Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годишна възраст

Снежана Стойчева и Полина Стойкова за конкурса Real Estate Business Awards
29 май 2024 14:31, Анисия Иванова
140

Близо 100 компании и брокери се бориха за призове в националния конкурс Real Estate Business Awards, който е продължение на проекта "Годишните награди на Imoti.net". Най-заслужилите бяха отличени.

"Различното е новото име. Разширихме фокуса на категориите, на хората, които кандидатстват, победителите. Раздадохме 17 награди. Част от тях оценени от жури. Една част от наградите са определени от потребителите. Имахме "Брокер на сектора" и няколко специални награди", каза мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в "България сутрин".

Специалните награди на Imoti.net са винаги за компании и експерти, които нямат смелостта да кандидатстват в конкурса, уточни тя.

"Ние добре познаваме бранша и ги забелязваме. Отличаваме ги. Церемонията беше страхотна, както всяка година", отбеляза Стойчева.

Собственикът на Агенция за недвижими имоти Полина Стойкова спечели приза за "Агенция на годината".

"Това е най-хубавата награда, последно се връчва. Знак е, че вършим работата си качествено. Отговорност е как ще се развиваме в бъдеще. Тя идва за 2023 г., която беше юбилейна за нас", каза Стойкова пред Bulgaria ON AIR и добави, че пазарът не спира да изненадва и да поставя предизвикателства.

"Ние познаваме бранша. Има хора, които работят упорито и информирано. Светлините на прожекторите, оценката на потребителите - всичко това е важно, да покажем добрите примери. Наградите фокусират вниманието върху добрите практики", подчерта още Стойчева.

Преди церемонията се организира и поредица от дискусионни форуми.

"Правим тези форуми и преди церемонията, сега отиваме в Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново. В рамките на 20 дни ще направим 4 форума в страната. Тази година темата е "Стандартите на бъдещето в средата ни на живот". Идеята е да срещнем брокери на недвижими имоти, строителни компании с представители на местната власт", каза още Стойчева.

По думите на Стойкова клиентите се променят с годините.

"Увеличиха своите изисквания. Предпочитат повече ново строителство. Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годинишна възраст - с кредит, с помощ от родителите. Хората купуват вече много повече от един имот. Интересуват се и от средата, развитието на града", обобщи собственикът на Агенция за недвижими имоти.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 86 - никой не казва че се е спукал, става дума че ще се спука, вече почна в Германия. И тези с имотите ще загубят много пари.
90
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм на 18К, жена им е ейчарка на 12К. Месечния ни доход в семейството е 30К. В нашето семейство всички сме на чисто нови джипки, аз съм на джипка джиели 4матик а жена ми е на кънтримен.
89
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не отричам, че има оправни млади хора, ама леко ме съмнява това за апартаментите :))) Едно е да теглиш кредит, друго е да можеш да го изплащаш, то и затова повечето ми познати са навънка, щото тука едва ли ще спечелиш да си купиш апартамент, не че те не са обвързани до живот да си плащат... :)))
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те ламборджинита и амг-та за по половин милион си купуват на 20 години един скапан апартамент ли няма да вземат на 25?
87
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 83 "Жена ми има автомобил за 272 000лв.. Графичен дизайнер по професия, паралелно П2П кредитиране, фондове, криптовалути, доста Б2Б проекти, както и Б2С. " - сега ако ми кажеш и че имате три деца - признавам те! Сериозно!
86
4
 
2
 
! Отговори
До 86 преди 1 месец
Имотният балон не се е спукал. Справка- Агенция по вписванията. Да обясним малко, въпреки че долу е написано. Хората, които имаме имоти, не ни интересуват цените на имотите, не ни касае левовата им равностойност, защото ипотекираме вече изплатен имот и взимаме друг. И така до безкрай, докато натрупаме по 30 апартамента. А балонаджиите чакате ли чакате нещо да се спука :)
85
6
 
8
 
! Отговори
Частник преди 1 месец
Аз пък съм избрал да плащам наем, въпреки, че имам възможост да си купя веднага и то без кредит. За последните 10 години съм платил наеми колкото струва един средно хубав ремонт и обзавеждане. Имам над 50 човека персонал, вземат над средните заплати и всички имат кредити. Някои даже с по 2-3. Иначе гъзари. Най-са ми смешни като почнат да правят сметки без лихви, ремонти, аварийни, данъци и пр. Когато реша ще си купя хубав имот, но никога в кална, л***йняна и мизерна София. И никога с кредит.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казвам за онези които още не са разбрали .Имотния балон се спука миналата година през октомври месец , това какво е написано в статията няма никакво значение .
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що бе, Васко Терзиев кмета на София като младеж си е открил фирма, старт-ъп, и след няколко години я е продал за 210 милиона долара, младите хора добре печелят в ЕС и НАТО при демокрацията.
82
7
 
2
 
! Отговори
До 81 преди 1 месец
Това ти е грешката. Мислиш как да пестиш стотинки от заплати, а не мислиш как да инвестираш тези пари, вместо да пестиш. Мислене, наследено от ТКЗС-арите ви неграмотни баби и дядовци. Тотално грешно.
81
6
 
4
 
! Отговори
до 79 преди 1 месец
Отговарям ти. Жена ми има автомобил за 272 000лв.. Графичен дизайнер по професия, паралелно П2П кредитиране, фондове, криптовалути, доста Б2Б проекти, както и Б2С. Вече как Мис Силикон ходи с някакъв мангустap и кара престаряла С-класа на цената на нов Опел Корса, е смешно, да.
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е умираща държавичка, младите на 25 години са неграмотни, а и да бяха грамотни, в България няма работа за грамотни, България няма никаква икономика, ако имат късмет ще работят в завод за гумени муфи или дръжки за коли ня някоя западна компания. Евтина реклама, само се пънат.
79
3
 
13
 
! Отговори
Абе що така преди 1 месец
Аз работя и ми дават заплатата...измъчената, в левове. Да речем, че спестявам 800 лева от нея. А ако искам да си купя двустаен Варна някъде из дингирлиците ми искат 240 000 лева. Така, ще ви трябват около 25 години да спестите нужната сума за покупка на апартамент от 240 000 лева. Това е само за дом. Без да си позволиш почивка и кола....нещо сбъркано има в България със сигурност.
78
12
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 1 месец
Поради каква причина на 25 няма как да си изкарал 200 000лв.? Аз започнах работа на 21. 3ти курс. За около 2500лв. навремето (днеска равностойни на около 5500). Бързо след това имах седемцифрен годишен доход, от който пестях около 75%, а живеех бая нашироко. Не всички са складови работници, охранители и шофьори. има и кадърни хора у нас.
77
3
 
6
 
! Отговори
до 75 преди 1 месец
Любима схема. В момента на всеки с имот е изгодно имотите да са скъпи. Защо? Защото аз новия си имот го плащам със стария :) Не ме интересува паричната равностойност. Ама доста хора не могат да схванат.
76
11
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 1 месец
Такава ти е средата просто. И около мен няма човек на 35-40 с под 10к на месец. *** виж типичната среда в евтиния квартал на София или в прованса. Масово бачкотещи бачкери в склада с 3-4к заплати с най-голяма гордост в живота- 10-годишното им БМВ.
75
7
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 1 месец
Какви заеми за цял живот, бре аутсайдер. масово ипотеките се изплащат за 8-10 години и кой откъде е. Аман от неуки мрънкалници.
74
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече от логично. Човек завършва университет на 22-23. За 2-3 години има солиден скок в кариерата. Повечето млади кадърни хора започват на поне 3500 начална заплата, която след 2-3 години е двойна. Ако имат и подобна половинка- ето ти. С приятелката ми навремето купихме първия двустаен на по 24. Изплатихме за 5 години. После тристаен, 2 къщи и какво ли не. В момента само от пасивен доход от наеми взимаме петцифрена сума месечно, отделно и докарваме някои месеци и седемцифрен доход. Има начин.
73
2
 
14
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
някой може ли да обясни защо е тоя вой да купуваш апартаменти и да теглиш заеми щото е ясно че на 25 години няма как д си изкарал 200 000лв няква политика на банките ли е да те заробят за цял живот още повече че в България мнозинството има наследствени апартаменти
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хайде оче една от платените статийки целево насочена към младите да ги убеди че сега е момента да се набардучат с едни заеми за цял живот. Или сега е момента да изстискат мама и тате..Ипотечка и до пет годинки развод с воденичен камък, неизплатен апартамент.