Въвежда се режим на водата в Ловеч и селата Брестово и Радювене

Причината е продължителното засушаване
13 авг 2024 08:21, Елка Василева
15
Въвежда се режим на водата в Ловеч и селата Брестово и Радювене
Снимка: архив, БГНЕС

Въвежда се режим на водата в Ловеч и селата Брестово и Радювене. Причината е продължителното засушаване и силното намаляване на дебита на водоизточниците, съобщиха от "Водоснбдяване и канализация" в Ловеч.

От днес в Ловеч – без кварталите „Гозница“ и „Продимчец“, вода ще има само през деня –  от 6:00 часа до 22:00 часа.

Ограничава се и водоподаването във високите части на село Брестово – там вода ще бъде осигурена от 8:00 до 19:00 часа. Вода ще има през ден от 8:00 до 20:00 часа за южната и северната част на село Радювене.

Навсякъде на територията на община Ловеч със заповед на кмета Страцимир Петков се забранява ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи и градини, пълнене на басейни, миене на улици, тротоари, дворове, моторни превозни средства, балкони.

За различни от питейно-битови цели се нарежда да се използват собствени водоизточници, регистрирани по законния ред. На нарушителите ще бъдат налагани глоби.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Страната
Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Само в България преди 4 седмици
"Причината е продължителното засушаване".Барселона от 3години се захранва с вода от контейнери и не им спират водата.А тука два месеца жега и спирай водата.Ама щото сме в България.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
***: цитат: /Само в четири от осемте общини в област Ловеч язовирите и съоръженията към тях се стопанисват правилно. В другите четири общини собствениците трябва да предприемат мерки и действия за поддръжка. Това показва проверка на 71 язовира на територията на областта, съобщи БНР./ къде е водата:))
10
0
 
0
 
! Отговори
е кво искате преди 4 седмици
демокрацияама сме в ЕС....верно *** де ама ...
9
1
 
1
 
! Отговори
7+ преди 4 седмици
А колко са загубите от водопреносната мрежа?! Да не се окажат повече от потреблението
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е можели в Ловеч да.нема режим ,като знаем къв кмет има Ловеч не се чудим
7
0
 
3
 
! Отговори
Защо в с.Черни Осъм преди 4 седмици
Не построиха язовир?Навремето пияни-цата Слабаков, лягаше на пътя пред камионите, да запазени природата, и оставиха 200 000души без вода. Сегашните управленци нямат сметка, да правят каквото и да било, защото много от гората избягаха от сушата.
6
3
 
3
 
! Отговори
3 преди 4 седмици
Точно това е проблемът, преди това всичко оправяха - пътища, язовири, болници, всичко процъфтяваше, но сега, понеже даваме пари за война, няма пари за тези неща. Точно така ще да е
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
язовир Жребчево се източва като се продава водата за напояване - това е факт, а за питейни нужди няма.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
eх носталгия носталгия едно време какви режими на водата имаше 2 има 2 нема
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Въведе режим на водата по морето където има засилено присъствие на Руски туристи, които нямат нищо общо мозъчно с западните норми и предизвикват пречки на местното население...
2
5
 
8
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 4 седмици
важното да се харчат пари на кредит за оръжие, което ще ни реши точно НУЛА проблеми на тази скапана територия... половината свят вече има станции за обезсоляване, но ние чакаме на дъжд и някой да ни избере патриотично правителство... ами чакайте и си вкисвайте в собствената си мръсотия и простотия...
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А защо българубийците източват двата най големи язовира Копринка и Жребчево през Тунджа и в Турция да я продават ли докато българите на режим