Горна Оряховица дава по 10 000 лв. за трето дете

Мярката е дългосрочна
19 юли 2024 10:21, Красимир Ангелов
59
Горна Оряховица дава по 10 000 лв. за трето дете
Снимка: Pixabay

По 10 000 лв. могат да получат семейства от Горна Оряховица, сдобили се с трето дете, съобщиха от пресцентъра на общината. Подкрепата е еднократна и е регламентирана в действаща наредба.

"Наистина съм радостен, това беше в плановете ми още от началото на мандата. Хората, към които подкрепата е насочена, отглеждат децата си с грижа и ги образоват, дават на обществото едни стойностни нови членове, на които разчита и икономиката ни. А обикновено такива семейства не получават от институциите дори и детски надбавки. За да имат право на помощта от 10 000 лв., родителите, които са адресно регистрирани и реално живеещи на територията на общината през последните 5 години, ще трябва да удостоверят още, че са с непрекъснат социалноосигурителен статус за предходните 60 месеца", написа кметът на Горна Оряховица Николай Рашков в профила си във Facebook.

"По отношение на двете им по-големи деца пък не трябва да са налагани социални мерки за закрила, като децата следва и редовно да посещават детска градина или училище, ако са в съответната задължителна възраст. Последните две обстоятелства ще ги установяваме по служебен път", поясни той.

Ако е отпусната помощ, но се засече несъответствие или пък в следващите две години по-големите деца на заявителя спрат да посещават редовно учебни заведения, то сумата подлежи на връщане.

Рашков подчертава, че мярката е дългосрочна.

"Важи за деца, родени или осиновени след 1 януари т.г., като заявленията трябва да се подават в рамките на три месеца. Но подчертавам, че за родените или осиновени през първото полугодие на тази година дечица, срокът за кандидатстване започва да тече от влизането в сила на Наредбата - сиреч  от този момент", пояснява градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това пари от Европейската банка за разавитие ли са, или кмета вади от джоба си.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема желаещи българки...за 10000!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сашо - На кое точно от изискванията не отговарят ***? "За да имат право на помощта от 10 000 лв., родителите, които са адресно регистрирани и реално живеещи на територията на общината през последните 5 години, ще трябва да удостоверят още, че са с непрекъснат социалноосигурителен статус за предходните 60 месеца". За адреса съм съгласен, но социално осигурителния статус да е на база платени данъци от труд. И най-вече - да не са криминално проявени. Иначе добрата инициатива отива в канала
24
1
 
13
 
! Отговори
Амет преди 1 месец
Отиваме да праим 4авета с Айшето . .. А за 7-мо и 8-мо пари няма ли да има бе?
23
1
 
17
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
Преди да коментирате, прочетохте ли колко условия има, че да ги получиш ? 99.8 от братята не ги покриват.Тези пари не се дават, за да си отгледаш детето докато вземе средно, нито ще увеличи прираста-това си е просто едно леко облекчение, бонус, помощ, както искате го наричайте.Ама то каквото и хубаво да се направи, пак ще има някой да плюе
22
0
 
3
 
! Отговори
Пирамида преди 1 месец
Дефиниция - да Платиш на Един от Инвеститорите с Парите на Друг от Инвеститорите! та и тука така - един Платил Данъци - дали му парите на Друг и така, докато системата рухне, щото Производство, т.е. добавяне на нов свеж капитал от Реална Печалба - няма! Заеми, Заеми, Заеми - к0к0 0к0к0реният е Спец на тези системи!!
21
0
 
4
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Има много въпроси кой плаща парите! Ако беше на власт Tиkвoча, щеше да каже "аз дадох"! Но истината с него и без него е - плащат се от някой бюджет, който се пълни от данъкоплатците!
20
0
 
8
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 1 месец
То хубаво, ама получателите /усвоителите/ на тази помощ да са плащали редовно данъци, да нямат криминални досиета, да не са подсъдими и пр.Иначе у маалата веднага ще почнат да произвеждат чавета, за помощи.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откъде ги плаща - да няма златна мина у Горна орЕховица :)))
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак стимули за ромите. сега ще им се напълни града само с такива.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предизборното харчене на пари за кафявата част от населението започна. Сега са намерили легален начин, вместо купуване на гласове.
16
2
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 месец
Тези всичките придобивки напоследък КОЙ ги плаща?
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
един пакет памперси в Англия е 5 паунда, в България същия размер и бройка е 58. Може да си облечеш детето с 2 пълни униформи и обувки за 50 паунда, тук две пуловерчета, 4 ризки и 2 панталона излизат 300-400. Обувки отделно.
14
1
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 1 месец
доста е оптимистично, че може да отгледаш дете до 18 години за 150 000 лева, бих казал, дори НеВъзможно, а не забравай и че за 18 години Инфлацията само тия 150 000 лева ще ги е направила 300 000 лева! също това само показва, че Имотите в България са НеРеално Евтини, въпреки че всеки ден се реве, че били скъпи и били балон - няма как да са балон, при положение, че 1 и то хубав апартамент Пари не стигат едно дете и то само до 18 години, да не говори и Университет да отгледаш.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
с тия мерки правите ромите богати. Като жена, която има две деца и работа, едни 10000 лв не ме стимулират за 3то. Защото всеки път като идем на лекар с бебето е 200 лв за капки и спрейчета, памперсите са 200 на месец, млеката са скъпи, дрехите за бебета са по-скъпи от моите, а за униформа на първолак дадохме 360 лв. Нормализирайте главните цени, пък ако щете давайте еднократна помощ.
12
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
А , роми има ли в Горна Оряховица.. ?!
11
2
 
16
 
! Отговори
до 8ми, За повечето преди 1 месец
хора тая сума не е стимул, но за някои малцинства си е далавера. Целта е да вдигне тяхната бройка явно.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калтинец обявяват днешния ден за празник
9
0
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Нема яече роби за тръстиката -и ония от непал нещатВзимат визата в бг и бягат кам германия
8
6
 
11
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
10000 лева помощ, а Разход до 18 години да го Отгледаш поне 150 000 лева, загубите за Вас от 140 000 лева, а Печалбите за Тях - още Един Евтин Р0б да им Р0бува по Плантациите на Тръстиката! Изборът е Ваш!!