Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж

Няма как противопехотна мина да доведе до такава трагедия, смята той
175
Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж
Снимка: МВР

Собственикът на взривения цех в Горни Лом Валери Митков обяви пред Нова телевизия, че фаталният взрив, отнел живота на 15 души, е саботаж или външна намеса.

"Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, смята Митков, който загуби сина си в трагедията в завода.

Още по темата

"Ужасно е, ужасно е. Не мога да си представя, кой болен мозък може да направи такова нещо”, допълва той.

Митков обаче посочи, че не е задължително този акт да бъде иницииран от цеха, а на въпрос,  защо това се е случило точно в неговото предприятие, Митков не успя да даде отговор.

"Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, посочи той.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес служебният социален министър Йордан Христосков заяви по bTV, че основната отговорност за трагедията в село Горни Лом, при което загинаха 15 души миналата седмица, се носи от работодателя, защото ръководството се е отнасяло с престъпно пренебрежение към предписанията на Инспекцията по труда и служба КО

Според министъра причината за взрива идва от неспазване на технологичния процес. „Не може до всеки работник да има инспектор и заради това отговорността се носи от работодателя“, категоричен бе Христосков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
twa sheet4e, progovori za 4uzda namesa dva dni sled po-guemio sheet, ta sa da vidime bat Cacarov kvo sha si po4ne
38
11
 
12
 
! Отговори
RadioPrestilka преди 9 години
Кой го каза първи в изборната нощ? Ами Бойко Борисов, причината била, да намалят гласоподавателите! Сега собственика казва или пее в същият тон! Коя партия спечели най-много гласове в Горни лом? ГЕРБ естествено! Сега всеки остава да се запита, на кого киха пари собственика на фабриката? Защо журналистите не задават неудобните въпроси, на удобните журналисти?
37
2
 
6
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
продължения:...че е *** и другите са прости, ама явно това се отнася според него за Другите, а не е тОЙ самият! Всъшност оправдания се ляха от Боко, както и собственикън на фабриката се оправдава! Саботажниикът всъщтност дребната хитрост на тарикатите, т.с самите те!
36
6
 
16
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж-----------------------------------------------------------------------Боко след аварията сам си взе решение да спре кампанията тъй като смяташе да извлече дивиденти от трагедия! След изборите тъй като сметките му излязоха криви, /недалновидни / грешни обвини за загубата си някой друг, т.с едва ли не извънземните за собственото си решение! / Хем казва, че е *** и другите са прости, ама явно това се отнася според него за Другите, а не тОЙ с
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ го осъди тоз!
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така че другарю комунист Българин,нещо много са ти слаби опорните точки и издишат.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До "Българин"segabg"Затворено обществоТъмната страна на зрелия социализъмРежимът на Живков разписал през 1986 г. 468 вида истини, неподходящи за публикуване - от съобщенията за самоубийства в армията и размера на външния дълг до движението на полюсите"
32
12
 
9
 
! Отговори
1925 преди 9 години
Тогава комунистите взривяват храма Света София. В наше време на това се казва терорестичен ацт. Та един цех ли нема взривят?
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До "Българин"Сведенията за крупни произшествия, обобщени данни за аварии, катастрофи и нанесените от тях щети по времето на зрелия социализъм са забранени до даване на разрешение от съответното ръководство. Една от най-лошите тайни от българския народ се случва месеци преди списъка от 1 август 1986 г. Това е аварията в "Чернобил" на 26 април 1986 г.
30
2
 
16
 
! Отговори
абе верно ли? преди 9 години
И кой му *** у гащите на тоя назначен червен капиталист да тормози народа?Сигурно Осама Бил Гладен или некой друг арабски терористин без брада ама у парламенто от шайката на БСП-ДС
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринПомня за една авария в любимия ти СеСеСеРе.Чернобил - АЕЦ имени В.И.Ленина (сифилистика).Ужасна авария страшна трагедия...всъщност тя помогна много на уродливия комунизъм да се срути и да замине в небитието.
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шефе, викаш саботаж било? А не е ли саботаж ти сред палмите, а ония роби гърбят за по 300-400 лева? И да е имало реален саботаж, ако им беше плащал достойни заплати, не казвам високи, то то тук нямаше да се стигне! И не се позовавай на свой близки. Такива като тебе освен парите, други близки нямат, и ич не им пука че ще зяношат некой и друг живот. *** сте, това е истината. Живеете като вечни, а реално ти остават не повече от десетина лазарника още. Ексик ти за всичкото.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Упс, грешна статия
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямо количество взривоопасен материал. Идва синчето на шефа. Шофьорът му спира съвсем близо, да не се изцапат обувките на босчето. То слиза от колата и отива да дава зор и да навиква робите, та да работят по-бързо. Шофьорът излиза от колата, оглежда се натам-насам. Бърка небрежно в джоба и си вади една цигарка...
25
1
 
2
 
! Отговори
До Станка преди 9 години
Ко праиш ?
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиците са отражение на народа.
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сигурно са джихадисти
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 27Остави ги, беБат Бойко ще ги оправи.. То *** *** харесват
21
6
 
23
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Някой да си спомня такива аварии да са ставали преди 1989 г.? Не ви ли е ясно ,че през последните 25 години на т.н. демокрация ***.ме България ? Още много подобни "чудеса " ни очакват . За съжаление.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя продължава да лъже и да бяга от отговорност с всевъзможни конспиративни версии.