Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж

Няма как противопехотна мина да доведе до такава трагедия, смята той
175
Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж
Снимка: МВР

Собственикът на взривения цех в Горни Лом Валери Митков обяви пред Нова телевизия, че фаталният взрив, отнел живота на 15 души, е саботаж или външна намеса.

"Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, смята Митков, който загуби сина си в трагедията в завода.

Още по темата

"Ужасно е, ужасно е. Не мога да си представя, кой болен мозък може да направи такова нещо”, допълва той.

Митков обаче посочи, че не е задължително този акт да бъде иницииран от цеха, а на въпрос,  защо това се е случило точно в неговото предприятие, Митков не успя да даде отговор.

"Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, посочи той.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес служебният социален министър Йордан Христосков заяви по bTV, че основната отговорност за трагедията в село Горни Лом, при което загинаха 15 души миналата седмица, се носи от работодателя, защото ръководството се е отнасяло с престъпно пренебрежение към предписанията на Инспекцията по труда и служба КО

Според министъра причината за взрива идва от неспазване на технологичния процес. „Не може до всеки работник да има инспектор и заради това отговорността се носи от работодателя“, категоричен бе Христосков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
14
 
! Отговори
до мхм преди 9 години
Льольо, при комунизма и да ставаха, ти не ги чуваше бе...
18
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер ми е забавно като всички плюят комунизма, а сега нали е много розово положението.... Не помня такива работи да са се случвали тогава.. Просто ние сме едни овце, за жалост, и трябва да си спазваме правилата, не сме дорасли за тая свобода...мхм
17
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И загиналите работници са синове на някого. И са работели като роби, за да има пари този "бизнесмен" и синът му да се разхождат до екзотични острови. Имаше снимки в нета на двамата по плажовете.
16
1
 
34
 
! Отговори
Абсолютно може 2 преди 9 години
Аз съм сигурен, че ако в тази фабрика бяха инвестирани МНОГО пари в safety, в сериозна квалификация на работниците, в модерно и автоматизирано оборудване, в сериозни заплати ако щете, срещу които да се изисква сериозна дисциплина и т.н., шансовете да се случи нещо такова щяха да са в много пъти по-малки.Но защо да се харчат пари за такива неща, след като робите могат да бачкат и така...
15
1
 
23
 
! Отговори
Христиенин преди 9 години
Не ли библейско децата да плащат за греховете на родителите си?Чудесно е, че изерга фабрикант оцеля, трагедията е за загиналите работници, а той изверга сега да продължава да ***... за себе си и за изтърсака си.... 25 години кражби от народа = никаква милост и състрадание за утайките!!!
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ми се иска този *** да страда много. Ама много!
13
1
 
20
 
! Отговори
Абсолютно може преди 9 години
Може, може... абсолютно може и трябва до всеки работник да има и инспектор, щом са заложени на карта животите на 15 човека. Проблемът е, че safety-то е много скъпо "удоволствие" и почти никой в България не еб?ва да го прилага както трябва. И после гърмят заводи...
12
1
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Виж не е само до работата, а трябва и акъл! Ако постовиш камъни и кървета по накронена равнина те сами ще се дотъркалят да дъното!!!! Тек хората/жертвите са поставени в условията на камъните и дърветата!
11
4
 
16
 
! Отговори
2 преди 9 години
Еми не съм гласувала за тези, които изброи, ама и за онзи пожарникар не съм.. И за турците не съм. *има още 40 партии^^
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България маса хора са адски мързеливи и си заслужават мизерната заплата, ама тия са работили като луди ***... Несправедлив живот
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взел е за мините един милиард лева!!!!!
8
1
 
41
 
! Отговори
www преди 9 години
НЕ Е САБОТАЖ А АЛЧНОСТ...ЗА ПАРИ.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е разграден двор! Да си припомним и инцидента в Сарафово по време на ГЕРБ / "големите" " политици" и печеливши!пп. огромна липса на държамвност от 25-т год. насам, а пък толкова кандидати за в парламента!!!! Ако действително имаме подготвени кадри за политице в БГ ще е раят на земята, но истинота е че който нестава за нищо друга ставаше политик през тези години / изкл. ПФ/!
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типичен комунист-масон-уреденкрадливец сега артистът го играе съсипан,а се радваше като робите му бачкаха за 130 евро. Заплати за лакомията си, с живота на сина си. Никаква милост и съчувствие към такива незачитащи правила и закони уредени нещастници.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, 1000 000 000 лева ... е нема как да не те издумкат. Все пак конкуренция... нищо лично just business. . Go to hell ***.
4
1
 
31
 
! Отговори
барутов преди 9 години
Горни Лом е световно известно населено място и огромен промишлен обект. Талибаните от 10 години планират саботаж и чак на втория опит успяват.
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото това е защитна версия, вероятно измислена от някой адвокат, за да скрие огромната му вина за трагедията. Достатъчно данни бяха изнесени за нарушения и погазени закони и вината е преди всичко негова, заедно с корумпирани институции, които са си затваряли очите.
2
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този "чешит" синът му е загинал там. Сега го гледах по телевизията, човекът е повече от съсипан. Айде спрете да си изливате *** тук...полза изглежда НЯМА! Защо не проявите човечност?!
1
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото жалко нещо е, че въпросният чешит не е бил там по време на взрива...