Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин

Огледът на местопроизшествието ще продължи
28 юли 2024 20:53, Анисия Иванова
209
Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин
Снимка: БГНЕС

Едва днес успяхме да приближим до основната част на складовото помещение на фирмата, за да започнем оглед. Бяха открити две тела – и  двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж, според съдебния медик. Едното тяло беше намерено затиснато под бетонов елемент. И двете тела бяха до сервизното помещение на фирмата. За другото тяло ще може да дадем отговор след съдебно-медицинската експертиза. Това заяви прокурор Наталия Николова във връзка с взривовете и жертвите в Елин Пелин.

Телата са откарани за аутопсия и медицинска експертиза, която ще е готова вероятно в понеделник, ще бъде проведена и идентификация с ДНК анализ, каза още тя.

„Работим по всички възможни версии – от човешка небрежност, повреда на някое от изделията, техническа неизправност и случайно деяние. Ще проверим и версията за умишлено причинено деяние”, заяви Николова, цитирана от Нова тв.

Изискана е цялата документация от съответните институции и тя ще бъде предоставена на следствените органи, които ще започнат работа още утре, каза още Николова. Разпитани са около 8 свидетели, сред които и охранителя на обекта, посочи тя.

Установени са обстоятелствата, поради които оцелелия по време на взрива мъж е бил в склада, посочи Христова от Национална следствена служба.

Николова допълни, че огледът на местопроизшествието ще продължи.

Взривовете продължават, на моменти са интензивни, на моменти стихват, по-глухи са, значи вероятно са в затворено помещение, каза вътрешният министър Калин Стоянов.

Той успокои, че няма завишение на стойностите за чистота на въздуха.

Стоянов каза още, че складът няма да гръмне, тъй като е обезопасен. Той посочи, че работата ще продължи взависимост от това кога ще спрат гърмежите.

Вътрешният министър разказа, че оцелялото момче е присъствало на случващото се около 10-15 до 20 минути и е успял да се обади на 112. Той подчерта, че личните му впечатления са, че момчето е много интелигентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А можеше щом е толкова високотехнологичен склада и щом има печалба по 12 млн.на година да има видеонаблюдение, което онлайн да запазва всичко, а не да изгори заедно с всички улики в склада.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тоя склад е трябвало 17. По всичко личи, че извънземните са го думнали от Космоса, понеже тоя склад с фойерверки е много важен за чуечеството.
17
0
 
8
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Любимата ми родна институция. Прокуратурата ни е много работлива. Като пчеличка е работлива. Спирам, че дръпна ли...и ще ме баннат завинаги:)
16
1
 
8
 
! Отговори
Тоя склад е трябвало преди 1 месец
Да има покрив против въздушно разузнаване и въздушна атака с дрон или дронове както сега оглеждат склада така може да е бил наблюдаван склада и преди взрива
15
0
 
13
 
! Отговори
* преди 1 месец
По документи пише, че има въоръжена охрана. Но се оказа един охранител.
14
0
 
5
 
! Отговори
До Кашоните преди 1 месец
Не са носили никакви кашони. Доц. Шишков е забърквал някаква смес за ефекти на сватбено тържество в петък. В офиса (който е до входа на складовата база) има компютър, чрез който свързват отделните ефекти със софтуер и когато всичко св навърже и монтира се товари на буса, който е управлявал младия мъж 20г. също Шишков, но не е роднина на доцента, който успява да избяга през нивите и на автостоп стига до гарата, където майка му го чака и се прибира. Към 17 са отишли. Не може да са били готови в 18
13
0
 
9
 
! Отговори
Тия складове преди 1 месец
По какъв път са минавали камионите с фойерверките да ги заредят с толкова стока
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Елементарно, Уотс 12. То трябва да са изключително зле направени за да гръмнат при изтърване. Аз пак поставям в случая въпросът с магазините където се продават : там в такъв случай трябва да са се изповзривили досега.
11
0
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
Украински дрон е поел в неправилната посока и ето го резултата
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази структура, узурпатор на думата прокуратура, е опг на Пеевски. Каква прокуратура може бъде подредена от лице с досие и присъда от Виена до Вашингтон. Защо журналистите не им кажете "прокурори" че се компрометирани и най меко трябва да си подадат оставките и да пишат пишат пишат пишат показания.
9
1
 
14
 
! Отговори
До Елементарно, Уотс преди 1 месец
Голям професионализъм е да се носят кашони с пиратки на ръце, а наблизо да има контейнери с пиратки! А къде са супер технологиите. Всички го видяхме опита им.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да има такива елементарни неща като квадрокоптери по 100 лева и да не пуснеш няколко да облетят всичко пък ако бъде унищожен ще е нищо работа. Много сте напреднали и развити бе. Или се стремите да криете нещо ?
7
3
 
6
 
! Отговори
UNО преди 1 месец
Елин-Пелин-буммм-Амин !
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата работи като хотелиери през лятото. И така прокуратурата, че децата им още на 29 години имат повече от Рокфелер на същата възраст. Трябва специален затвор за прокурори. Прасето Цацаров е виновен за тази свинщина.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Кой е разрешил 4. Точно между двете ниви дето се намира склада почвата не струва. Не стаа. Спецялно са я изследвали. Кисела е.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има снимка от въздуха. Основните складове са си обикновени постройки от винкел и ламарина. Има още 3 постройки между тях вероятно бункери. Къде продължава да гърми ще стане 5-ти ден...и кво ?
3
10
 
9
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 1 месец
Дъщерята на Шишков е поискала да отиде с него и му помогне. Шишков бил много опитен. Но момичето още младо. Тръгнала е да носи кашон с фоерверки към колата на баща си. Изтървала е на земята кашона. От удара е последвала детонация, а наблизо е имало и други контейнери с пиратки, които веднага са поели по веригата. Станало е като верижната реакция на урана в атомните реактори. Шишков се опитва безуспешно да потуши експлозиите, но вдишва отровни газове и пада на земята. Жалко за двамата.
2
4
 
16
 
! Отговори
Кой е разрешил преди 1 месец
Склад върху селскостопанска обработваема земя първа категорияОбластния управител на София
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЕВРАЗИЙСКИ АТЕНТАТ 2. Тей е нали се намираме в Евразия. Няма да е антрактически.