Минасян: Пет човека и половина блокират държавата

За потребителя е добре да има повече предлагане
18 сеп 2023 12:22, Росен Стойчев
75
Минасян: Пет човека и половина блокират държавата
Снимка: БГНЕС

Пет човека и половина са склонни да блокират цялата държава, защото нещо не им изнася. А какво е то - че има чужд производител, който предлага своята стока на пазара. За потребителя това е добре - той иска да види всякакъв вид стоки и да е този, който ще си избере. Това заяви икономистът от БАН Гарабед Минасян за Нова Нюз.

"Има едно основно благо за производителите - да имат осигурен пазар. Ако няма външни въздействия върху пазара, можеш да си правиш каквото си искаш. Протестът е колкото обясним, толкова и странен. Имаше уверение, че цените не се увеличават, когато останат сами на пазара, но от друга страна водещото в инфлацията са цените на храните и ресторантите. Как има уверение, че цените не се увеличават, а именно тези на хранителните стоки дърпат инфлацията нагоре?", попита той.

Още по темата

От своя страна икономистът Михаил Кръстев смята, че протекционистките политики ще навредят на икономиката и на потребителите. "Проблемът идва от това, че някой е решил да налага забрана, с която да създаде очаквания в производителите, че реколтата им ще бъде продадена на цена, която те определят. А всъщност цената се определя на конкурентен пазарен принцип", добави експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: производителидържави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
25
 
! Отговори
Потребител преди 11 месеца
Как точно като потребител избирам от какво зърно да се прави хляба, който купувам в магазина? Не си спомням да съм виждал етикети за произход на пшеницата...
43
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кефя се как шарлатаните продължават да дразнят земеделците.Ще играе мотиката.
42
2
 
15
 
! Отговори
Ами преди 11 месеца
Доста по-малко на брой я управляват!И то не в неин интерес!
41
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пет човека и половина блокираха България.Ми.не.тосян да се гр.ъмне
40
11
 
6
 
! Отговори
ABC преди 11 месеца
Тези протести ще са ден до пладне. На никой не му пука за протестиращите.
39
2
 
12
 
! Отговори
Киркор преди 11 месеца
Гарабеде, ти мълчи! Гледай си академията, докато я има. Че Симеон Дянков се навърта наоколо...
38
2
 
12
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 11 месеца
Те и *** бяха три гамена и половина, но тогава "целокупния български народ" уж беше зад тях, защото така ви изнасяше, нали? Сега всеки протест е "политически" и насочен срещу законно избрано правителство? А тогава какъв беше?
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-краткия виц: арменец земеделец... Трай, бе! Трай, че си смешен!
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Морозов . Само в главата ти хляба е 5 лв и погледни картата да видиш къде е Словения.
35
17
 
5
 
! Отговори
александр морозов преди 11 месеца
До Елементарно. На елементарен въпрос - елементарен отговор. Еми ИМА украинска продукция в западна Европа. Само, че не го дават това по "Первый канал". Украинското зърно се изнася през Словения. А до там не лети. А те понеже не са толкова "умни", като Бай *** вземат пари от транзита и си намаляват себестойността на готовите продукти. После се чудете що, хляба е 5 лв., а олиото 8 и защо зърналите карат коли за по 1 мил. евро.
34
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
дерегистрация на мпстата и ще им мине бързо
33
25
 
8
 
! Отговори
александр морозов преди 11 месеца
Много специалисти по ядрена физика и химия в този форум. Както и експерти икономисти. Като Ви чете човек коментарите си мисли, че ако Вие управлявате държавата щеше да е икономически и социално чудо. Да ама НЕ Е. Вие спИциалисти избирате хората, които Ви управляват (,които и да са те). Не Ви е проблем украинското зърно, а лъжите, които приемате на доверие от Руски пропагандони, обложващи интересите на Нацистка русия и целящи дестабилизацията на България.
32
4
 
36
 
! Отговори
аха преди 11 месеца
Сега се изказват всякакви Манисяни и Гарабеди. От посолството натискат копчето и съответната говореща глава на хранилка започва да припява за лошите и алчни зърнари. Интересно, защо за 15 години никоя от тези глави не каза гък, зърнарите си бяха същите. Чак сега, когато на практика препятстват тровенето на българите, станаха лоши, алчни и свръхбогати. А?
31
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хубаво го е казал арменеца. Право куме в очи.
30
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гарабед има ли конкуренция - от частен БАН ? :)))
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя Мине не е пипал мотика, само зобе от разни фондациики, които му казват какво да твърди. Да вземете да се скриете и да се махате . Национални предатели . Да си яде украйнските гривни .......
28
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гарабедата е стара арменска хиена,да си ходи по родните места,да дава акъл.
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До препърс - "Въпроса ми е защо няма украинска земеделска продукция в Западна Европа,и защо остава на изток а нашата отива на запад." Ами лично премиерът Денков го каза преди дни - Защото не покриват високите изисквания за внос в ЕС .
26
2
 
27
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
А колко човека бяха блокирали ОРЛОВ МОСТ И София преди 3 год и кои стояха зад тези блокажи И защо на всяка цена да се приема стока от Украйна
25
2
 
28
 
! Отговори
Елементарно преди 11 месеца
"Въпроса ми е защо няма украинска земеделска продукция в Западна Европа,и защо остава на изток а нашата отива на запад." ...................Щото сме овци, а казаха, че отровноно жито не е проблем да се дава за фурж на животни.