БДЖ пуска до Бургас още от новите германски вагони

Те ще влязат в съставите на бързия влак "Чайка"
12 авг 2024 08:00, Анисия Иванова
49
БДЖ пуска до Бургас още от новите германски вагони
Снимка: БГНЕС

БДЖ ще пусне в движение още от новодоставените германски вагони. Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ от понеделник (12-и август), който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия.

Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и пристига в Бургас в 22:45 ч. В обратното направление влакът тръгва от гарата в Бургас в 05:15 ч. и пристига в София в 11:39 ч., съобщават от железниците.

БДЖ предвижда в скорошен порядък вагоните да бъдат включени и във влакове по направлението София - Варна - София.

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20% намаление от редовната цена на билета.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: БДЖнови вагони
Още от Страната
Заради инцидент: Спряха влаковете между Ветово и Образцов чифлик
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
Разбирам,че БДЖ са безпарични и се налага да купуват порядъчно експлоатирани вагони втора употреба.Неразбираемо е всекидневното тупане в гърдите.Получава се като Бай *** в банята.
38
0
 
5
 
! Отговори
МДААА преди 4 седмици
БДЖ пуска до Бургас още от новите германски вагони . . . От тези същите дето от жегата им се повредиха климатиците и на които не се отварят прозорците . Както пишеше наскоро тук - като пилета на грил !!!!!! А пък средната скорост не е по-висока от 80км.ч. Ами добре , честито !
37
1
 
7
 
! Отговори
Политкоректен преди 4 седмици
Само не става ясно защо бракувани немски вагони в България се наричат "нови"? По-скоро Германия трябва да ни плаща, че ги отърваваме от старата техника.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 32 За 30 год. некадърно управление прогониха всички умни, читави и активни хора. Тук останаха само мижитypкитe, които лазят пред "големите" и така оцеляват. Не очаквай мижитypкa да протестира или да се бори за правата си. Мижитypката се примирява с нисък жизнен стандарт.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голяма реклама правите на проваленото БДЖ. Пробутаха на Бг амортизираните конски вагони, където се пътува наблъскани на тесни седалки, че и през ден реклама. Колко трябва да си пропаднал, че да дадеш милиони левове за стари, износени вагони и да подложиш пътниците на такъв ужас, хвалейки се, че си направил нещо велико. Как не ги е срам, бе?!Пътуването с БДЖ е лош избор.
34
1
 
6
 
! Отговори
мда преди 4 седмици
Германските влакове са мизерия. По-добре са от българските с малко, но в Италия например с влака си като в космически кораб.
33
0
 
6
 
! Отговори
Шиши преди 4 седмици
Тези уж "нови" немски вагони, а всъщност амортизирани и изхвърлени вагони, са пореднала лъжа на шайката грабители на България. Срам няма ли?
32
0
 
3
 
! Отговори
61 преди 4 седмици
"Въпросът е да тръгна ли с кола или да взема влака. " ... Ей, Емиле, къде се загуби бе, мой човек?
31
1
 
12
 
! Отговори
Ббб преди 4 седмици
Новите-стари германски вагони. Срамота, 21 век, член на ЕС и на държавническо ниво да внасяме техника втора употреба. А тия вагонетки от Шкода и те ли ще са малко употребяване.. Управниците що не се возят на мерцедеси втора ръка. МС що не поръчат стария автопарк на Германия..
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Въпросът е да тръгна ли с кола или да взема влака. Колата е уж по-удобна, но докато преминеш предградията и засадите на КАТ, се бавиш, дори и да надуваш. Докато влакът Париж-Марсилия отхвърля 100 км. на всеки час. Френските железници са пословични със своята точност. За разлика от шофьорите, които са калпави като всички по света."1967 г. До 1989 г. в нощните влакове нямаше ресторант, спални само експреса София-Москва. БДЖ никога, никога не се е стремяло към лукс и реклама. Затуй сега е така.
29
0
 
14
 
! Отговори
test test преди 4 седмици
Крадене му е майката. С тези служебни правителства що хора си уредиха децата. Иначе на територията мизерия! Всико е корупция и далавера. Няма значение кой е на власт
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нов внос с малко навъртян километраж. Немска баба ги карала само до магазина и обратно.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Толкова пари за втора ръка вагони хахахаха
26
0
 
10
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 седмици
А минаха ли технически прегледи?
25
1
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 седмици
БДЖ са kpeteни. Наскоро пътувах до Русе - три прикачвания трябваше да правя от Централна гара. Влакът до Горна Оряховица беше само от 3 вагона! И в тоалетните в тази жега, нямаше капка вода. Смърдеше отвратително. Докога ще пускат в движение вагони без вода?? Толкова ли е трудно да се напълнят резервоарчетата? И чужденци пътуват...
24
1
 
18
 
! Отговори
Галин Костов преди 4 седмици
Гаранция че до дни гамените ще ги оцвъкат с графити.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Предлагам Гвоздейков да се вози всеки ден с тях, че да не закъсняват ... от началната гара поне.
22
1
 
17
 
! Отговори
Иван Анисий преди 4 седмици
Мхм,чисто нови бракувани нов внос от ГеЙрмания.Карани са от възрастна жена само до близкия магазин и обратно с 30 км/ч и са съхранявани в гараж.Възможен коментар на цената само на място :) :) :)
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
пълен фарс - набута ни ги Гвоздейков и ся не спира да хвали тия боооклууци и да ги пробутва щото не може да ги върне
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НоФ Фнос.