Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков

Причината е "махленската" заплаха на вицето
Обновена: 10 ное 2011 14:30 | 10 ное 2011 11:36,
200
Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков
През март зърнопроизводителите от цялата страна блокираха по-големите градове от страната. Протестираха отново заради неспазени споразумения от страна на правителството. Снимка: Архив, Булфото

Зърнопроизводителите поискаха оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради "недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: „Да кротуват, че да не вадя сатъра!”.

Вчера финансовият министър заплаши фермерите, че ако стачкуват, ще им отнеме и парите, предвидени в бюджет 2012. В него средствата за бранша са намалени с 230 млн. лв. заради преразпределянето им по други сектори в земеделието, като зеленчукопроизводство и пчеларство.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите имат и още една причина за исканата оставка. Вчера имаше заседание на Комисията по земеделие и гори, която разглежда проектобюджета.

Още по темата

На обсъждането от асоциацията попитали Дянков дали се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор „Земеделие“, която подписа 20 дни преди изборите.

Категоричният, публичен отговор на министъра на финансите бил: „Да, отказвам се!”.

Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, на когото земеделците задават няколко въпроса.

"Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености? Или гражданското общество на земеделските производители да прецени само колко струват преговорите, подписите и политиката за смачкване на работещи сектори и тези, които се мъчат да заработят в земеделието, докато не им се каже: мълчете, че иначе по-лошо".

Зърнопроизводителите питат и останалите държавници, подписали споразуменията със сектора, отказват ли се от отговорните си подписи.

В момента се водят разговори между ръководния екип на Министерството на земеделието и храните и браншовите организации, подписали договорката за бюджетната рамка за земеделския сектор за 2012 г.

Преди нея председателят на асоциацията на зърнопроизводителите Стелиян Стоянов коментира, че иска да чуе мнението по субсидията за сектора и от другите браншови организации.

По думите му орязаният бюджет за 2012 г. ще намали приходите на зърнопроизводителите, а оттам – и на собствениците на земя.

„По-малко средства за производство и ще намали производството на земеделска продукция. И да има, и да няма протести, ще се намали производството и ще подтисне всички сектори“, коментира още Стоянов преди срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми той Дянков си е кухо парче! Що не го оставят насаме със земеделците и без заптиета, че да видим колко ще изкара:)))
158
2
 
18
 
! Отговори
до 138-ми кретен преди 12 години
за твое сведение до 89 имаше и магистрала Хемус и Тракия. през 1979 в Софето започна да се рови за строежа на метро и то в застроената и част, а не покритата с пластмаса извънградска теснолинейка.
157
1
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
MRANKATE NO VSE PAK DIANKOV DOKAZA CHE IMA AKAL ZA RAZLIKA OT MNOGOTO CHERVENI FEODALI TYK,60% OT ZARNOPROIZVODITELITE IMAT DOXODI NAD 500 000 LEVA.BG VSE PAK IMA I DRYGI SELSKOSTOPANSKI PROIZVODITELI.
156
0
 
3
 
! Отговори
до Добруджанка преди 12 години
Интересен казус споделяш , но и ти предполагам ако имаш 450 000 лева си купиш мезонет и/или ферари , а не ултра модерна комбайна с "висока производителност на декар" , то и за това ...
155
0
 
13
 
! Отговори
мм преди 12 години
*** във случая е ,че тези хора са договорили някакви пари,и изведнъж държавата във лицето на министъра се отмята,по добре изобщо да не бяха договаряли нищо,но това е нормално за пред изборни обещания,след изборите сега пак четем новини за повишаване на тока ,горивата,увеличаване на пенсионната възраст и т.н. Абе със 2 думи това не е държава която мисли за гражданите си ! Напусната история ,всичко тука се върши формално
154
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щото мвр ще го пази и ще бие които му оспори властта. Ама когато наистина на много хора им писне едва ли ще ги опазят .
153
0
 
6
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Като даваш "страхотни" съвети, кажи- къде има бачкане. При теб ли да дойдем умна главо, може би ти ще ни дадеш работа, а може и заплата а ???
152
3
 
5
 
! Отговори
Карл Маркс преди 12 години
Те и затова от предишното му работно място го уволниха с такова голямо удоволствие, че през която и фирма да мина я срина със земята!
151
5
 
15
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Отново питам защо парите за МВр са толкова много.За наука няма За земеделие нямаЗа образование нямаЗа здравеопазване няма Само за МВР има ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА ТОВА ПРАВИТЕСЛТВО САМО ТКА ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕНО
150
1
 
14
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Не само зърнопроизводителите искат оставката на Дянков...
149
4
 
14
 
! Отговори
И НЕ САМО ТЕ преди 12 години
И НЕ САМО ТЕ ИСКАТ ОСТАВКАТА МУ.ИМА ОЩЕ МНОООООГО ДРУГИ -НЕГОВАТА ОСТАВКА И НА ТЪПАТА ПОЖАРНИКАРСКА МУТРА.
148
1
 
4
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Основният проблем е, че на практика нямаме избор...ще ти дам жокер, да си виждал вол да се храни на едно с вълци???
147
3
 
8
 
! Отговори
kotarak преди 12 години
Да кротуват, че да не вадя сатъра!..."Феодални старчета" .... "ще вземаме прогнозата за времето от CNN"....и още много подобни, както и предизборно, че докъто е министър няма да вдигне заплатите на държавните служители..... Може да го мисли,ама да го казва публично ..... Министър!?!?!? ...
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
138 не ставаи смешен България 1989 е поне 100 пъти по богата от същата 2011.Явно не си бил роден тогава, панелните ? Че какво ти разбира главата от строителтство ?Панелното си е доста скъпо ,същите панелни ги има навсякаде по света имат и изолация в сандвича ,ама кухи кратъни ,че нали ви бяха безплатни , сега сламена колиба неможе да купите с тези пари ,ако изобщо сте давали -селянчета.
145
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Основният ни проблем е, че избираме хора, които използват държавните и правителствените длъжности, за да си правят *** шеги.
144
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам кой крив и кой прав, но американското кастратче може да държи такъв тон на жена си в къщи, а когато има недоволни да не им обяснява, че ще им спре парите, тъй като тези пари не са негови и не си ги вади от джоба.И този изпълзял от някоя прашлясала канцеларийка, "велик финансист" започна да забравя къде се намира!
143
2
 
13
 
! Отговори
До 138 преди 12 години
Ти си пълен ***.Вярно нямаше магистрали,но имаше пътища без дупки.Имаше заводи навсякъде и те даваха хляб на хората и в най отдалечените места.А сега говорим за "Северо-Западнала" България и населени места по който се достига по пътища като след бомбандировка.
142
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
138 много правилно
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде е по лесно да ореш фермата във феисбука ...и да вземаш заплата от бюджета..
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази държава никога няма да се оправидокато всеки иска да взима от държавата, а никой не дава