Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
1
 
! Отговори
iiiiiiiii преди 14 години
до 136 Ти пък от къде знаеш да не си му го купавал ти ,та коментираш?
155
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Светът не се върти само около материалното и безчувственото е.бане. Пичът е прав до голяма степен.
154
5
 
2
 
! Отговори
Helzo преди 14 години
само за чалгата съм съгласен от неговото изявление.И той не знае всъщност сатанизма какво представлява.
153
6
 
7
 
! Отговори
иги преди 14 години
не подържам гейовете и не харесвам чалгата, но не смятам , че трябва да се минава към крайни изказвания на вярващите хора като горепосоченият. всички ни създал господ заедно с гейове и чалгаджийте , така че не би трябвало да говорим лошо за която и да е група от хора, защото това е част от дискриминацията. ние живеем в материален свят, и на всеки му трябват пари. единствено което трябва да правим е да сме добри и всичко ще бъде на ред.
152
5
 
7
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 14 години
На тоя ли касабов му подари фес?Кой предаде Левски?Кардинали и педофили - ирландският случай!!И някой може ли да познае от каде са ми парите,и защо Дянков не ми прави ревизия на доходите?
151
5
 
9
 
! Отговори
отвратен от брадатит преди 14 години
Къде се видяло /мутра/поп да е с охрана и господ отгоре да му шепне на ушенце:Не давай изказвания на репортерите,че ти си божие изчадие:--абе с хюмора до-тук,но се питам :Какво щеше да му коства на тоз поп да даде едно изявление..чак пък толкоз ли е начетен или умен и нали господ го пази,защо му е охрана..абе това само в държавата на мутрите го има-гнус ме е и като го гледам пфууууууууу..
150
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав е дядо Николай.
149
2
 
22
 
! Отговори
Зелената барета преди 14 години
Браво бе, дядо Николай, ти откри Америка! Не само чалгата и гейовете са вредни за България. По- вредни са търпимостта, примиренчеството, нихилизмът и простотията, които се ширят повсеместно и в огромни количества на територията на република България.
148
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
след като тези с вратовете избутаха журналистите,дядо ви ники влезе в скъп автомобил с еднакви цифрички и отпраши.
147
3
 
4
 
! Отговори
Който не знае преди 14 години
Който не знае, трябва да вярва!
146
5
 
6
 
! Отговори
Който не знае преди 14 години
Т.н. "дядо Николай" иска да върне нацията в Средновековието и да въведе "светата" инквизиция!
145
6
 
7
 
! Отговори
Съни преди 14 години
Никога няма да видиш поповете да се надигнат срещу мутрите, защото те винаги са си другарували със силните на деня!
144
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
да бе на запад църквите предлагат обежища за бездимни,хранят ги обличат ги,пак нашите като старозагорския метрополит прави купони с *** и слуша чалга,това целия град го знае
143
7
 
8
 
! Отговори
браво преди 14 години
браво дядо попе, днеска в твоя чест лично ще пречукам първия ***, който срещна. Призовавам всички нормални хора да направят същото, така за 1-2 дена проблемът с гейчетата ще е решен. После ще преминем и към чалгата, но там ще е малко по-трудно, все пак селяните със сопите и фанатичните турци няма да са толкова лесни ;)
142
5
 
1
 
! Отговори
wesht po wsicki wypr преди 14 години
Mi ce toi samia Nikolai e pederast. Mladite popceta ot eparhiata go znaiat. W tipicno bg stil se opitwa da izmesti fokusa ot sebe si.
141
6
 
1
 
! Отговори
Празник преди 14 години
Да преди беше 9-ти Септември истинския празник!
140
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди няколко години имаше едно изследване коя марка, колко приходи генерира и от там колко е ценна! Оказа се, че марката Исус Христос генерира далече повече приходи от следващите ги Кока Кола, Пепси и т.н.Когато един християнски свещеник говори, че той е над материализма, ми иде да го фрасна яката по мутрата!!! Нека си спомним само преди няколко години свещенниците от двата синода как щяха да се избият за контрола на материалните блага!!!!
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ми то беднотията върви с члгата и простотията ръка за ръка, Клара.
138
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ти да не си *** :)))
137
4
 
4
 
! Отговори
анти преди 14 години
ГОСПОД ЩЕ ГО НАБИЕ В ГЪЗЪ НА ДЯДО НИКОЛАЙ !