Запали се бързият влак от Варна за Пловдив преди Чирпан

Хората са извозени с автобуси
26 авг 2024 06:45, Александър Попов
135
Запали се бързият влак от Варна за Пловдив преди Чирпан
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бързият влак от Варна за Пловдив се запали преди Чирпан, като на място са били изпратени линейки и пожарна.

Единият машинист е припаднал.

"Тръгнахме от Стара Загора с 1 час закъснение – бърз влак 8632 от Варна, с локомотив 43309. На 3-4 км преди Чирпан излезе пушек, след това и огън. Момчетата опитаха да закарат влака в гарата, но не успяха“, разказа пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака.

Запалил се е локомотивът на композицията.

Екипи на пожарната са загасили огъня, а пътниците са били извозени с автобуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: влакчирпанпожар
Още от Снимка на деня
Времето днес: Жега, на места ще вали и гърми
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 3 седмици
Ще има последствия за неуредиците в БДЖ, ако има разписани стандарти. Но понеже е държавно предприятие, няма стандарти, няма санкции. БДЖ е монополист, няма алтернатива. Ако има алтернатива, хората ще избягат от БДЖ и фалит. Плаща им се на километри, а не на човекопоток. Това е също проблем. И няма да стане с единични дела, заведени от пътуващи от един влак. Проблемите са системни и повсеместни. Животозастрашаващи. Трябва да се закрие.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лошо е, но не е чудно! В последните 5-6 години цели 5 пъти се пуска обществена поръчка за доставка на нови локомотиви за БДЖ и 5 пъти се спира от поредното ново и по-умно от предното правителство
46
12
 
9
 
! Отговори
Този скотски народ преди 3 седмици
Колко още ще търпи? Но това е следствието от 45+35г прегръдка на Кремъл - спонсор на ДС кукловодите , които опоскаха и опростачиха народа. Народе събуди се и измети кремълските слуги и квази-псевдо евроантлантиците , а иначе отявлени мафиоти Пеевски , Доган и Баце.
45
0
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 седмици
Останахме без локомотиви .Търсят се доброволци да бутат новите вагони. Бурлаки на Чирпан.
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 52 Другите 54 вагона станаха подарък за украинския наркоман. Той не подбира. И пепел да му подариш ще я приеме на драго сърце.
43
3
 
12
 
! Отговори
До преди 3 седмици
Нищо не видяхме от ЕС, щото отгоре прибираха всичко. За 15 год. ГЕРБ насочваха парите за магистрали(там се краде лесно чрез свои фирми), правеха паркове и градинки, а за влакове- нищо.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нехае се за закъсненията защото няма дела за нанесени емоционални и материални щети от страна на потърпевшите.Трябват такива искове да има но не само от 1 пътник
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво стана с новите 60 вагона само 6 докараха .Платили или не пак политически лъжи.
40
0
 
12
 
! Отговори
Я по-леко преди 3 седмици
Пътниците много силно са го бутнали. Бутайте влака по-леко чшшш еей.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 44 За комунизъм се говори като манталитет, начин на мислене на ръководните кадри и оперативния състав, които ходят на работа за заплата и за да не стоят вкъщи да скучаят. А квалификации като "слабоумен" говорят за аргументативна немощ и лош речников запас.
38
0
 
14
 
! Отговори
Пиян залян преди 3 седмици
Това не е новина , а новина ще е ако един ден не е се е запалвал влак !
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БДЖ си мислят, че хората ползват влак за развлечение, за ходене на почивка, за екскурзийка и пътуването с влак е за разглеждане на пейзажа. Затова нехаят за закъсненията. Не им минава през ума, че хората са тръгнали по работа, може да правят прекачане на др. влак или автобус и гонят час, студенти отиват на изпит, някой отива на лекар, на свиждане на болен или др. ангажимент. Изключителна безотговорност.
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 40 Аз редовно пътувам от гара Величково ( село във Варненска облас)т до Варна с рушвет. Билета е 4.50 за 60 километра разстояние. Всички кондуктори ги знам за този маршрут. От 10 кондуктора 2-мaa не са корумпирани. На другите 8 само докато ме видят и си приготвям 3 лева. Спестявам 1.50. Това е положението...за 60 км разстояние 3 кинта. Във Варна за автобусна спирка която е на един километър от спирката на която си те одрусват 2 лева.
35
6
 
12
 
! Отговори
КуКлус преди 3 седмици
Тук един слабоумен индивид говори за комунизъм ......аз до колкото знам от десетилетия сме демократична , либерална , толерантна , еврогейска ....територия ! Какво е виновен комунизма не можах да разбера ......Вярно че тези локомотиви са от него време но понеже сме бедна , малка територия ...нямаме пари за нов локомотив ....милиарди даваме за картинки на самолети ....линейки нямаме ама пари се дават за нови бмв-та .....златото разбира се НЕ е наше ....за всичко е виновен комунизма на Китай !
34
3
 
7
 
! Отговори
До 38 преди 3 седмици
Не е иронично, а е платено за писане на коментари, съдържащи думата Русия или руснаци.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 39 Да, почти винаги пристига влака от Варна до София за 8 часа. И поради този факт трябва да са доволни пътниците от пътуването където това разстояние се изминава за двойно по- малко време в бяла държава с всичките му гари там? :))))
32
5
 
15
 
! Отговори
До 37 преди 3 седмици
На БДЖ не им пука, че стават за смях, не им пука, че някой може да пострада, ще обвинят някой на ниско ниво и ще продължат по старому. Типично комунистическо, провалено предприятие, което си гледа само заплатите месец за месец и нехае за системните произшествия. Няма контрол. Сами си проверяват себе си. Няма санкции. Безотговорна работа.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По-добре пишете в новините, когато някой влак на БДЖ пристигне навреме, не се запали или пътниците останат доволни от пътуването...
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябваше да го бутат влака че да станем за смях за втори път на целия свят след като оня ден бутаха влак у нас.
29
4
 
16
 
! Отговори
До 31дон бас преди 3 седмици
За какво намесваш руснаците и Русия? Все Русия ви е в устата, като обсесия. Тук иде реч за недалновидно и безперспективно управление, за харчене на пари за вагони и локомотиви без инженерна компетентност, без съгласуваност и съвместимост на нещата, без мисъл за поддръжка и т. н.