такситата"?... Откога една група шофьорчета се чувстват като институция и на какво отгоре?
54
0
 
0
 
! Отговори
Taxi Driver преди 15 години
Че си прайм кво си искам бе ей! Ако ще и 5 лв на километър че ви таксувам и пак нема да се изкъпем!
53
0
 
0
 
! Отговори
taxit преди 15 години
тъпшишите ли?тия са бате уникално простисамо да им се зимат кинтите и да ги псуваш стават