Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годишна възраст

Снежана Стойчева и Полина Стойкова за конкурса Real Estate Business Awards
29 май 2024 14:31, Анисия Иванова
140

Близо 100 компании и брокери се бориха за призове в националния конкурс Real Estate Business Awards, който е продължение на проекта "Годишните награди на Imoti.net". Най-заслужилите бяха отличени.

"Различното е новото име. Разширихме фокуса на категориите, на хората, които кандидатстват, победителите. Раздадохме 17 награди. Част от тях оценени от жури. Една част от наградите са определени от потребителите. Имахме "Брокер на сектора" и няколко специални награди", каза мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в "България сутрин".

Специалните награди на Imoti.net са винаги за компании и експерти, които нямат смелостта да кандидатстват в конкурса, уточни тя.

"Ние добре познаваме бранша и ги забелязваме. Отличаваме ги. Церемонията беше страхотна, както всяка година", отбеляза Стойчева.

Собственикът на Агенция за недвижими имоти Полина Стойкова спечели приза за "Агенция на годината".

"Това е най-хубавата награда, последно се връчва. Знак е, че вършим работата си качествено. Отговорност е как ще се развиваме в бъдеще. Тя идва за 2023 г., която беше юбилейна за нас", каза Стойкова пред Bulgaria ON AIR и добави, че пазарът не спира да изненадва и да поставя предизвикателства.

"Ние познаваме бранша. Има хора, които работят упорито и информирано. Светлините на прожекторите, оценката на потребителите - всичко това е важно, да покажем добрите примери. Наградите фокусират вниманието върху добрите практики", подчерта още Стойчева.

Преди церемонията се организира и поредица от дискусионни форуми.

"Правим тези форуми и преди церемонията, сега отиваме в Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново. В рамките на 20 дни ще направим 4 форума в страната. Тази година темата е "Стандартите на бъдещето в средата ни на живот". Идеята е да срещнем брокери на недвижими имоти, строителни компании с представители на местната власт", каза още Стойчева.

По думите на Стойкова клиентите се променят с годините.

"Увеличиха своите изисквания. Предпочитат повече ново строителство. Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годинишна възраст - с кредит, с помощ от родителите. Хората купуват вече много повече от един имот. Интересуват се и от средата, развитието на града", обобщи собственикът на Агенция за недвижими имоти.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
18
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Всъщност статистиката показва, че децата си живеят с родителите доста дълго време. Иначе евтини кредити и съмнително строителство има предостатъчно.
110
2
 
3
 
! Отговори
Хоум тъп Ю преди 1 месец
:D
109
2
 
14
 
! Отговори
Статистика преди 1 месец
Това е добър показател. Колкото по-млад вземеш кредита, толкова повече време ще имаш да го връщаш ! 25годишен с 35годишен кредит е равно на 60, тъкмо преди да започнеш да мислиш за пенсия и да си подреждаш живота. За банката е перфектно.
108
8
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Аз съм със 20 бона на месец чисти и лепя пликове! Изпратете ми 50 лв кеш за да ви пратя инструкциите как се лепят пликовете !
107
4
 
15
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
до тия с по 10к заплати намалете малко фукнята
106
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че са родителите им да им го купят. Няма как на 25 години да имаш пари за жилище у нас, освен в много редки случаи.
105
7
 
3
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Аз съм на Джип, истински Джип, марка Джип, а вашите са имитации на джипки !
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще купуват, дъртите като бъхтят, като улави по Германия, Испания, Гърция за да има дето дом, а то троши кинти в МОЛ-а и ходи по 3 пъти в гърция за по 10 дни. Ама то е младо и сега му се живеее...
103
2
 
1
 
! Отговори
Пилот преди 1 месец
Аз няма да казвам какво пилотирам, за да не засенчвам Урус-ите, GL, и другите превозни средства.
102
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЕйЧар Лидер (96)Бах Мааму, значи в Париж един проджект мениджър в IT е на нето 5К евро а в Ганньово един голя дет се праи на IT взема 10К евро.Ти да видиш кво стаа в Бламая балканска:):)Като лъжете бъдете по умерени та някой може да ви се върже.А ако сте от СливИн гледайте съселяните в UK как ще им избамкат по 15 години пандела за злоупотреба с обществени средства.
101
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм на урус, а жена ми е на панамера.
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възрастта на доброволните роби пада!
99
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом живееш в апартамент е ясно какъв си... бачкатор хората с пари живеят в имения...
98
7
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 1 месец
С 12к заплата нова джипка не се кара. Когато взимах 12к, трудно можех да си позволя автомобил за над 120к лв.. Прочее, имам си максима- вноската на автомобила ми на месец не трябва да надвишава 3-5% от дохода ми. Вноската на нов GLE започва от около 3000лв. на месец. Изхвърлили сте се :)
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре звучи, че хората около 25 г. са все по-млади :))))
96
0
 
10
 
! Отговори
Банкер преди 1 месец
Работете, ако Ви трябват пари да се хвалите - знаете къде са клоновете на банката. Теглите, давам ви пари колкото желаете, след кредит-риск оценка. Хартия има за всички длъжници.
95
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние имаме ученик на 7 години, и две дъщери на 5 и 3 години. Жена ми е на пуросангуе.
94
21
 
1
 
! Отговори
ЕйЧар Лидер преди 1 месец
Аз съм на 12К, мъжът ми е програмист на 18К. Месечния ни доход в семейството е 30К. В нашето семейство всички сме на чисто нови джипки, аз съм на кънтримен, а мъжът ми е на джипка джиели 4матик.
93
0
 
15
 
! Отговори
нормално преди 1 месец
след 18-тата си година вече имат първите си милиарди,раждат се милионери и до пълнолетие вече са милиардери,докато мама и тати са крали,крали,крали и трупали имоти и пари
92
1
 
21
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 месец
Все по млади отрочета на ДС узаконяват откраднатото от дедите им.