По пътищата родни: Опашки по бензиностанции, колони към Кулата

Повечето българи поемат на път за четирите почивни дни
Обновена: 3 сеп 2016 07:47 | 3 сеп 2016 07:30,
48

Трафикът по АМ "Струма" Снимка: Читател на Dnes.bg


От днес започва първия за месец септември блок от 4 почивни дни и стотици хора предпочетоха да се възползват от все още приятното време и да потеглят на път.

Още по темата

 

Читател на Dnes.bg сподели, че засиленият трафик в столицата се усещаше още по тъмно. Дори по бензиностанциите всички колонки са били напълно заети още в 4:30 часа сутринта.

Трафикът пък е очаквано доста засилен и АМ "Струма" е доста натоварена. Движението в посока "Кулата" е като в натоварен делничен ден, въпреки ранните часове на почивните дни. Колите се движат в колона, но поне пък тежкотоварните автомобили са спрени.

В станалото пословично с черната си хроника Кресненско дефиле пък въпреки ранния час и засиления трафик агресивни водачи не са липсвали. Въпреки предупрежденията много шофьори са изпреварвали в завои, засичали са други участници в движението и т.н.

С приближаването на границата с Гърция пък ситуацията става все по-тежка. Опашките по бензиностанциите преди Сандански са буквално километрични, колоните са започвали още в най-дясна лента на магистралата.

Колоната за ГКПП "Кулата" още в 6 часа е била дълга 5-6 километра. Въпреки че от българска страна е предприет олекотен режим на преминаване, гръцките пунктове проверяват автомобилите и това забавя чакащите. В 7 сутринта шест пункта са обслужвали автомобилите. Преминаването на границата става за малко над час.

Едва вчера технически срив в системите на МВР, които обслужват ГКПП-тата и КАТ предвизвика опашки по границите. Вчера по КПП-тата граждани на ЕС бяха пропускани по облекчен режим, но въпреки това преминаването беше забавено.

Малко по-късно МВР съобщи, че проблемът е остранен и е възстановена работата на граничния контрол на ГКПП-тата и на пунктове в сградите на КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: трафикпочивни дни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега Ангелкова да се изтъпанчи пред медиите и да обясни колко процента е ръста на руските туристи, колко успешен е бил туристическия сезон и как българското черноморие отново е сила на пазара!
31
0
 
5
 
! Отговори
Великов Варна преди 7 години
Еми всички *** не се научиха че по всички празници е така и всеки път ни занимават със едно и също,дали шест милиона искат да слушат жалбите и ревовете ох задръстване ................
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми хората отиват на нормално море с добра храна и приятно обслужване. А държавата на Мутрите по всякакъв начин им пречи, като прави изкуствени опашки по ГКПП-тата.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако трябва да съм честен в Гърция е много по-добре от БГ. Почти за същите пари.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сливането на почивните дни не е полезно за икономиката . Халидики / не казвам Гърция понеже българите не стигат по далеч от Халкидики / е дестинация за масовия българин скътал малко парички и горд че излиза в чужбина за няколкото дни отпуснати великодушно от падишаха .Толкова може да си позволи .
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само на Гърция си ходя. И си ми е екстра...
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До крайНе знам за кой "анонимник" става въпрос г-н Край, но по-жалки от нацианолните предатели защитаващи чужди интереси няма!
25
4
 
2
 
! Отговори
край преди 7 години
До анонимника -ти си жалък човек.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ххх.....Дай извадка колко процента от българите могат да си позволят почивка в чужбина,!.....Ти и приятелите около тебе, ако не сте излизали в чужбина, не означава, че всички българи не могат да ходят в чужбина. И това "дай" ме навежда на мисълта, че си бил някакъв фактор преди 89-а година. Я ченге, я партиен секретар. Ще ти "дам", щом не можеш сам да намериш. Само през юни 2016-а с цел екскурзия и почивка в чужбина са били 183.9 хил. българи, с 30 хил. повече от миналата.
23
10
 
9
 
! Отговори
край преди 7 години
Да това са последните българчета за които Гърция е още екзотика. Аиде стига толко видехте палми, маслини, портокали и маляки ядохте хтоподя и пихте рицина. Спрете да сливате празници и даже въобще ги махнете защото българите не ги ПРАЗНУВАТ а ги почиват в това няма грам патриотизъм.
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриоти българи ще празнуват Съединението на България в Гърция...
21
7
 
3
 
! Отговори
ххх преди 7 години
Дай извадка колко процента от българите могат да си позволят почивка в чужбина,не ме занимавай с Русия !
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живеем в свободна и демократична страна, всеки има право на избор, на море или в планината, в Гърция или Турция. Друг е въпроса, че това е национален празник и той е само на 6ти Септември.
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко бъркате. Точно баровците никога не се бутаме у масовката. Аз мога си почивам когато реша. Тези опашки са от хора средна класа, защото използват празниците. Така че русофилските особи да бар.т мечо и да гледат морето през крив макарон, както ние го гледахме преди 89-та....
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ххх.................Нищо не бъркам ,*** !..............И бъркаш и лъжеш! В Русия през последните две години едва 5% са пътували зад граница, а 78% нямат задграничен паспорт. Новия руски посланик трябва да си смени троловете, че сегашните се занимавате единствено с долнопробна пропаганда, насочена към ниско интелигентнита аудитория.
17
3
 
9
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
До Анонимен..........Пазарна икономика регулира търсенето и щом има търсене цената скача..........Не ми говори общи приказки за пазарната икономика. Цената на тол таксата не може да скача до безкрайност. И не може да лъжете безогледно, че цената е 50 евро още от границата като на Солун се плаща 2,40. За справка от Ниш до Белград се плаща 6 евро.
16
3
 
3
 
! Отговори
ххх преди 7 години
Нищо не бъркам ,*** !
15
6
 
10
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
До Анонимен.............Гърците сложиха данък магистрала 50 евро след границата и правят добър оборот..............Русофилите не можете да не лъжете. На Солун се плаща 2,40 евро. Изглежда не си пътувал никога с кола. Плащаш тол такси навсякъде. Някъде има и винетки-например Словения.Който е тръгнал да пътува, това няма да го спре.
14
2
 
6
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
Почивката на депутатите е само 1м и трябва да се мисли как да се увеличи ,също и заплатката че 3 хилки са малко.За простолюдието само минимална заплата трябва да взема-420 лв,все пак е криза.
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До xxx..................Кви почивки,почиват само тези на държавна хранилка,демек 10% от...........Нещо бъркаш България с вонящата *** Русия!