Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин

Огледът на местопроизшествието ще продължи
28 юли 2024 20:53, Анисия Иванова
209
Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин
Снимка: БГНЕС

Едва днес успяхме да приближим до основната част на складовото помещение на фирмата, за да започнем оглед. Бяха открити две тела – и  двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж, според съдебния медик. Едното тяло беше намерено затиснато под бетонов елемент. И двете тела бяха до сервизното помещение на фирмата. За другото тяло ще може да дадем отговор след съдебно-медицинската експертиза. Това заяви прокурор Наталия Николова във връзка с взривовете и жертвите в Елин Пелин.

Телата са откарани за аутопсия и медицинска експертиза, която ще е готова вероятно в понеделник, ще бъде проведена и идентификация с ДНК анализ, каза още тя.

„Работим по всички възможни версии – от човешка небрежност, повреда на някое от изделията, техническа неизправност и случайно деяние. Ще проверим и версията за умишлено причинено деяние”, заяви Николова, цитирана от Нова тв.

Изискана е цялата документация от съответните институции и тя ще бъде предоставена на следствените органи, които ще започнат работа още утре, каза още Николова. Разпитани са около 8 свидетели, сред които и охранителя на обекта, посочи тя.

Установени са обстоятелствата, поради които оцелелия по време на взрива мъж е бил в склада, посочи Христова от Национална следствена служба.

Николова допълни, че огледът на местопроизшествието ще продължи.

Взривовете продължават, на моменти са интензивни, на моменти стихват, по-глухи са, значи вероятно са в затворено помещение, каза вътрешният министър Калин Стоянов.

Той успокои, че няма завишение на стойностите за чистота на въздуха.

Стоянов каза още, че складът няма да гръмне, тъй като е обезопасен. Той посочи, че работата ще продължи взависимост от това кога ще спрат гърмежите.

Вътрешният министър разказа, че оцелялото момче е присъствало на случващото се около 10-15 до 20 минути и е успял да се обади на 112. Той подчерта, че личните му впечатления са, че момчето е много интелигентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 39. Щом полицай определя степента на интелигентнст...
38
3
 
8
 
! Отговори
Бум преди 1 месец
Разрешите на тази фирма се издават 30 години от полицията. И досега никога не са забелязали пропуските на тази барака, наречена склад за пиротехнически средства. Та кой разследват прокуратурата и полицията?Същото като контрабандата с цигари и митниците.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пародия на Държава 40. Как да го арестуват. Даже не се знае в България ли е.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свидетелят много интелигентен, загиналите бащата и дъщеря,те пък с академични титли и безброй образования, синът на собственика и той много добро интелигентно момче бил. След като така се представят нещата, какво би било по-различно,ако бяха неуки, необразовани и агресивни, като милиционери пред министерски съвет?
35
2
 
10
 
! Отговори
Как така преди 1 месец
В тая държава на мутри и корупция, такъв бизнес оцелява 30 години и се разраства в други сфери?
34
0
 
10
 
! Отговори
Че гевараа преди 1 месец
Силен взрив разтърси склад за пиротехнически средства на фирма "Енигма" в софийския квартал "Толстой"в непосредствена близост до базара Илиенци.Инцидентът е станал около 07.00 часа сутринта на 30.09.2006 на булевард "Илиенско шосе" 123.По първоначални данни в базата - метална конструкция "холандски тип" с площ около 400 кв.м е имало складирани увеселителни пиротехнически изделия. Запалването им е предизвикало гърмежи.На мястото има 50 пожарникари, полицейски патрули и две линейки.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Защо 34. Не четеш ли всеки ден, че те чакат всичко да изгори и изгърми ? Не четеш ли, че името на собственика упорито всеки ден не се споменава ?
32
2
 
11
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
Собственика не е задържан. Никой не е направил оглед и не е категорично установено, че не е имало/ има боеприпаси? Има много неща, които трябва да се установят. Като имам предвид изказванията на кмета , считам, че има нещо, което се прикрива!
31
2
 
8
 
! Отговори
?? преди 1 месец
Ще има ли виновни или не????Арестувани ли са собствениците и директорите на складовете за пиратки???Или пак всичко ще се покрие от прокуратурата на Сарафов и Пеевски???
30
0
 
7
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 22. Така е. За да състави обвинителен акт прокуратурата, полицията трябва да си свърши добре работата- разследване, доказателства, факти. Иначе в съда обвинителния акт няма да има стойност и ще се връща за доразглеждане в прокуратурата.
29
2
 
10
 
! Отговори
Явор преди 1 месец
Трагедията е голяма.Съболезнования на жената, загубила съпруга и дъщеря си. Такива инциденти, обаче, показват как държавата пасува, как някои хора имат нужда от зрелища и пиротехниката им ги осигурява и как един специалист, може би, в някой момент нещо не е преценил, бил е по-спокоен отколкото е трябвало да бъде. Но Петър Шишков, от снимките, които гледах, изглежда добър човек и добряк и много жалко, че така нелепо е загинал. Наистина е бил професионалист, разбиращ.
28
0
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Безотговорност, неглижиране или нещастен случай - примерно препъване и изпускане на товар.
27
0
 
12
 
! Отговори
Че гевара преди 1 месец
И през 2006 е имало инцидент с въпросната фирма и изгаря техен склад ,но странно никой ние си спомня за него, освен Гугъл .
26
9
 
0
 
! Отговори
Гого преди 1 месец
На всички е ясно че хората на Путин стоят зад атентата. Ни в губернията на Путин никой не смее да го каже. Ние сме част от ЕС и НАТО затова трябва да накаже азиатският диктатор.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Логично е проблемацшята да е у момичето, не само като най- неопитна, но и като най- обгоряла - 85 процента. Логично и също охраната да се втурне натам, където е чул взрива - тоест към баща и дъщеря., които е успял да изведе. Останалите са се оказали сред детониращите взривове без никакъв шанс за измъкване.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калин-Премиер!
23
1
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Причината е абсолютна безотговорност.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички виждаме причината, станали сте нацискта държава и правите бомби, за да убивате православни хора с тях. Това трябва да се прекрати. Хората трябва да се организират и да пометат тази нациска власт и прасетата, които ги направиха на пушечно месо. Организирайте се в революционни комитети, докато все още имате време и не са ви направили на втора Украйна. Защото като ви вкарат във война, виждате, че няма връщане назад. Ще изгърмите до последния чалгарин.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По точно полицията работи по версиите, тя ги издига и работи по всяка една ако има желание. Прокуратурата наблюдава работата на полицията по издигнатите версии. Прокуратурата няма възможност вкл. и оперативна такава за да работи по версиите.
20
2
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
А версия за това кой е издал разрешителните за изграждане на пиротехнически хъб до населено място и магазини има ли? Аа, забравих, при Винету никога няма виновни. Просто природата нещастие.