МВР потвърди: 25 работници в Брест са получили по 50 лв.

Парите са давани в присъствието на кандидата за кмет на политическа партия ГЕРБ
21 мар 2009 14:55,
131
МВР потвърди: 25 работници в Брест са получили по 50 лв.
Снимка: Булфото

25 работници на фирма за обувки в село Брест са получили по 50 лева в присъствието на кандидата за кмет на ГЕРБ, стана ясно след полицейска проверка, съобщи пресцентърът на МВР.

В съобщението на пресцентъра се посочва, че днес в с. Брест, община Гулянци, се провеждат частични избори за кмет.

На 20-и март в полицейското управление в община Гулянци е получен сигнал, че в сградата на шивашки цех в селото, собственикът на фирмата и съпругата му, раздават на работниците суми в размер на 50 лева. Парите са давани в присъствието на кандидата за кмет на политическа партия ГЕРБ, съобщава БГНЕС. Сумите са раздавани като аванс към заплати.

Полицейска проверка установила, че във фирмата, в която се правят заготовки за обувки не са раздавани заплати от месец декември 2008 година. За времето от 20.30 часа до 21.00 часа на 20 март около 25 работници са получили пари. Банкнотите са били в две пачки по сто къса с номинал 10 лева, изтеглени от банка на 18 март 2009 година.

Служители на МВР в Гулянци са разпитали хората, получили пари. Изясняването на обстоятелствата около инцидента продължават.

На 13-и и 14-и март служители на предприятието са стачкували с искането за изплащане на дължимите им заплати. Протестните действия са прекратени след намеса на кмета на община Гулянци и не се е стигнало до ескалиране на социално напрежение. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Помолен за коментар, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви : "Не бих искал да коментирам информацията за купуване на гласове от страна на ГЕРБ на днешните частични избори за кмет в плевенското село Брест, защото това е министър (Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи – б.р.), който знаем какви оперативни срещи правеше и от региона, от който е, е в състояние да направи всякакви оперативни комбинации.

Разграничаваме се и сме против купуването на гласове. Ако има образувано вече дознание, не искам да коментирам, докато то не приключи. Надявам се, че страхът в БСП е огромен и са готови да направят каквито и да е варианти срещу ГЕРБ, за да ни компрометират".

От своя страна бившият министър на вътрешните работи Румен Петков заяви: "Първо – за такъв тип провокация от страна на БСП е абсурдно да се говори, това може да го каже човек, който не стои сериозно в политиката. Второ – на мястото, където са раздавани парите, е бил кандидатът за кмет на ГЕРБ. Така че тук да се говори за провокация или за друг политически субект, е абсурдно. Трето – много e важно да се даде бързо отговор на въпроса за произхода на тези пари. 

Защото, ако те са от софийски клон, трябва да припомним, че преди дни в село Брест бяха и г-н Бойко Борисов и г-н Цецо Цветанов. Ако са от софийски клон, въпросът е кой ги е занесъл в Брест. Защото, поне аз не мисля, че в Брест има човек, който може да тегли такива пачки и да раздава такива банкноти. Така че г-н Цветанов да си огледа вътрешния двор в партията и тогава да търси оправдание с други политически сили, с други личности.

Манталитетът "Крадецът вика "Дръжте крадеца" в случая е избуял до невиждани висоти. След като това си го позволява една политическа сила по такъв брутален и циничен начин, правоохранителните органи трябва да са изключително мобилизирани и трябва достатъчно бързо и категорично да има съответните наказания 

Аз за себе си нямам никакво съмнение какво се е случило в Брест. Мисля, че на този етап и полицията и прокуратурата действат достатъчно адекватно."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
xXx преди 15 години
Толкова жалко скалъпена история от комунистическите кланове, та чак ми е мъчно колко ниско падна БСП с подобна по детски наивна историйка. И наистина МОРАЛНИЯТ коректив на БСП да е един от най-корумпираните и тясно свързани с организираната престъпност у нас - Р. Петков, просто е толкова несериозно, че ако не беше явна подигравка със самия народ, то би било супер смешно.
109
0
 
0
 
! Отговори
miko преди 15 години
Пред всички банки има по 5 престъпника и нито един полицай. То да те страх да влезеш там, да си платиш 20 за фритюрника на изплащане. Те май работят с полицията.
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кметицата на с.Стубел общ Мотана също е с платени гласове аз лично съм взел пари от нея само че се питам къде е прокуратурата на България
107
0
 
0
 
! Отговори
Krup преди 15 години
Нищо изненадващо няма в поредната издънка на плевенските гербаджии. За плевенчани, които добре познават подвизите на Ивелин Николов и бандитите му, това е само поредния скандал, в който този *** замесва ГЕРБ.Част от далаверите на бандата, узурпирала плевенската организация на ГЕРБ са описани доста точно в сайта Аналогии:http://analogii.blogspot.com/
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз Ви пиша от една година че олигарсите на Герб копуват гласове ама никой не ме чува а после пишеме глупости във форума и викаме Бойко такъв Бойко онакъв това е сивата икономика на България и затова живееш зле българиноооо
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Герб - с платени гласове и сегашната кметица
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Be tia ot glupavia GERB niama li koi da im kaze che za nishto ne stavat . Izpusnaha momenta s prostotiata si oshte predi vreme.
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KAKVO STANA S IZBORITE V BRESTREZULTATI, ...???
102
0
 
0
 
! Отговори
mis преди 15 години
poredniq blaff sreshtu gerb,
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ се о.*** мощно тоя път, Бойко безсрамно лъже видя се подлостта им, не ги ли е срам *** и маймуни!
100
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
кандидат кмета на герб присъствал, раздавали пари, ама не купували гласове....хайде холан, мутробойковците ептен за тревопасни ни взеха.моля всичките ченгенца, дет тук бълват простотии, да отговорят на въпросаЗАЩО кандидат кмета на герб присъства на РАЗДАВАНЕ НА ПАРИ в навечерието на изборите?толкоз.и понеже си знам че ченгеджийския гьонсуратлък е всепобеждаващ, не се и надявам банкянското селянче да изрита кандидата си за кмет.....
99
0
 
0
 
! Отговори
а преди 15 години
какво толкова е станало хората са си получили по 50 лева аванс и сега цяла българия трябва да разбере xoрата си казаха и новините на канал1 дадаха ни по 50 лева от заплатата кандидата за кмет на ГЕРБ след това доиде а и не са ни казвали за кого да гласуваме
98
0
 
0
 
! Отговори
МИКОв преди 15 години
Eдна от пушките, с които ловува президентът Георги Първанов, струва около 50 000 лева, съобщава в. "168 часа". От президентството отказали да уточнят точната цена и откъде държавният глава се е сдобил с оръжието. Дори да му е подарък, Първанов не би трябвало да го взема, защото лицата, заемащи висши длъжности в изпълнителната власт, са длъжни да отказват армагани, с цена по-висока от 200 лв
97
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Само ДОГАН *** И ЧЕРВЕНИТЕ *** КУПУВАТ--ТОЯ ОБУВНИЯТ Е ПРИЯТЕЛ НА ПИЯНата И СЕ ЗАПИВАТ КАТ СИ ТРЕБЕ!!!!Що да направят едно комплотче на чаша ВОДКА другарите пРЕСТЪПНИЦИ
96
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ преди 15 години
БСП купуват гласове с уговорката хората да кажат че ГЕРБ са им дали парите.Ах тея комунисти.. вече прекаляват интересно какво ще стане след 10 години като електората им измре,защото привържениците им са все баби и дядовци.. - БСП няма да излезне от опозиция ?А това е информация от уеб сайта на ПП ГЕРБ : Областното ръководство на ПП ГЕРБ-Плевен осъжда спекулативно поднесената информация от предизборния щаб на БСП гр. Гулянци във връзка с провеждането на частични избори за кмет на село Брест. Тиражираните твърдения в медиите за купуване на гласове от кандидата за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ, са несъстоятелни и целят не само личното му компрометиране, но и злепоставяне на партия ГЕРБ. Категорично заявяваме, че ръководството на ГЕРБ и кандидатът за кмет Цецо Луканов нямат връзка с изплащането на аванс на работниците към обувния цех в с. Брест, които не са получавали заплати повече от 3-4 месеца. Като ползващ се с авторитет и уважение сред съселяните си, г-н Луканов е провокиран да се намеси в спора със собствениците, в подкрепа на работниците и правото им да получат възнагражденията си. В страха си от загубата на кметския пост, като опитни в манипулациите и охулване на опонента, в деня на провеждане на изборите представителите на БСП изнасят в медиите неверни факти, с което в крайна сметка се опитват да влияят на изборния резултат. Буди недоумение информираността на бившия вътрешен министър Румен Петков по случая и бързината, с която изнася факти, които би трябвало да са достояние само на разследващите случая. Явно в битката за запазване на политическата власт, партия като БСП и нейните активисти са готови на всякакви действия, в т.ч. и използване на държавни структури, имащи по закон задължението да гарантират спокойствието на гражданите, а не нагнетяване на изборната обстановка. ПП ГЕРБ ще сьдейства на компетентните органи са разкриване на истината за случая и за точното информиране на обществеността.
95
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ : до 92 преди 15 години
ох.. толкова *** народ да има в БГ.. населението ли затъпява..ще говоря ли какво беше ако не бях от Раковски бе умник!Бях в Секирово в секция и знам повече от теб така че по добре спри с безсмислени коментари.Или Бесепето и на теб са дали някой лев да кажеш че ГЕРБ купуваха гласове.
94
0
 
0
 
! Отговори
HIhihiHIHih преди 15 години
Iskam i az edna 50-tarka puk shte obeshtavam da glasuvam za koito i da e.Puk kato doidat izborite shte vidq v koi kra4ol mi e i shte glasuvam spored nego.Taka ili ina4e nqma zna4enie koi shte ni krade :)
93
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
какво толкова е станало хората са си получили по 50 лева аванс и сега цяла българия трябва да разбере
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти ли си от Раковски я ми кажи тогава как се казва площада в града, а кафето от ляво на центъра , а можеш ли да ми избройш един квартал поне. Бил от Раковски цяла българия видяха по ТВ че ГЕРБ купува гласове , та нали тези месни избори е безпрецедантно купуване . айде ходи Цецо Цветанов да ти даде хонорара за коментара ти и си седи в София при ***
91
0
 
0
 
! Отговори
Истината за изборите преди 15 години
88 за съм от Раковски и знам как стоят нещата .. не говори без да знаеш какво е станало..подочул от някой комунист някоя друга лъжа и.. почва да плюе.БСП масово купуваха гласове.То не беше дърва на ***... То не беше по 50 лв на глас.Даже някаква *** каза че Петър Антонов-кандидата на БСП, й е дал 200 лв. цялото и семейство да гласува за него. и най интересното е че БСП раздава пари абсолютно необезпокоявано от полицията.. е това е България.. но хората вземат пари и пак си знаят тяхното ГЕРБ победи в Раковски,макар че кандидатите на всички партии - ЛИДЕР,ДПС,РОМА,АТАКА,Движение напред подкрепиха комуниста.Хората искат промяна!Нека да помогнем за реализацията й като гласуваме за ГЕРБ !