Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков

Причината е "махленската" заплаха на вицето
Обновена: 10 ное 2011 14:30 | 10 ное 2011 11:36,
200
Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков
През март зърнопроизводителите от цялата страна блокираха по-големите градове от страната. Протестираха отново заради неспазени споразумения от страна на правителството. Снимка: Архив, Булфото

Зърнопроизводителите поискаха оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради "недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: „Да кротуват, че да не вадя сатъра!”.

Вчера финансовият министър заплаши фермерите, че ако стачкуват, ще им отнеме и парите, предвидени в бюджет 2012. В него средствата за бранша са намалени с 230 млн. лв. заради преразпределянето им по други сектори в земеделието, като зеленчукопроизводство и пчеларство.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите имат и още една причина за исканата оставка. Вчера имаше заседание на Комисията по земеделие и гори, която разглежда проектобюджета.

Още по темата

На обсъждането от асоциацията попитали Дянков дали се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор „Земеделие“, която подписа 20 дни преди изборите.

Категоричният, публичен отговор на министъра на финансите бил: „Да, отказвам се!”.

Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, на когото земеделците задават няколко въпроса.

"Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености? Или гражданското общество на земеделските производители да прецени само колко струват преговорите, подписите и политиката за смачкване на работещи сектори и тези, които се мъчат да заработят в земеделието, докато не им се каже: мълчете, че иначе по-лошо".

Зърнопроизводителите питат и останалите държавници, подписали споразуменията със сектора, отказват ли се от отговорните си подписи.

В момента се водят разговори между ръководния екип на Министерството на земеделието и храните и браншовите организации, подписали договорката за бюджетната рамка за земеделския сектор за 2012 г.

Преди нея председателят на асоциацията на зърнопроизводителите Стелиян Стоянов коментира, че иска да чуе мнението по субсидията за сектора и от другите браншови организации.

По думите му орязаният бюджет за 2012 г. ще намали приходите на зърнопроизводителите, а оттам – и на собствениците на земя.

„По-малко средства за производство и ще намали производството на земеделска продукция. И да има, и да няма протести, ще се намали производството и ще подтисне всички сектори“, коментира още Стоянов преди срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай Бойко, мачкай ***.... Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Шибай лошия мат'рял, той те обича, той го желае! Давай бензина 3лв, хляба - 2, тока -1 лв! Давай не ги бави!
178
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези "зърнопроизводителите" са особено нагло племе! Работят, около месец годишно и искат, от залъка на гладните и бедните, още пари! Като не им изнася мързелуването, да си сменят местоработата, бизнеса! Да, ама не! Те са на принципа малко бач и много кинт! Те "едрите" зърножпроизводители станаха милиярдери!
177
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само преди 10-тина дена имахте идеална възможност да наритате и Дянков и Борисов и Цветанов.Сега е късно-както казват "мандалото хлопна".Дадохте им всичката власт сега тихо .Да мълчат също и от БДЖ и от БАН и от МВР и от МО.Следващите избори са след 2 год -който е оцелял и който не е духнал да гласува пак за ГЕРБ-ще ви обещаят всичко каквото поискате
176
0
 
14
 
! Отговори
До Невдянков преди 12 години
Невдянков,нямаш право да говориш така,недоряслък нещастен!!!Ти си представител на властта,колкото и некадърна да е тя.Ако бяхме нормална европейска страна,тоя *** отдавна да не е във МС.Изчезвай обратно в щатите,хлапе малоумно!!!
175
3
 
13
 
! Отговори
123 преди 12 години
До 2 години в България ще има 3 милиона жители това ще е благодарение на ГЕРБ. Предсрочни избори само ще са спасението и смяна на целия политически елит
174
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков, Дянков... като те гледам каквъв си финансист се реадвам че не си лекар! Такъе загубеняк скоро не е имало!
173
1
 
25
 
! Отговори
% преди 12 години
Каквото и да е , един финансов министър,няма право да сипе заплахи като някоя мутра.
172
2
 
8
 
! Отговори
учуден преди 12 години
Що рИват тез селяни? На изборите подкрепиха управляващите, а сега недоволни. Позициите се отстояват постоянно, а не само когато те настъпят по мазола. Кой даде картбланш на управляващите да правят каквото си поискат? И да няма оправдания от рода на "ама аз не съм гласувал", защото това само помага на манипулаторите да постигнат по-висока победа и кураж да мачкат и без това съсипания народ.
171
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашите бедни и нефинансирани зърнопроизводители блокираха цялата страна през март със евтина второкачествена селскостопанска техника а ? А нидейти тъка бееее....поне елате с "Беларус" да окупирате....А гат се биехте кой да обработва повече и заграбвахте земите не ривахте а
170
9
 
1
 
! Отговори
До 169 преди 12 години
Много добре разбираш за какво става въпрос и недей удобно да изместваш темата! Истината е, че този монопол не трябва да съществува, камо ли да се субсидира! Пълна глупост!
169
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
165 ти си смешен бе.166 а ти що не си на село да работиш на дядо ти нивичката с магарето и да вземаш субсидии?Тиквата и хер Флик са хора които не си държат на думата.Че се отказват от подписани неща.С една дума те са ЛЪЖЦИ.
168
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези , които сега ще протестират, са обичайните спекуланти! Всяка година сценария е един и същ - много голяма реколта и изведнъж -няма зърно! "Налага се да вдигнем пак цената на хляба!"! Мошеници!
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
165 - Ми да! Селскостопанските производители са монополисти:)))) Все пак IT-то не са им конкуренция:)) Или пък рудодобива:)) Няма други:)))))
166
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Европа се субсидират производители с 500-700 декара, а у нас - с десетки хиляди декари! (В Европа нямат такова уедряване, а няма ида го позволят!)!
165
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не желая да се субсидират МОНОПОЛИСТИ! Дайте им пари, че да задушат и малкото останали дребни производители!
164
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо трябва да се субсидират милиардерите на България??? Те и без това ползват купища облаги и облекчения! Да се субсидира дребния производител!
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На обсъждането от асоциацията попитали Дянков дали се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор Земеделие, която подписа 20 дни преди изборите.Категоричният, публичен отговор на министъра на финансите бил: Да, отказвам се!.Ето толкова струват ГЕРБ! Преди изборите подписват, а след изборите се отричат:)))))
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един казус колко лева бихте дали на заем на политик ? А сте ги оставили да разпределят парите за годината ,че те в своите джобове си ги слагат.А на прукор които заграбва апетитни парцели колко бихте повярвали.Решението е някои с големите шамари дето да понапляска все що се смята за недостежим.
161
9
 
2
 
! Отговори
sos преди 12 години
НЕКА НАЗОВЕМ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА БАНДИТСКИЯ ПРЕХОД: ЛЮБЕН ГОЦЕВ генерал от престъпната "държавна сигурност" кръстник на БГ мафията ЦВЯТКО ЦВЕТКОВ генерал от престъпната "държавна сигурност"призна че МАРГИНИТЕ са наши момчета,ние (БСП) ги създадохме Г. ПЪРВАНОВ агент ГОЦЕ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ и защитник на РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ в България Ахмед Доган,Генералите от БСП,Андрей Луканов, Емил Кюлев( съветник на ГОЦЕ-гръмнат по-късно)
160
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи подписва Дянков и после Да, отказвам се!:))) Те това е ГЕРБ! И в майки и деца се кълнат тези *** дори:))))