Apple представи iPad Mini

Малкият таблет ще има същата функционалност като по-голямата версия
23 окт 2012 22:35, Красимир Ангелов
354
Apple представи iPad Mini
Снимка: Reuters

Apple представи по-малката версия на своя iPad, като цените започват от 329 долара за версията с 16 GB, съобщи CNBC.

Технологичният гигант представи също така и четвъртото поколение на класическия си iPad, чиито цени започват от 499 долара.

С промотирането на iPad Mini по време за Коледния сезон, Apple изглежда хвърля ръкавицата на някои от основните си конкуренти, които се опитват да намалят доминацията на компанията на пазара на таблети.

След близо година спекулации и само месец, след като бе повдигната завесата около петата версия на iPad, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви дебюта на още няколко нови устройства, в това число актуализирани версии на MacBook Pro, iMac и Mac Mini.

Четвъртата генерация на iPad, която бе донякъде изненадваща, притежава нов процесор А6Х. WiFi връзката ще е двойно по-бърза, а графичната способност - двойно по-добра. Батерията, както и досега, ще издържа 10 часа.

Фокусът на презентацията обаче беше върху дългоочаквания iPad Mini, който предоставя на потребителите същата функционалност като по-голямата версия.

По време на събитието маркетинговият гуру на Apple Фил Шилер държа таблета в една ръка, за да демонстрира неговата преносимост, като посочи, че „има нещо за всеки в широкия ценови диапазон”.

iPad Mini е с дисплей от 7,9 инча (класическият iPad е 9,7-инчов), дебелина от 7,2 милиметра и тегло от малко над 300 грама. Батерията на мини таблета също ще издържа 10 часа.

Някои потребители обаче може да сметнат за разочароващо, че резолюцията на дисплея е като на първия iPad, т.е. лиспва му яркият контраст от последните версии.

Apple ще започне да приема поръчки за мини таблета от петък, като се очаква доставките да започнат в рамките на две седмици.

Компанията представи още новото поколение на своя десктоп iMac, както и на MacBook – най-добре продаваният й лаптоп. Новият MacBook Pro ще бъде тънък по-малко от инч (2,54 cm) и с 20% по-лек, като ще тежи само 1,6 кг. Новият iMac пък ще е с 45% по-тънък и ще има напълно ламиниран дисплей.

Още новини от света на комуникациите вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: Apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук чета абсолютно глупави твърдения на андроид феновете. Това не работело, онова не работело "нормален" конектор??? Каквото и да означава. Нямало мулти таскинг. Алоооо андройд *** хванете се научете малко бе! Това че вашите устройства разчитат на изкопирване не значи че подобрите трябва да имат вашето поведение!! Ограничените сте вие! Коментираите се андроид темите, очевидно е че от епъл нищо не разбирате! Спрете да бълвате своята глупост и запазете мълчание свити на дъното със своите евтини продукти!
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искаш съм го написал с Ж в бързината, поправям се преди някой да ме обвини в неграмотност
208
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти от къде разбра аз какъв сеъм, че искаж да натриваш носовете на "такива като мен"??? В БГ се мрази всичко, особено богатите хора, и не всички богати са престъпници и не слугувам на никого освен на себе си. Намерил съм начин да си изкарвам предоволни пари без да крада и да шмекерувам и пак един куп хора само ми правят сметка на парите. Подобни хора са достойни за искрено съжаление.
207
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Никой не злорадства. По скоро сме чули няколко епъл фенове да изказват неверни твърдения и сме се опитали да им обяснимче че са неверни. Те от своя страна са ни казали, че сме завистливи и глупави и т.н. Ситуацията, която описваш, ще бъде просто едно натриване на носовете на такива като теб. Голяма част от преуспелите в бг са престъпници.. Аз лично желая тази част от преуспелите да се срине.Ако ти не го желаеш - бъди здрав. Ако не го разбираш - ходи им слугувай. Аз лично не искам.
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 232Акциите на Епъл са балон, няма злорадстване в това да изкажеш негативно мнение относно надуването на поредния такъв.
205
2
 
2
 
! Отговори
До Мишо преди 11 години
А ти какво ще спечелиш от това, че Епъл ще тръгнат надолу, та така се радваш? Масово в БГ се злорадства и хората се кефят и искат някой преуспял да се срине. Именно затова всичко тук е в упадък, с подобни хора нищо добро не чака нас, а не Епъл.
204
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
229 е прав...огризката нищо добро не ги чака. :-) Това изобщо не са абракадабри, а съвсем разумен поглед на пазара. :-) Вече нямат уникален продукт, нямат технологично по-развит продукт и с това пазарно поведение е само въпрос на време, да загубят голяма част от пазарния си дял, във всички основни за тях категории, какъвто вече процес тече от известно време. :-)
203
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Apple уверено вървят по стъпките на Nokia... към затъване. За съжаление нищо добро не ги чака ако се "развиват" само в комерсиална насока и произвеждат безсмислени и супер скъпи продукти. Дизайнът и фойерверките няма да ги спасят.
202
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко факти за претендиращия за най добрия телефон в света:картите не работят блутут не работи корпуса е от евтин материал и се драска има розов ореол на снимки на които има слънце екрана е с резолюция 1130 х 648 в 2012 няма NFC няма сменяема батерия със заключена ОС няма мултитаскинг няма нормален конекторА копирайте ме *** епъл фенове с което да докажете нивото си :)
201
1
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Извинявай, колега, ама така и не разбрах каква нестабилност или сложност има в работата на да речем виндос 7(най - популярната ОС за момента). Отделен е въпроса, че картите за ГПС - а на майкрософт, както и техния софтуер за навигация се използва от едни от най - реномираните марки автомобили. А и Наби, мерси че ми разрешаваш ;). Благодарен съм ти и възнамерявам да ти издигна паметник(неръкотворен) :)) Ще постна линк като съм готов ;)
200
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива са андроид феновете. Няматфакти, нямат аргументи, няматдоказателства, блеят като зомбираниовце срещу всеки които им покажереалните факти доказващи как са сенабутали с китайски телефон сапунерка на цената на един истински китайскителефон.Знаят само да цъкат отрицателни вотовена всеки който им каже истината! Мразятвсичко по добро от тяхното. Най големитемразачи са. Сигурно и себе си мразят!Не се ласкай (ти ще се познаеш), тези твойте реплики съм ги чел, бълваш глупостта си постояно!
199
1
 
0
 
! Отговори
az преди 11 години
до 223Вземай аЙфон, освободи света от непрежението си! 100% ще цъфнеш и вържеш след това!
198
1
 
3
 
! Отговори
do 222 преди 11 години
Пич това, че епъл феновете сте *** до такава степен, че ми крадеш репликите и ги изменяш леееко с две три думи в опит да изпъкнеш понеже не можете да измислите свои е очевадно, но за мен си е комплимент :)
197
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз имам HTC one X и съм много разочарован от софтуера и качеството. Разглеждах и Самсунг но тази евтина марка ме отвращава! Определено ще се преориентирам!!
196
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
акива са андроид феновете. Няматфакти, нямат аргументи, няматдоказателства, блеят като зомбираниовце срещу всеки които им покажереалните факти доказващи как са сенабутали с китайски телефон сапунерка на цената на един истински китайскителефон.Знаят само да цъкат отрицателни вотове на всеки който им каже истината! Мразят всичко по добро от тяхното. Най големите мразачи са. Сигурно и себе си мразят!
195
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моя айсифон е черен, белия е много гейски и затова го взех за жената.Лоялността към марката iPhone намалява, твърди проучване на Strategy Analytics сред потребителите на смартфона. По-малко хора вече искат да си купят следващия модел на iPhone, като подобна тенденция се наблюдава за първи път от появата на устройството през 2007 г.
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEДай Боже, всекиму!
193
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
До НаблюдателЕEчестито!
192
0
 
2
 
! Отговори
0_0 преди 11 години
Я пък имам Верту :"-)
191
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно не можете да четете, а още по явно е и че не можете да разберете това, което четете. Говоря за Мак, не за iPhone, за какви кабели и договори ми плямпате. Аман от разбирачи. Един оня ден като видя, че съм с Мак почна да ми вика "ей човече, що така си се прекарал, знаеш ли за тия пари колко по-мощна конфигурация можеш да вземеш" хах. Как да му обясня, че Мак не се оценява в чиста хардуерна мощ, а в безпроблемна работа и най-вече леснота на ползване и стабилност. Но уви :)