Дръпна ли някой в Елин Пелин дявола за опашката?

Един от най-поръчваните фойерверки на фирмата "Енигма" се казва Опашката на дявола
26 юли 2024 10:45, Петър Бойчев
134
Дръпна ли някой в Елин Пелин дявола за опашката?
Снимка Енигма Фойерверк

Три склада на най-голямата фирма за пиротехника у нас "Енигма фойерверк" се взривиха вчера, като предизвикаха пожар с неясни все още последици.

Помещенията са били претъпкани със стока за предстояща дистрибуция на едро. Заради започващите непрекъснати партита по морето в складовете е имало завишена продукция. За зла прокоба сякаш, най-поръчваните фойерверки на фирмата се наричат "Опашката на Дявола".

Нямаме представа на какво се дължи пожарът в склада за фойерверки, съобщи за БТА Емил Йорданов от фирмата-собственик на гръмналите складове до Елин Пелин. До момента компанията няма подобни инциденти, допълни Йорданов.

"Енигма" ЕООД, собственост на Тодор Стефанов Попов, е създадена преди 30 години, централният офис с търговска част е на булевард „Рожен“ в София. Има и втори магазин до изхода на столицата при бул. „Ботевградско шосе“, както и още един магазин в Благоевград.

Фирмата предлага любителски фойерверки: няколко вида пиратки, римски свещи, димки и факли, сигнални ракети и др. Наред с това продава и професионални – пиробатерии, водопади, звездни кълба и сценична пиротехника. Предлага също да организира услуги като пиромюзикъли, огнени надписи в небето и др.

Производствената ѝ база е в Китай и снабдява почти всички големи търговски вериги в България. Изнася стоки в почти всички балкански страни, Грузия, Словакия, Белгия и др.

Собственикът на „Енигма“ Тодор Попов е създател и на баскетболния отбор „Енигма Фойерверк“. От време на време и той се включва в играта под №13.

В последните три дни на юни тази година фирмата организира грандиозен фойерверк фестивал в Елин Пелин с участието на пиротехнически екипи от Сърбия, Румъния и Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 81 Под всяка статия пишете името на Путин. Ясно е, че затова ви се плаща, обаче ни омръзна всеки втори коментар да съдържа думите Путин, Русия, Украйна, НАТО, евроценности, банани, т. хартия и пр., дори когато темата изобщо не е за Путин, Русия, Украйна, НАТО, ЕС, банани, таол. хартия. Вашето не е изразяване на мнение. Вашето е агресивна пропаганда. Използвате форума за пропаганда. Вероятно коментарът ми ще бъде изтрит, но вече не се търпите.
83
0
 
6
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
За да се пестят разходи и за максимални печалби се намаляват тези за безопасност. Резултатът е ясен.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 84 200 грама тротил събаря цял апартамент. 3 тона не ми се мисли каква ще е ударната вълна ако гръмне.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В шестия склад имало още повече стока. Не е запален склада с 3 тона тротилов еквивалент. За това сега го обливат с вода чрез хеликоптери.
80
2
 
36
 
! Отговори
аа1820 преди 1 месец
Тея простотии с фойерверки и пиратки трябва да се забранят със закон - и производството и използването и търговията. Големия кеф да се напиеш и на рожден ден да разбере целия квартал или на нова година да гърмиш, да побъркаш всички домашни животни, а някои късметлии остават и без ръце, по-малко работа за докторите, по-тихи вечери без инциденти като вчерашния и т.н.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърпали са дявола чрез Китай . Купиш ли нещо китайско може да изскочи дявола . Продукта им е такъв дяволска му работа. И те бързо забогатяха от продукти копия на оригинала .
78
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде, време е да обвините единствения виновник за всичко, Путин. Знаеме ви равнището на сивото вещество, докажете го за пореден път.
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази " фирма", Приключи вече с този " бизнес"!! Гаранция! Жалко за пострадалите и убити хора там!!!-:(
76
2
 
15
 
! Отговори
Емо преди 1 месец
Тъкмо малко тишина да се възцари по морето, пък и в България. В София всяка вечер е пукотевица, в петък и събота вечер - като война.
75
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България 20 години в НАТО, заедно защитаваме важното за вас муахахахаха.
74
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 72 . Грешиш . Путин не смее да удари Витоша . Може само да плаши . Наред е Грузия или Армения ако се опитат да за предложение да са в НАТО или ЕС. България е в НАТО и ЕС . В това проблема за Путин.
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хора вярват, че 13 е фатална, а в имената са кодирани важни съобщения. Енигма означава загадка. Опашката на дявола може да се дръпне и от свръх бърза печалба. Една от основните версии е умишлен палеж.
72
12
 
4
 
! Отговори
Чиба Рашка ! преди 1 месец
Не е дявол, а Чебурашка, Новичок носи, във чашка-алкашка !
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова шум за нищо в Елин Пелин . В с. Воден шум не се вдигна . Цялото село без здрава къща , във всяка къща гърмяха не фойерверки , а боеприпаси ,сигнални ракети , капсолдетонатори ,патрони - ловджийски и бойни , . Оръжията бяха изнесени и спасени. Сега оръжията са по фургоните.
70
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Путин ли става дума? Путин няма да удари Елин Пелин, а ще удари Витоша и Витоша ще изригне като Вулкан и ще изравни цялото Софийско поле със земята.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито една държава не е от ЕС с която да има взимане - даване. Всичките от източните и западни Балкани . Защо ли ! Задължително Китай
68
6
 
35
 
! Отговори
КПСС БКП преди 1 месец
Забранете незабавно вноса и производството на тези ***, наричани фойерверги и повече няма да има такива инциденти ! И без това тези пиротехники са много опасни, замърсяват въздуха и околното среда и няма полза от тях.
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50 Така е и ядрените оръжия са по същия начим, ама там обикновено са килотона и мегатона тротилов еквивалент.
66
5
 
12
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 1 месец
Като видях фойервергите снощи и си помислих, че е дошла Нова година...
65
1
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Къде изчезна статията за Кугара!