Необезопасен ремонт е причината за смъртта на 16-годишен?

Момчето почина след падане с е-тротинетка
30 авг 2024 08:22, Александър Попов
44
Необезопасен ремонт е причината за смъртта на 16-годишен?
Снимка: БГНЕС

Неравности по пътя по всяка вероятност са основната причина за смъртта на 16-годишно дете, което почина след падане от е-тротинетка в Плевен.

По първоначални данни инцидентът е настъпил заради ремонтни дейности на пътя на ВиК мрежата в града.

В града напоследък зачестяват инцидентите с тротинетки, като пет са случаите само през последните два дни. МВР разбира за инцидента на следващия ден, чак когато състоянието на момчето се влошава.

„Изказвам съболезнования на близките на починалото момче. Това е изкоп по повод ВиК присъединяване към новострояща се сграда в града. Изкопът е извършен на 22 август, на асфалтовата настилка. Било все още на ниво трошен камък за запълване на изкопа, не е бил положен асфалт. Не сме били информирани за извършване на тази строителна дейност и не сме извършили организация на движението и обезопасяване на участъка”, коментира пред Нова тв кметът на Плевен д-р Васил Христов.

Зам.-кметът в ресор „Обществен ред и сигурност“ Лидия Петкова обясни, че от месец юни насам, в града се провежда специализирана акция срещу нерегламентираното движение на електрически тротинетки. „Искахме да информираме всички деца и ученици за опасността от придвижването с такива превозни средства. Издадоха се указателни табели, направихме медийна компания, чрез която да обясним къде могат да бъдат карани тези тротинетки”, посочи още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Снимка на деня
Времето днес: Жълт код за 11 области за валежи и градушки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
Във Варна преди 2 седмици
в крайните картали, много често разкопават заради някоя частна къща или вила. Спира се водата внезапно. Опасност от повреди на перални,бойлери, Водата идва кална при пускането след ремонта. Частницинте изглежда са големи клечки.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обезопасяване, демек някои искат даде затвори пътя където е копано и е запълнено с трошен камък, за да може тротинетките да хвърчат с голяма скорост навсякъде. Че то при мен през юни 4 пъти избива водопровода, копаят, слагат скоба, зариват с трошен камък, а асфалт слагат след много време, често повече от месец. Пътя не може да го затворят, няма друг път. Последната дупка още е на камъни от преди два месеца и нещо
20
2
 
5
 
! Отговори
До мхм преди 2 седмици
Ти едно време като караше колело с каска всеки път беше и спазваше всички правила
19
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Детето да не е украинче, че всичките TPO ЛO BE са се активизирали с такава омраза към него? Или тоя със строежа е човек на прасчо и яко трябва да бъде защитен?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А до кога разни пишман бизнесмени ще разкопават пътя да си закачат къщата и после с месеци ще стои разкопано? Защо не е асфалтирано веднага? Сега тоя да полежи 3-4 годинки за да е за назидание за другите тарикати дето копат а после не възстановяват. Винаги шофьорите виновни за дупките. Ай сиктир. Крайно време е да се понася отговорност както от човека разрушил инфраструктурата така и от този който не я поддържа.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не виня ремонта а обезопасяването му!
16
6
 
19
 
! Отговори
Мхм преди 2 седмици
Като знам с каква скорост се возят тея лекенца и млади и стари, без да се съобразяват нито с трафик (ако по чудо карат по шосето) нито с пешеходците, понеже 99% от времето джиткат по тротоара, съм сигурен, че горкото келешче си е заминало от тъпотията си. Като искаш да участваш в движението я с колело я с тротинетка, научи правилата и си карай по пътя и не се прави на супергерой. Жалко за младежа, но да се вини ремонта е смешно.
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 седмици
Все някой друг ще е виновен, а в случая собственикът на обектът близо до въпросната дупка..... Защо този юнак е нямал каска, наколенки, и подлакътници, светлоотразителни елементи..... И защо е минал през този участък? Сам си е виновен за всичко + родители, че са му купили това.. Сега на онзи свят като стане на 18+ ще му купят едно мощно БМВ,, да си кара....
14
6
 
9
 
! Отговори
БГ преди 2 седмици
Тук винаги гражданите са виновни. Институцийте - никога. Докато това не се промени няма оправия.
13
1
 
12
 
! Отговори
селянин преди 2 седмици
не търсете под вола теле ставате смешни
12
11
 
10
 
! Отговори
Валери преди 2 седмици
Добре ще глобяват тези с тротинвтките, но защо не глобяват и тези които копаят където си искат без да спазват никакви правила.
11
4
 
15
 
! Отговори
А той защо не си е преди 2 седмици
обезопасил главата с каска, като се е качил на тротинетката? Сигурно защото е била празна.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако някой млад шофьор влезне в изкопа и му под есе колата и бутне пешеходец .,пак той ще е виновен за небрежността на някой разхайтен общинар( визирам човекът който отговаря за обезопасяването на участъка!
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никакви съболезнования. Естествен подбор, нация така просъществува а не с дондуркането на някой с 2 сиви клетки
8
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо не е обезопасено мястото?Стига сте развивали теории за тротинетката!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къде търси майка си там
6
3
 
29
 
! Отговори
Причината за смъртта преди 2 седмици
не е нито в ремонта, нито в тротинетката, а в начина, по който ги карат. Вече и на тротоара постоянно се оглеждам да не ме връхлети някой тротинеткаджия или велосипедист.
5
3
 
31
 
! Отговори
това не е държава преди 2 седмици
ел тротинетката си е мотопед,както за него се иска ВЪЗРАСТ,книжка и фарове и каски ...така и за ел тротинетките,които направо са кошмар за движението.Апропо,в големите държави в ЕС,те са забранени.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Максималната възможна скорост на тротинетките трябва да бъде ограничена още от производителите до 10 км/час иначе ще има още такива новини.
3
6
 
23
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 2 седмици
Спирайте всички ремонти, че пречат на движението на тротинетките:)