Опасни блокове в "Столипиново", в канализацията зеле и дори... кокошки!

10 блока се проверяват дали може да се живее в тях
Обновена: 10 яну 2020 09:30 | 10 яну 2020 09:19, Александър Попов
102
 Опасни блокове в "Столипиново", в канализацията зеле и дори... кокошки!
Снимка: БГНЕС
Експерти проверяват и ще решат дали са годни за обитаване 10 блока в пловдивския квартал "Столипиново". Проблемите с тях са от години. Те са наводнени, а проверяващите са се натъкнали на изхвърлени възглавници, глави зеле, дори кокошки, изхвърлени в тръбите, съобщи bTV.
 
Канализацията в тези блокове е за спешен ремонт, а питейна вода тече по улиците на квартала.
Още по темата
Проблемът е, че са пълни избените помещения.
 
"Водомерните възли на блоковете са под вода и не можем да ги отчетем, затова не можем да кажем точно колко вода се губи. Вътрешните водомерни възли работят, но това не е гаранция. Като цяло загубите в града се около 60%, тук са малко повече", каза главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов.
 
"Трябва избените помещения да се отводнят, за да се осигури достъп до основите и да се направи становище. От ВиК оператора поемат ангажимент през 2020 г. да се сменят каналните отклонения до блока, защото те са запушени", каза от своя страна областният управител на Пловдив Дани Каназирева.
 
90% от сградите в „Столипиново“ са собственост на Община Пловдив. Каназирева допълни, че предстои да се премахнат незаконните постройки в района, за да може ВиК дружеството да извърши подмяната на тръбите.
 
Според Гълъбов е изключително опасно да се живее в тези сгради, както от здравословна гледна точка, така и от конструктивна. Според него проблемите са възникнали заради лошо стопанисване на жилищата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
24
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До трънНе е до силата на държавата.Тези не са интегрирани в истинския смисъл никъде.Не става.Тяхното социално развитие е замръзнало някъде в каменната епоха.Защо е така може да каже само науката но тя е под чатала на политиците и ще си мълчи.На запад стават малко по цивилизовани но това е заради купищата пари изсипани върху тях.Западняците си плащат здраво за тази "интеграция".Нямам си на идея защо е тази толерантност и какви резултати очакват
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" през 2020 г. да се сменят каналните отклонения до блока"Първо трябва да се сменят (премахнат) обитателите на блоковете, а после да се прави всичко друго!
46
2
 
17
 
! Отговори
трън преди 4 години
При слаба държава, няма как да има интеграция. А на нашите политици(а те всички са ДС котило) им е много "удобно" така.
45
0
 
25
 
! Отговори
българин преди 4 години
Жална им майка на горките ВИК-работници , дето ще чистят на тия гнусотиите и клоаката !!
44
0
 
35
 
! Отговори
мак преди 4 години
Самите обитатели правят от тези блокове ко.чини, това им е "колорита". Статията май намеква, че понеже са в опасност, трябва да им се дадат нови жилища.
43
0
 
21
 
! Отговори
когато преди 4 години
когато нещо не си го платил построил , изгладувал ...търпял лишения А получаваш на готово е така , когато чакаш и смяташ че някой е длъженникой в този живот не е длъжен на никой нищоИли се получава ..знаете както в онзи лаф " чужда жена кокали няма "...
42
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опасни са не блоковете, а обитателите.
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ямбол, имаше един такъв блок 20, но благодарение на кмета, го събори.
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ ЩЕ ПЛАЩА?
39
0
 
36
 
! Отговори
аман... преди 4 години
когато разните правозащници от запада реват за правата на ...шведите да направим така , във всяка европейска столица им дават по 1-2 блока , ние им осигуряваме столипиновци да живеят там и те на място да гледат какво се случваТогава ще имам примера пред очите си и ще млъкнат
38
0
 
29
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 41Няма мисловен процес.Тези са на ниво родовообщинен строй.
37
0
 
32
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Не ремонти резервати трябват
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми е много интересно какъв е бил мисловният процес, когато в тоалетната се е изхвърляла зелка или кокошка!? Да не би да са се засрамили, че снимат какво се изхвърля през прозорците и са решили, че така ще е по-прикрито?
35
0
 
28
 
! Отговори
.......ето преди 4 години
понеже някои все чакат да им се даде и искат права, права...права..имам предложение за социален експеримент строи се блок / два даже / най модерен по последна дума- 5 звезди да е даже и в единият се слагат да живеят ТЕ , в другият нормални..и се следи състояние , развитие.... на индивидана БАС на каца с вино и 100 кила суджук , че...., че.... ясно ви е , нали?? че този с ТЕ....ще го бастисат и оглоздят...
34
0
 
34
 
! Отговори
-) преди 4 години
Щом като са недобросъвестни наематели и рушат имуществото, то тогава се прогонват и дори се съдят. Така е с нормалните хора. Не знам как е с приютите за душевно болни, май им бият някакви успокоителни.
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В това пловдивско котило нещата са ясни, но до 20-30г. и в цяла БГ ще има наистина огромни проблеми. Животът на голямата част от панелките отдавна е изтекъл (ресурс 40г.), колкото и да го удължават не може да надхвърли 80г. А първите панелки вече са на около 60г.
32
2
 
13
 
! Отговори
РАН - ЪТ преди 4 години
Може и още !И още може !Може ...още ...
31
0
 
32
 
! Отговори
жоро преди 4 години
Да наемат няколко автобуса и да развеждат туристи. То е като някакъв резерват там. Само трябва да са с бронирани стъкла. Все едно си на сафари. Е, не можеш да ги отстрелваш тия същества - те са специален застрашен вид. Колко трябва да си ***, че да си превърнеш собственото жилище в бунище и някой после друг да ти е виновен. Кой ми srа в гащите един вид се получава.
30
0
 
30
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Милиони хора нямат достъп до питайна вода, тия изливат 60-70%.
29
0
 
14
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Като цяло загубите в града се около 60%, тук са малко повече"Смяяятай. Милиони хо