Багери в Лозенец: Събарят бунгала в бившия къмпинг "Юг"

Акцията предизвика недоволство сред летовниците
Обновена: 28 май 2024 15:50 | 28 май 2024 15:38, Анисия Иванова
59

В началото на летния сезон започна премахването на незаконни бунгала по морето. Днес багери влязоха в Лозенец. Акциите ще продължат през цялото лято, в активния сезон премахването ще става без тежка техника.

Багерите влязоха в къмпинга рано сутринта и започнаха да събарят незаконните обекти.

"Много ми е любопитно как нещо, което е изградено от 1974 година, изведнъж става незаконно и как само тук, а не е валидно за други обекти, които са в този регион. Точно преди началото на сезона трябва да се тръгне да се руши, защо не се направи септември месец?", коментира Емил Минев, който е собственик на бунгало.

"Как да не се притеснявам?! С болен мъж, тук му е много добре на морето, идваме да се лекуваме един месец. Може ли в 21 век това да се случва - това не е Украйна, не е Израел, това е България!", настоя собственикът на бунгало Румяна Митева.

Предвидено е премахването на 14 бунгала, както и магазин и ресторант.  

"Общо са 154. Защо са незаконни? Защото част от тях са построени в чужди имоти - общинска собственост, земеделски земи, горски фонд. Тук има по-голям проблем с приемането на 500-метровата зона около "Корал". Те не могат да бъдат изградени вече, защото тук има пълна забрана за строителство", заяви кметът на Община Царево Марин Киров.

Според управителя на къмпинга проблемът е, че липсва наредба за къмпингуване.

"Тази част, където се намираме в момента, е бившият къмпинг "Юг". Реално бунгалата и постройките, които са обект на събаряне, са построени много преди аз да се родя даже! Няма да има нито един човек с провалена почивка, с провалено лято, има къде да ги настаним на друго място. Предвидили сме, че някои обекти ще бъдат премахнати и не сме приемали резервации в тях", каза Явор Атанасов.

Незаконни бунгала бяха премахнати още миналото лято както на "Якото място", така и на къмпинг "Арапя". Събарянето ще стане поетапно, като след 1 юни то ще се извършва на ръка. Тогава влиза в сила забраната за строителство по морето с тежка техника.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от Снимка на деня
Времето утре: Слънце, дъжд, на места градушки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 седмици
морското конче е на някоя Мутра или олигарх ! и си плаща някъде ...за това не го пипат ! близко е до акъла ....
45
0
 
1
 
! Отговори
Къмпингар преди 4 седмици
А хотел Морско Конче кога? Много е законен, нали?
44
0
 
0
 
! Отговори
Законите преди 4 седмици
Са за узаконяване на бетонирането на морето, 20 етажните бетонови грозилища и перките, а бунгалата , палатките и караваните са незаконни.
43
0
 
2
 
! Отговори
GEC преди 4 седмици
Kато ги разчистят, ще го узаконят и някой ще построи нов хотел.
42
0
 
1
 
! Отговори
Пешо Имигранта преди 4 седмици
Горките хитри хора , авантата ..... свърши.....
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къде бяха цяла година, че сега са се сетили.
40
1
 
3
 
! Отговори
Тони преди 4 седмици
Била съм два пъти там. Готино е. Но щом е незаконно, аз съм "за".
39
4
 
5
 
! Отговори
Гого преди 4 седмици
Добра новина. Поредното незаконно строителство останало от комунизма. Сега проекта е за изграждането на 6 нови жилищни блока по евро изисквания и един хипермаркет както и платен паркинг.
38
4
 
11
 
! Отговори
Заключение преди 4 седмици
. . . премахването на незаконни бунгала по морето. . . . Стройте незаконни пристанища те остават! Всички знаете какво имам в предвид! Да живее ДПС!
37
0
 
10
 
! Отговори
България преди 4 седмици
Или има Закон , валиден за всички, или няма Закон. Кой разбрал - разбрал.
36
6
 
6
 
! Отговори
Е няма преди 4 седмици
Да емигрират хората и млади и стари като кръволоците червени в България искат да няма конкуренция а да е монопол в всичко защото се знаят какви са некадърни и в конкуренция ще загинат прави.Затова и с мафия и с държава ти се пречи да правиш бизнес ако не си човек на човека репресии от служби заплахи от мутри и всякакви *** на властта.Е нява да я бъде тази содомитска държава!Така е справедливо.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
да бяха махали бетон и хотели построени почти във водата.... щяха някаква работа да свършат, но това да громиш къмпинг, при положение, че не останаха такива...кой е давал разрешения, кой е контролирал, разбираме че от много години е такова положението, кой не си е свършил работата, та се налага сега да трошат?...
34
3
 
8
 
! Отговори
България е преди 4 седмици
Старчески дом за комунисти чИнгета и мутри
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Що се мъчите с това багерче бе??? Путин ще го оправи плажа по цялото черноморие с топол м и САТАНА помен няма да има и от бетонните хотели само изчакайте НАТО да се включи в Украйна и няма да ви трябват вече бунгалата....
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз също подрепям това да се спазва закона , но нека да е навсякъде
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дано със същия ентусиазъм да влязат и в махалите .Там незаконни бараки колкото искаш
30
2
 
9
 
! Отговори
История преди 4 седмици
Законни ли са.....НЕ...излишно е да се коментира повече....
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не разбирам... ако си собственик, значи си предприел мерки за озаконяване и с всички документи, данъци и молби... ако не си, значи имаш една барака на чужд имот... Септември-Октомври ги предупредиха сами да си ги махнат до новия сезон - не са, маха ги общината. Това с махането в Гърция, Италия, Франция и т.н. дето им се кефите, го играха преди 20+ години, даже после и сметките за махането пратиха на собствениците.ВАЖНОТО! Обаче е, какво ще се случи после с тия общински земи, да не идат в КОЙ?
28
8
 
10
 
! Отговори
България преди 4 седмици
На който не му понася българския Закон да си ходи в афганистан или пакистан или откъдето е изпълзял.
27
1
 
8
 
! Отговори
Коцето! преди 4 седмици
на всичкото отгори е Фейс групите са пълни с обяви,че се дават под наем.Всичко под ножа/под кофата на багера/.Искаш да печелиш-отваряш фирма,декларираш доход,плащаш данък-аман от тарикати.*** в Гърция, и пробвай тоя номер-на кучето у дирника ще те наврат!!!